Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirettt

dlaczego młodzi Polacy nie znają języków obcych??

Polecane posty

Gość mirettt

przecież tyle lat ich się uczą.

Gość nie pewna
Bo poziom nauczania jezykow obcych w Polsce jest slaby w szkolach. W krajach np jak Holandia jesli uczysz sie angielskiego masz w tym jezyku rowniez jakies inne przedmioty np biologie. Plus czeste wyjazdy zagraniczne na wymiany w celu praktyki w jezyku:)

Gość bo to nieuki
i downy:O

Gość acadalfffo
bo u nas ci co ucza to sami ich dobrze nie znają;/

Albowiem, ponieważ, azaliż, jednakowoż, bo... ...nawet posługiwanie się własnym, ojczystym przychodzi im z trudem, męką czasem wręcz.

Gość warszawski policjantt
bo się ich nie uczą zreszta na rynku pracy obecnie liczą się znajomości

Gość %&%$%$%$
jak to nie znaja? ja znam...ajlowju sol macz

Gość nie nzja
Bo u nas zmuszani jestesmy do nauki gramatyki i na nia jest nacick. A to glupota jest! Zmuszani jestesmy pisać dialogi a nie je mówić, rozmawiać. Jak można uczyć się poprzez napisz dialog? Chore jakieś. Po drugie to minimum 1 przedmiot w jezyku obcym, do tego fachowa literatura do czytania rowniez w tym jezyku. A takowej nie ma u nas. Kiesys chcialam czytac impresjonim po niemiecku i nie ma zadnego tlumaczenia w tym jezyku. Wiec o czym mowa? Jestesmy zacofani. A jezyk - lekcja to rozmowy po polsku - bo nikt w obcym nie zrozmumie. wiec o czym mowa?

Gość nie nzja
a i co do lat nauki...zaczynamy przeciętnie w podstawówce od podstaw. Idziemy do Liceum - znów podstawy.... idziemy dalej znów podstawy. Sami sobie odpowiedzmy. CHore to jest.

Gość annaqq
po 1 nie ma dobrych nauczycieli. ja nie umiem ang. bo baba wychodzila sobie co chwilę !! zajmowalismy sie sami sobą .. w gimie w ogole nie mialam ang. za to rosyjski znam perfekt !! mature zdalam super. ale nauczycielka byla "starej daty" wymagajaca i stanowcza a nie jak reszta .. wrr

Gość eqeacytq
nauczyciele są do bani, ich praca polega tylko na podawaniu zadań które mamy zrobić

Gość Marie85
Nie zwalajcie wszystkiego na nauczycieli! Jakby wam zależało na nauce, to byście się nauczyli!

Gość kikkor
ja znam... łacinę :o i po co mi to?

Gość antybristler
Zaskocze was. większość nawet polskiego nie zna :)

bo w szkołach nie uczą:P jakbym nie chodziła na korepetycje to bym gówno umiała a nie kazdegostać na korki... Moja nauczycielka przez całą lekcje gadała o plotkach i o swoim dziecku

Gość bo poniewarz..............
w podrecznikach jest cale gowno z czego moga sie nasze dzieci nauczyc, nauczyciele angielskiego w mszkole mojego syna zmieniaja sie srednio co 4 miesiace, a na lekcjach gadaja o pierdolach zamiast uczyc. material i ksiazki to porazka menu.

Gość A poco mi język obcy
Mój tatuś jest posłem w sejmie więc i tak będę zarabiał dzięki jego znajomością więcej niż wy gupie pospólstwo :classic_cool:

Gość gość
Sama sie dziwie, bo przeciez zawsze mozna zdecydowac sie na szkołe jezykową jak SpeakUp i na pewno dzieki temu po prostu skutecznie nauczyc sie jezyka.

Gość a ja znam francuski
i to do końca...z połykiem;-)

Gość gość
gość, racja dobra szkoła językowa. Mnie to aż tak bardzo nie dziwi. Niby angielski jest powszechnie nauczany, ale z jego poziomem w szkołach bywa różnie. Zwłaszcza pod kątem konwersacji.

Gość gość
Bo nawet jak w szkole sie ucza , to pozniej nie maja okazji tego praktykowac, mlodzi nie jezdza za granice, do polski tez niewielu zachodnich turystow przyjezdza . Chociaz wydaje mi sie ze z roku na rok jest coraz lepiej z obcymi jezykami w pl.

Gość gość
Nie zgodzę się. Dużo osób wyjeżdża za granicę (na wakacje i nie tylko). Istnieje skype, a poza tym filmy, książki i programy oraz strony internetowe, fora i blogi. Możliwości jest bardzo dużo.

Gość gość
me no english speak. is no that good?

Gość gość
Wszkole średniej przez 5 lat uczyłam się j.niemieckiego. Wg nauczycielki sporo umiałam. A gdy pojechałam do Niemiec miałam przykre zderzenie z rzeczywistością... Nie rozumiałam ani słowa. Dramat...

Gość gość
Dokładnie tak samo uważam. niestety wiele ludzi nie przykłada sie do tego i nie przywiązuje wagi aby nauczyć sie dobrze języka. A przecież jest teraz tyle kursów z których możemy skorzystac. To naprawde nic trudnego.

Gość gość
a aj mysle ze u wlochow i hiszpanow francuzow jest zle u nas so so nie przesadzajcie

Gość gość
Zgadzam się z ewą 33. Polskiego nie znają, to jak mają znać język obcy? Pierwsze lepsze forum, byk na byku, i to ludzie po studiach, po prawie, po filologiach, a więc tacy co powinni język polski znać idealnie, a robią byki w najprostszych wyrazach, nie potrafią postawić przecinka. Mistrzostwo świata to "mimo, że", "na prawdę", "na codzień" - jeszcze nie widziałam, żeby jakaś anglistka czy germanistka na forum poprawnie napisała te wyrazy!!! To jest masakra!!! Ale mniemanie o sobie mają, ze ho ho, wyżej srają niż d u p ę mają, oni znają języki na poziomie C2 !!!

Gość gość
Ja zrobiłam tak, kupiłam w empiku płytę z niemieckimi słówkami profesora Klaussa. Kułam te słówka trzy miesiące po parę godzin, zero gramatyki, wyjechałam do Niemiec i to była najlepsza szkoła nauki. Muszę jeszcze popracować teraz nad gramatyką i pisownią, ale nie jest dla mnie żadnym problemem zadzwonić do jakiejkolwiek instytucji w Niemczech i załatwić swoje sprawy. W Polsce uczą od razu gramatyki, błąd ogromny.