Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo_zaniepokojona

usg w 5 tc-nic nie widać-czy będzie dobrze???

Polecane posty

Dziewczyny, czy ktoś miał podobnie a skończyło się dobrze? Ostatnią @ miałam 25.04, @ jest raczej regularnie co 28 dni, chociaż zdarzały się 2-3 dniowe przesunięcia w obie strony. 26.05 zrobilam test a tam cieniutka druga kreska, 2 dni później beta pokazała 560 mlU a dzień później poszłam do gina potwierdzić ciążę. I od tamtej pory stres, bo usg nic nie pokazało, nawet pęcherzyka ciążowego :(. Było tylko ciałko żółte przy jajniku. A z tego co czytałam to w 5 tc od @ pęcherzyk powinien już być. Proszę czy są dziewczyny, u których też nic nie było widać w 5 tc a ciąża okazała się zdrowa? Nastepne usg za 2 tyg. a to jeszcze tyle czasu. Jak na złość nie mam prawie w ogole objawów ciążowych poza brakiem @ i lekką wrażliwością piersi. Czy jest szansa, że jeszcze będzie ok?

Gość bershkaa
za wczesnie na usg najlepiej isc w 7-8tc i bedzie wszystko widac nie masz sie co martwic

Miałam tak samo i w koncu pojawił się pęcherzyk widoczny, a zaraz potem zarodek z bijącym serduszkiem. Pamietaj, że na usg widać coś dopiero przy becie ok 1000 :)

Bershkaa i mari-onetka wielkie dzięki za słowa pocieszenia. A co myślicie o tym braku objawów, czy to może być niepokojące? Czytałam, że jak beta rośnie to występują mdłości a u mnie nie. Czy beta może rosnąć i nie wywoływać tych objawów?

ja nie miałam mdłości... może bierzesz kwas foliowy, który ma w swoim składzie substancje łagodzace ciążowe dolegliwości? Doczytaj, bo ja dopiero po miesiącu brania to zauwazyłam :D

poza tym każdy organizm jest inny i nie warto zawracac sobie glowy objawami innych kobiet :) mnie na przyklad od poczatku boli niemilosiernie brzuch, tak ze placze z bolu, a na usg jest wszystko ok.. rozne sa organizmy :)

Gość ja bylam jakos chyba w
w 6/7 tygodniu i niewiele bylo widac na usg, lekarz stwierdzil ciaze bardziej na podstawie badania zwyklego:) poszlam 2 tyg pozniej i juz pieknie bylo widac zarodek:) a co do mdlosci to nie kazda kobieta je ma, nie wiem co wy sie tak czepiacie tych wsyztskich objawow:D ja nie mialam mdlosci zawrotow glowy no doslownie nic. tak jakbym w ciazy w ogole nie byla:P

może nie być mdłości moja mama w żadnej ciąży nie wymiotowała i mdłości miała ... 1 dzień a w ciaży była kilka razy. spokojnie, najlepiej iść na usg w okolicach 7-8 tygodnia wtedy na pewno będzie widać zarodek. ja byłam w 6 tyg i 5 dniu i widziałam śliczne szybko bijące serduszko :D czego i Tobie życzę :)

Gość 3majowa
wiele zależy od jakości sprzętu, na którym robione jest usg i od wprawnego oka lekarza, poczekaj jeszcze troszkę :)

Biorę kwas foliowy, ale dopiero od kilku dni, od zrobienia bety. Muszę przeczytać tę ulotkę. Właśnie ja też się tak czuję jakbym nie była w ciąży i stąd te moje obawy. Mąż się strasznie cieszy a ja od tego usg jakoś doła załapałam i nie mogę uwierzyć w tę ciążę. To moja pierwsza, więc pewnie dlatego taka panika czy wszystko jest ok. Dzięki za danie nadzieji. Muszę wierzyć że za 2 tyg też zobaczę swojego maluszka

Gość hmmm no właśnie
a jak miałaś robione usg?? Dopochwowo?? Bo jeżeli przez brzuch to może faktycznie nie widać jeszcze. ja miałam robione w 5 tygodniu ale jestem chuda więc miałam robione przez skóre i było coś widać

spokojnie na usg powinno być coś widać przy becie pow. 1000. wcześniej niekoniecznie, a każda ciąża jest inna... za 2 tyg. masz szanse zobaczyć bijące serduszko, a jeśli sie martwisz to powtórz bete jeśli przyrost będzie w ciągu 2 dni co najmniej 66% to wszystko będzie dobrze!!!!

a po co poszłaś tak szybko do lekarza? Lepiej nie szaleć- w 7-8tc pierwsza wizyta i widać nawet serduszko. Pęcherzyk powinien być widoczny najpóźniej przy becie 3000, rzadko widać przy 1000 Dziwi mnie, że piszesz: wyczytałam w necie i się martwię. Jesteś dorosła i musisz wiedzieć, że pyta się lekarza o te mdłości. Każda ciąża jest inna, a mdłości zazwyczaj zaczynają się około 6tc

Minia poszłam szybko, bo chciałam już mieć potwierdzenie ciąży od lekarza. Niestety tylko się zdenerwowałam. Właśnie ja nie za bardzo mam kogo zapytać, bo nie mam zaufanego lekarza, więc czytam w necie. Myślę czy nie powtórzyc bety po tygodniu, ale boję się bardzo tego wyniku. Jak myślisz powinnam poczekać na nastepne usg 07.06 czy powtórzyć tę betę?

Gość bershkaa
czekaj do usg i nie wariuj:)

Przyznam się, że ja też poszłam w środę zrobiłam test, a we wtorek następny miałam wizytę. po pierwsze miałam grzybicę i bardzo mocno mnie swędziało po drugie poroniłam już i mam fizyczną pracę, więc potrzebowałam zaświadczenia do pracy Na usg nic nie było widać- tego dnia beta 800, ale lekarka od razu wytłumaczyła, że na pewno nic nie będzie jeszcze, bo beta za niska. Kolejną wizytę miałam po 2,5tygonia. W międzyczasie powtórzyłam betę. Ładnie rosła. Nie martw się będzie dobrze :) Do usg niewiele zostało. A i nie czytaj złych informacji na forum, bo można zwariować.

Witam Was dziewczyny...ja rowniez mam problem..mam synka 2 latka..rok temu poronilam moje slonko..zagniezdzilo sie ale niedobrze...zaczelam mozno krwawic....sama sie oczyscilam...teraz nie mam miesiaczki juz ponad 2 tyd, zrobilam test wyszedl pozytywny, dzis w nocy zaczelam troszenke plamic, pojechalam do szpitala zrobili usg, pobranie krwi i wyszlo, ze nie jestem w ciazy, plamie troszeczke na brazowo...lekarz powiedzial ze jajeczko moze sie dopiero zapladniac, mam powtorzyc krew, a w czwartek ide na ponowne usg, co o tym sadzicie...dziwny przypadek powiedzial lekarz, bo w 4tyg. byloby juz widac, zwlaszcza ze mieszkam za granica a tam dbaja o dzieci i maja dobry sprzet, co o tym sadzicie...jestem zalana lzami...boje sie...juz raz stracilam dzidzie...