Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teofil Snekoński

pilot TU-154M na oczach generała łamał przepisy i procedury - jak to możliwe ?

Polecane posty

Gość erkil
takich głupot jakie wypisywali prawicowi publicyści o katastrofie to jak długo zyję nie słyszałem. A niektórzy nawet tytuly naukowe mieli. Katastrofa obnażyła ogromny cynizm prawicy.

Gość kot lukot
;kilerskion jasne, że oni po prostu lądowali, a nie spadali jak sugerują matacze związni z PiSem.: .... ..matacze zwiazani z kim?z PiSem?Chyba ci sie w czerepie cos poprzestawialo koles.Matacze byli od zawsze zwiazani z lewactwem.takim dokladnie jak ty czy PO,SLD.

Gość dzikusak
pilot to marionetka w rękach kacyka na pokładzie

Gość dzikusak
kot lukot, ty chyba gazet nie czytasz. Spiskowe teorie lansowali wyłącznie katoliccy prawicowcy łącznie z tą najśmieszniejszą o zestrzeleniu i dobijaniu.

byli pod presją chociaż nikt może słowa nie powiedział , ale czuli że muszą, bo jak nie wylądują to będą schody. Czasu było mało , lotniska zapasowe daleko , pewnie transport z tych lotnisk nie był zorganizowany , czyli problem i mały by się wściekał. A Błasik jak tam polazł to powinien powiedzieć " Panowie jeśli macie chociaż cień wątpliwości czy lądować w tych warunkach to nie lądujcie , róbcie tak jakbyście własne dzieci wieźli " Wina pilotów moim zdaniem jednak jest , nie powinni w tych warunkach lądować , powinni powiedzieć nie, kapitan jest na pokładzie PIERWSZY

Gość vdfbhetntrnjhtr
Mroczna i Pożądana vdfbhetntrnjhtr, a nie słyszałąś że w locie do Tbilisi prezydent żadał od pilota posłuszeństwa argumentując, że on jest zwierzchnikiem sił zbrojnych - tak mówi konstytucja nie precyzując o co konkretnie chodzi. słyszałam, a treść Konstytucji znam doskonale. a co ma zwierzchnik sił zbrojnych do decydowania o postępowaniu pilota podczas jego pracy???

Gość spec pułk
no widzisz . jest roznica - miedzy pilotem wojskowym a wiatrolapem z lotu

Gość kot lukot
; [zgłoś do usunięcia] Mroczna i Pożądana ten prezydent to było jakieś nieporozumienie. On chciał w XXI wieku rządzić tak jak rządziło się w wieku XIX. Poza tym wydawało mu sie, że Polska może konfrontować się z Rosją jak równy z równym. Fantasta ! Pomijam juz to, że Amerykanom to wchodził bez wazeliny zawsze i wszędzie ... nawet jak nie chcieli.; /// Sluchaj.Ja wiem ze glupota nie boli.Jednak zanim napiszesz nastepne glupoty to albo zmadrzej albo sie dowiedz prawdy.Chodzi mi i o osobe pana Prezydenta Lecha Kaczynskiego i o to jak wzajemnie powinny sie traktowac kraje takie jak Polska i ruscy.Dla wyjasnienia powiem ci ze Polacy znali inna osobe niz byl Pan Prezydent Lech Kaczynski.Caly swiat,zagranica znala go jako prezydenta nowoczesnego z wizja europy i swiata.Tylko w Polsce byl szkalowany i przedstawiany jako ktos kto przynosi nam wstyd.Wlasnie ten sp.prezydent traktowal tak inne kraje jak POWINNO sie je traktowac a wiec JAK ROWNY Z ROWNYM.Nie wolno.Powtarzam -NIE WOLNO stosowac polityki sluzalczosci albo unizonosci wzgledem panstw wiekszych od Polski tak jak to robi Tusk.Wszystkie panstwa maja TAKIE SAME PRAWA.Rozumiesz?TAKIE SAME.Wynika z tego jasno i wyraznie ze glupcem jest ten ktory z nich nie korzysta.Dzieje sie to ze szkoda nie tylko dla rzadzacych ale przede wszystkim dla obywateli tego panstwa.Jezeli jakies panstwo przyjmuje role wiernopoddancza to wkrotce nikt sie z takim panstwem nie liczy.To takie trudne do zrozumienia?A skoro ty tak prostych rzeczy nie rozumiesz-to lepiej zamilcz.Poczytaj sobie moze wiecej zydowskiej gazety dla Polakow.Od tego sie madrzeje.Co z tego ze madrzeje inaczej?

Gość Mroczna i Pożądana
vdfbhetntrnjhtr, o to co ma wspólnego to musiałbyś spytać Lecha bo to on jakiś związek widział, ja nie widzę i pilot tamtego lotu też nie widział.

Gość spec pułk
shatyn dowiodles ze potrafisz bardzo ladnie przygotowywac prasowke. ale mam propozycje. wstap do armii to moze zrozumiesz niektore rzeczy.na pokladzie bylo 3 pilotow - czy myslisz ,ze gdyby byli swiadomi ryzyka i tylko dzialajac pod presja zaryzykowaliby swoje i cudze zycie?! ocknij sie i przestan cytowac kolejnych pajacow.

Gość Mroczna i Pożądana
kot lukot, a to żeś wymyślił ha, ha, ha

Gość spec pułk
poza tym stetryczaly pilot liniowy nie jest dla wojskowego zadnym autorytetem. on startuje i wlacza autopilota, przy ladowaniu przez kilka minut sie wysila. wszystko robi za niego komputer, wiec mi nie mow ,ze slowa pana kpt sa wyrocznia w sprawie

Taka, że cywilni nie kozaczą. Im nawet niektóre rzeczy nie przyjdą do głowy. Znam opowieści emerytowanych pilotów wojskowych, więc wiem, co potrafili zrobić. I znam też liniowych dla równowagi i wiem, jak zareagowali, jak powiedziałam im o "wyczynach" wojskowych... :(:(

Gość kot lukot
nie ja"zem wymyslil"-tylko takie sa fakty.Wszystkie media o tym trabily.Nawet TVN i Polsat.Szkoda ze dopiero po jego smierci.Spalas wtedy?Czy bylas w szpitalu bez telewizora?

Gość vdfbhetntrnjhtr
no bo takiego związku nie ma, wiec niech nikt nie wyskakuje debilnie ze zmianą konstytucji :-O

Gość bimbalko
anouk-jeste pilotem?Bylas w wojsku?Jestes mezczyzna zeby miec pojecie o takich sprawach?To co sie wymadrzasz?

Gość Mroczna i Pożądana
w sumie to z ciebie straszny idealista ... chyba harcerz na dobitkę.

fakt że ten pilot który odmówił Kaczyńskiemu lądowania w Gruzji miał przez to potem jakieś szykany , i ci chcieli tego uniknąć ....potem by było mnóstwo tłumaczenia się gróźb , pisania kwitów wyjaśnień...wiadomo , jak to w armii

Gość spec pułk
wiesz co przesledz sobie proces szkolenia pilota liniowego. to jest powietrzny taksowkarz i w odroznieniu od niego pilot wojskowy ciagle cwiczy laty w ekstramalnych warunkach - po to sa poligony i cwiczenia. w armii byles... ale nie zawodowo anouk - uspokoj sie dziecino . co mial ci powiedziec liniowy pilot? on nie potrafi 1/100 tego co wojskowy. wiec nic dziwnego ze dla niego pewne rzczy sa niewykonalne albo smiertelnie niebezpieczne. wojsko to wojsko a taksowka powietrzna to rutyna .

Gość kot lukot
Byl bardzo dobrym czlowiekiem i bardzo dobrym prezydentem.Niestety szkalowanym i przedstawianym jako idiota starej daty.Przez kogo?Przez trzymajacych wladze-czyli komuchow poprzez ich megafony czyli zydowska gazete dla Polakow,TVN,Polsat itd.

wieża mówi że nie ma warunków do lądowania , a piloci mowią że spróbują podejść...i podejście nie wyszło

Anouk witaj ponownie :) Wynalazłem sobie samookreślenie, bo w zalewie lewaków, komuchów, masonów etc. chciałbym się jakoś wyróżniać. Ze względu na zainteresowanie historią pewnego miasta przed powrotem do Macierzy stwierdzam, że mogę być rewizjonistą :D P.S. Na forum lotnictwo.net kilka dni po katastrofie pojawiła się opinia - przekozaczyli.

Gość stringol
katastrofa udwodniła jedno: prawica kłamie, a kościół chce udziału we władzy !!!

Gość spec pułk
shatyn proponuje zaciagnac sie do komisji badania wypadkow lotniczych - bedziesz ich wspieral wiedza z prasowki a za asystentke wez sobie anouk :P bedzie kabaret

Gość spec pułk
a jakich moze znac? wojskowych i liniowych :P ktos kto jest/byl zawodowym OFICEREM nie pisze takich debilizmow. dlatego wiem ,ze nie byles w armii a jesli juz to rzucales granat na rozkaz w jednej belce co najwyzej. pokore mam , tobie jednak brak rozsadku skoro wypowiadasz sie na temat o ktorym nie masz pojecia

Wiem wystarczająco dużo :D:D w tej materii,a ponadto z pewnych przyczyn znam naprawdę wielu pilotów:P Jeśli masz coś do dodania w temacie, to nie krępuj się, a swoją chęć dyskredytacji innych - zachowaj na innym polu. Dla Twojej wiedzy: Pilotami zaś są nie tylko mężczyźni! Fakt: zawód zmaskulizowany, w liniowych też, ale jest coraz więcej kobiet-pilotów. W LOT-cie też. Natomiast na kusrach szybowcowych z roku na rok przybywa młodych dziewczyn, podobnie jak na kursach spadachroniarskich czy pilota turystycznego.

Gość Paparacek
tak zwani prawdziwi Polacy widzą w innych robactwo lub pejsatych. Sami zaś uważają się za bez skazy ideałów.

Kaczyński był oderwany od rzeczywistości a rzeczywistość jest taka że Rosja jest większa, silniejsza, bogatsza i ma gaz który nam jest potrzebny....równość między panstwami....buhaha , Kaczyński tupał Rosji nogą a Ruscy oganiali się jak od muchy..trzeba się nauczyć żyć z takim sąsiadem, położenia geograficznego nie zmienimy

Gość Jarku kiedy ujawnisz
teść swojej rozmowy z Leszkiem ?

Mojego spokoju to życzę tym, co kierują do mnie takie wpisy:) Inny poziom wyszkolenia, są szykowani do zupełnie innych sytuacji. Wojskowy ma zadanie do wykonania. I tu też mieli zadanie, widać, na czym się skończyło. Ale dla zrobienia wrażenia i przelatywać nad plażą pełną ludzi dla frajdy to tylko wojskowi potrafią;) wtedy jeszcze su-22. Nie mam zamiaru z nikim dyskutować, co ja wiem, a co ktoś:)