Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anana kofana borubara

Wyrzucacie tampony do sedesu?

Polecane posty

Ja robię tak gdziekolwiek jestem, czy w domu czy gdzieś w galerii albo u znajomych. Wszędzie spuszcza się to bardzo dobrze. Nie rozumiem po co ma w koszu kisić się i cuchnąć zużyty tampon? To tym gorsze dla otoczenia :O

Gość skąd pomysł że jak ktoś
n to poczekaj aż wybije ci kibelek :) Gratuluję pomysłów i zapychania swoimi tamponami cudzych kibli!!!!

Gość maxicosi babyy
długo myslalas zanim zalozylas ten debilny topik????

Gość zależy gdzie jestem
nie znam się za dobrze na hydraulice ale czasem nawet ja widzę, że jest problem z odpływem, wtedy nie wrzucam do sedesu.

Gość :)))))))))))
ja tez zawsze wrzucam do sedesu i od 10 lat nic się nigdy nie zapchało :)

jak nie wybija od mojej kupy to od takiego tamponika tym bardziej nie

Gość Nie i już

podszyw;/

Gość a ja sobie powiem tak
przecież to wata i się rozpłynie :O o jakim wybiciu sedesu gadacie nic się takiego nie stało to nie podpaska przecież

a niektóre tampony np bella maja woreczki jednorazowe na zużyte tampony ale nie wierzę że każda taka przykładna i zawija go w papier i do kosza ;) fakt rozkładający się może nieźle capić

"przecież to wata i się rozplynie"- gratuluje pojęcia o recyklingu:-O a podpaska niby z czego jest zrobiona? Nie wrzuca się takich rzeczy do sedesu tępoty!

Tak duzo glupich bab robi wrzucaja tampony, chusteczki mokre, podpaski do kibla a pozniej jedna z druga sie dziwi ze zapchany :p

Chantalka "przecież to wata i się rozplynie"- gratuluje pojęcia o recyklingu a co może pod wpływem wody nie rozpłynie się jak wata w wodzie??? i tampon do podpachy przyrównujesz? :O

Tampon to tez wata, podpaska również, obie tez rzeczy pokryte są siateczką. włóż tampon do szklanki i zostaw do czasu aż się rozpuści. Życia Ci braknie.:-O

ludzie nie pisze tu żadna o wrzucaniu podpasek do klopa ??:O ja nie wiem może macie jakieś dziwne te klopy, u mnie zatkał się jak siostrzenica wrzuciła pół rolki toaletowej do klopa i próbowała spłukać , tylko wtedy a tak po żadnym tamponie nic się nie zatyka !

Chantalka - widziałaś tampony z belli ?;) nie mają żadnej siateczki - to zwyczajna ubita wata ;)

Gość zależy gdzie jestem
Podpaska tym się różni od tamponu, że jest pokryta powłoką z tworzywa sztucznego, która się nie rozpłynie, poza tym jest nieco większa. Tampon można wrzucić to sedesu, jeśli tylko kanalizacja jest sprawna - wiadomo, że u obcych ludzi np. nie wiem, czy nie ma problemów z rurami, a w starym budownictwie czasem odpływ jest zbyt wąski nawet na zwykłą, za przeproszeniem, kupę, wtedy nie wrzucam.

zresztą mają na dodatek woreczki jednorazowe te z belli, niekiedy jak skończą się wcześniej to wrzucam do klopa u siebie w domu a mieszkam w domu jednorodzinnym więc nic mi się nigdy nie zatkało a te co wrzucają podpaski do klopa to serio tego nie rozumiem, taki tampon to mniejsze zagrożenie niż kilogramowe kupsko z papierem :D dajcie na luz

takie "kilogramowe kupsko" zanim doleci do szamba jest już w postaci płynnej. A tampon? Nie no porażka...jestem zniesmaczona. Nie wiedziałam że jakakolwiek rozsądna kobieta wrzuca tampony do kibla. Przez całe swoje zycie nie zrobiłam tak ani razu. Porażka. No ale...

Gość chantalko a co się
tak bulwersujesz tym? chyba ich sprawa czy wrzucają klopa czy do kosza? mnie osobiście również nic się nie zatkało, problemem mogą być zbyt twarde papiery toaletowe zużywane w dużej ilości spłukiwane małą ilością wody niż takie waciane tampony

Kibel to nie kosz na smieci:-O służy on do konkretnych czynności i już. Nawet włosów nie powinno się tam wrzucać bo po paru latach może powstać zator z kuli włosów wielkości głowy. Ale odpuszczam, bo widzę, że to dość powszechne zjawisko i totalnie obrzydliwe niestety.

Gość hahahahahahahahahahahahaha*
a jak ktoś ma własne szambo i wywozi to na pole? wielu ludzi na wsiach jeszcze tak robi to co też to jest niesmaczne?

Gość nfjhfjnjfhkdfn
"takie "kilogramowe kupsko" zanim doleci do szamba jest już w postaci płynnej" to Ty chyba nigdy nie widzialaś co w szambie pływa

Gość a ja wlasnie wyrzucilam
a tu taki temat;)) zawsze tak robie i nigdy nie mialam problemow.

Gość a swistak siedzi i zawija
Tampon potrafi nie splynac i sobie plywa jak splawik zanim nasiaknie, nie wiem co lepsze, plywajace gowno czy zużyty tampon :D, milych widokow w kinlu i szerokich rur.🖐️

Gość ja wyrzucam całe życie
do klopa i nigdy się nie zapchał

Gość nudzita jak zawsze
" przecież to wata i się rozpłynie" problem w tym, że wata się nie rozpływa. pół biedy, jeśli to rzeczywiście spłynie, ale jak ci się gdzieś tam zaczepi, zatka, to ci kret tylko pomoże

Gość nudzita jak zawsze
zresztą ja też NIGDY nie wyrzucam ani podpasek, ani tamponów, ani waty, ani chusteczek mokrych do toalety, zawsze podpaski czy tampony się zawija w papier i do kosza