Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sąsiadka niedorajdy

moja sąsiadka jest niezaradna życiowo!!!

Polecane posty

Gość jjcijscfs
Nie wierzę,że jest tak jak napisała ta niedorajda . Najzwyczajniej w świecie zazdrości jej,że dostaje pomoc a niedorajda nie ! Popatrzcie też na to jak trudne przejścia miała ta kobieta. Ma troje dzieci a zaledwie 25 lat pozostawiona sama przez faceta. Czy to oznacza,że zawsze będzie niezaradna ?

Gość a ja wierzę
a ja wierzę bo sam jako wolontariusz widziałem takie i gorsze przypadki. Nie wszędzie jest tak pięknie jak w "na współnej" W Polsce jest bieda i takie patologie zdarzają sie nawet w kamienicach w centrach dużych miast.

Do glowy przyszlo Ci bardzo drastyczne rozwiazanie. Jesli kobieta nie jest alkoholiczka i nie bije dzieci to po prostu nie radzi sobie. No prosze Ciebie, kazdego moze spotkac taka okrutna bieda. Fakt, faktem nie radzi sobie bo moze nikt jej tego nie nauczyl. A co do dzieci, to im brak szczescia choc milosc od mamy pewnie maja. W Tobie widza swiatlo wiec nie odrzucaj ich teraz. Nie mam na mysli ze masz je wychowywac czy cos w tym stylu. Moze porozmwiaj z ich mama? Sa fundacje ktore pomagaja biednym i bezrobotnym, do nich mozna sie zwrocic bo jesli ona jest tylko biedna to jej pomoga. Tu mas zjedna fundacje: http://www.fundacja-nadzieja.org.pl A w jakim miescie mieszkasz? A czy opieka spoleczna nie pomaga w takich sytuacjach albo panstwo?

Gość lusjka
powinnaś to zgłosić,przecież w domu dziecka mogłaby je odwiedzać nawet codziennie,a może to ją zmobilizuje żeby wziąć się w garść i odzyskać dzieci.własna siostra nie chce jej pomagać,o czymś to chyba świadczy...będziesz pomagać,to zrobi sobie czwarte dziecko i może nawet piąte

Gość ludzie moze jestem uprzedzony
ale powiedzcie dlaczego ja mam zapierdalac przez całe życie aby żyło sie obrze mi i rodzinie pracuje po 14 godzin, fakt mam duzo ale ze swojej ciezkiej pracy i czemu jak nic od Państwa nie moge sie starac a taka pieprzona dupodajka ruchnie sie pare razy dzieciarów narobi , za robote sie nie wezmie tylko od Państwa coignie gdzie tu sprawiedliwosc

Gość xXxxxxxxXXXXxxxXXxxXxxXx
a podpierdol ją anonimowo na psy że dzieci głodzi i się znęca i po kłopocie. To to taki pasożyt co do końca życia będzie tylko łape wyciągac a do roboty nsię ni chuja nie weźmie. Zara i tak se znajdzie gacha i napierdoli kolejnego potomstwa. kastrowac takie pizdy

Uwazam ze jestescie ludzmi bez serca. Nie wiecie jak dokladnie wyglada jej sytuacja a odrazu sie krzykacze znalezli!

Gość lusjka
no,niestety,wypowiedzi są wulgarne,ale prawdziwe-mojej kumpeli kuzynka to identyczny przypadek,cała rodzina jej pomaga i co ???????????????????????????? dorobiła się już szóstki dzieci-każde z innym,nadal nie pracuje i rodzina nadal pomaga bo żal im tych dzieci

Gość sąsiadka niedorajdy
No właśnie dlatego ją nazwałam niedorajda a nie patologią. Ona rzeczywiście nie pije i nie znęca sie. Ona najzwyczajniej w świecie sobie nie radzi (dla mnie ona ma umysł pietnastolatki: chce być mama ale nie wie jak i najlepiej żeby inni sie dzieckiem zajęli) Mieszkam w Rzeszowie. O tym zabraniu pisałam bo tez bardziej mi chodziło żeby to był taki straszak i zimny prysznic ale obawiam się że mimo chęci ona nie da rady. Dzieciaki ma fajne i bardzi je lubię.

zgadzam sie ja nie rozumie, ale slłuchajcie byłem ostatnio obok mopsu w swoim miescie bo w tym samym budynku jest inny urzad, stanałem przed budynkiem na fajke podeszła do mnie taka jebana szmaciara z 2 dzieci i do mnie daj fajke , ja do niej a wez ty sie kurwa za robote a nie pod mopsem stoisz i łape do innych wyciagasz, a ona mi na to, że ona nie moze pracowac bo dzieci matczynej miłości potrzebuja do 5-6 roku życia a poza tym planuje nastepne, no żeszz kurwa to czemu moja żona oddała dziecko do żobka w wieku 1,5 roku i zapierdalal razem ze mna w firmie, a taka stara kurwa mi mowi ze ona musi po mopsie chodzic bo przez najblizsze kilka lat nie pojdzie do pracy i ma jeszcze czelnosc o fajke prosic ALBO JA JESTEM JEBNIETY ALBO TEN ŚWIAT

przepraszam za moje wulgaryzmy jesli kogos to uraża, ale naprawde jak nie moge nerwowo jak słysze o tych dzieciorobach i mopsiarach, a dla przykladu moj kolega ma jakas bardzo powazna chorobe , że ma bliżej niz dalej i mu rente co rok przedłużaja. bo niby moze sie wyleczy (choroba nieuleczalna) CO ZA KURWA DZIKI KRAJ

Gość jjcijscfs
Ja osobiście wolę aby pomagac takim rodzinom niż pijakom którzy i tak wyciągają łapy po żywnośc,ubrania i dopłaty . Umieszczenie dziecka w placówce opiekuńczej to koszt 3,5 tys. zł miesięcznie, więc chyba taniej jest pomóc matce tych dzieci .

człowieku "może uprzedzony" -------> dla mnie rozumujesz najnormalniej w świecie. też nie kumam dlaczego jako czlowiek od kilku lat stale pracujący i odprowadzający podatki nie moge dostac od państwa ani grosza a jakaś kurew której się nie chiało uczyć potem pracowac a jedyne co jej sie chce to dawać dupy doi państwo przez kilka lat bez przerwy i to jest według tego jebnietego narodu ok

A Caritas? Caritas to na pewno pomoze. Zwroc sie do kosciola? Ja mysle ze kosciol tez by pomogl? Nie mam pojecia co robic ale wiem ze jestm mnostwo fundacji odprocz MOPSA.

Gość tyyxxx
Ja trzeba wykastrować, mówię to jako córka takiej matki, faktycznie jak miałam 10 lat to chciałam byc za mamą ale jak miałam już 11 to się jej wstydziłam siebie, nie miałam koleżanek, byłam nieśmiała i zaniedbana, w wieku 15 lat zaczęłam się łasić do facetów jaj jakaś wywłoka, a w wieku 20 byłam bezdomna, na szczęście skończyłam studia bo miałam przyjaciól, ale dzieci to ja się boję mieć jak mają tak cierpieć jak ja.

Skoro do pracy intelektualnej sie nie nadaje to niech pójdzie pucowac posadzki i kible bo to tez ktos robić musi. Ale nieeeee przecież nie zostanie sprzątaczką . . . lepiej doić opieke

Gość KarolinaWarszawaPL
Tez osobiscie sie 'jebalam' zmiast uczyc, a jestem juz piec lat po studiach wiec nie zakrywajcie jej 'jebaniem' :) hahaha!

ludzie moze jestem uprzedzony - zgadzam się. Są ludzie, którzy potrzebują pomocy, bo jakoś życie ich zawiodło, zdarza się, ale leni nie trawię:o

karolino a czy teraz też się jebiesz? Bo ja i sie jebie i jestem z warszawy więc może . . .

Gość KarolinaWarszawaPL
Nie, teraz juz mi przeszlo 'jebanie' :D Teraz zajmuje sie mezem :D

Gość malutka8956
chyba kościól, jakas fundacja ale niestety musi byc chęc naprawy sytuacji przez ta panią. dzieci do szkoły, przedszkola (mops moze w czesci pokryc koszty utrzymania w przedszkolu) i do pracy. jedyne wyjscie. moze mama tej pani przypilnuje dzieci skoro jest na rencie? a prace niekoniecznie jako sekretarka. praca jest ale trzeba chciec.

nie no męża to raczej bym nie chiał jebać :O Ale gdybyś chiała sie jednak jebac to ja się chętnie z Toba pojebie a mąż nie musi wiedzieć

karolina czyli teraz sie jebiesz z mezem

karolino chyba cioe nie uraziłem, to był taki żarcxik dla rozładowania sytuacji, jesli cie uraziłem to przepraszam, ale mam nadzieje ze zrozumiałś żarcik :)

Gość sąsiadka niedorajdy
JEJ MAMA JEST JEDNĄ NOGĄ NAD GROBEM!!!! częściej jest w szpitalu niż w domu. Tego się boje, że jej pomogą ale będą wymagali jakiejś poprawy a ona chyba niebardzo do pracy i do ludzi sie nadaje :( Od kilku dni myślę co zrobić wczoraj napisałam maila do jej siostry ale ona nie chce słyszec o tym. Napisała że po to wyjechała z kraju żeby ich więcej nie oglądać a potem chyba trochę z bezczelności zaprosiła mnie z rodzina na wakacje do siebie.

Gość KarolinaWarszawaPL
Nic mnie nie urazilo :)

Gość 22Marta2234
Moze to choroba matki spowodowala ze kobieta stracila sens zycia? Moj byly chlopak byl wrakiem czlowieka kiedy jego mama zachorowala na raka a pozniej miala przerzuty.

Gość KarolinaWarszawaPL
Nie, nie bedziemy :) Haha!