Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkomkkmkmkmk0909

szew passer

Polecane posty

Gość mkomkkmkmkmk0909

jestem w 14 tyg ciąży i lekarz powiedział że będzie trzeba założyć szew na szyjke macicy bo sie skraca patrzyłam na forum ale dziewczyny miały założony szew w połowie ciąży albo później czy to mozliwe żeby tak wcześnie się skracała szyjka która miała założony szew tak wcześnie i czy trzeba po założeniu szwu leżeć w szpitalu?

Szyjka może się skracać niezależne od tygodnia ciązy, w którym się znajdujesz. Zdarzają się przecież wczesne rozwarcia i porody (najpierw szyjka musi się skrócić).To, czy będziesz musiała leżeć i czy w domu czy w szpitalu zależy od zaleceń lekarza. Są kobiety, które po założeniu pessara czy szwu mogą chodzić tylko mają zakaz wykonywania wszelkich prac domowych, noszenia zakupów w szczególności. Muszą dużo odpoczywać. A są takie, które całą ciążę leżą z pupą na poduszce. jak długa jest Twoja szyjka? Jak nie ma rozwarcia, to podejrzewam, że nie będzie bezwzględnego zakazu leżenia (lekarz by o tym wspomniał i już byś musiała leżeć plackiem). Jeśli zatrzymają Cię w szpitalu, to będzie w stylu doby.U mnie skórciła się z 5 do 1,5 cm w 2 doby, bo miałam skurcze (25 tc) . Dzięki pierwotnie b. długiej szyjce nie urodziłam wtedy. Nie miałam szwu bo wg lekarza jak ma się zrobić rozwarcie to i tak się zrobi a rozerwie szyjkę (zdania ginów są podzielone, zależy na kogo trafisz) za to musiałam dużo odpoczywać, nie nosić ale nie musiałam leżeć plackiem.

ze mna w szpitalu lezal;a kobieta ktorej od 11 tyg. sie skracala szyjka, musiala te tygodnie do konca ciazy lezec plackiem w szpitalu.... mi tak jak u "nglka" szyjka skrocila sie w 25tyg. z 4cm na 2,8cm i rozwarcie na 2 cm...mimo ze lezalam w szpitalu 11 tyg. plackeim szyjka sie skracala i rozwarcie sie powiekszalo... obie nie mialysmy szwu bo lekarze w szpitalu w ktorym lerzalam sa przeciwnikami tego....urodzilam w 37tyg.;)