Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okichankowie

17 proc. Polek nie myje się codziennie

Polecane posty

Gość badania badaniami
koltunstwo jest u nas ogromne!!!!!!!1 myc wlosy nalezy tyle ile ptrzebuju, nawet 2 razy dziennie!!!!!!!!!skad przesad ze je sie niszczy. ja pierdziele 21 wiek,, codzienny prysznic t chyba normalka....:)i zabki minimum 2 razy dziennie...o co halo, antypespirant to tez podstawa... co jeszcze moze w czasie cioty sie nie myjecie bo to szkodzi co??POLEGŁAM

Gość diiczek2312
latem też się myję czasem kilka razy dziennie, a to dlatego że ja myję się kiedy jest potrzeba a nie z przezwyczajenia - codziennie :-O a dlaczego nie raz na 15 godzin?? albo raz na 27??? kto wam wmówił, żer akurat raz na 24 godziny jest ok? jak sie cieszę, że jestem "dziwna" wg. niektórych z was

Gość taa niedobra pupa
antyperspirant ze zdrowiem nie ma absolutnie nic wspólnego. Spytaj się lekarza, a nie oglądaj reklamy w tv.... Pocenie jest normalnym zjawiskieml i pomaga wydalać szkodliwe substancje w org. Antyperspirant to zatrzymuje.

nikt nam nie mowil ze raz na 24h ale logiczne jest chyba ze cos w ciagu dnia robisz, pocisz sie, dotykasz roznych przedmiotow itd. wiec nalezy sie umyc po calym dniu cala a nie pachy tylko:O i tak samo rano, ja nie wyobrazam sobie bym nie zaczela dnia od odswierzajacego prysznica. A po seksie tez sie nie myjecie?

Gość taa niedobra pupa
Jeszcze z ciekawostek - te wszystkie kremy z filtrami UV bardziej przyczyniają się do raka niż na odwrót. Filtry nie dopuszczają do poparzenia skóry - ale nie blokują zmian w DNA, które są przyczyną powstania raka. Paradoksalnie, przez kremy z filtrami można wysiedzieć dłużej na słońcu - bo skóra się nie poparzy - i jest to właśnie niebezpieczne.

A ja później z wami, śmierdziele, jeżdżę komunikacją miejską! Nienawidzę śmierdzieli! Wystrzelałabym z granatnika (żeby się zbytnio nie zbliżać) gdybym mogła.

Gość Cheryl Cole
Od małego byłam uczona, że trzeba się codziennie myć. Toż to nawet w przedszkolu powtarzają :O

Gość diiczek2312
a kto powiedział, że tylko pachy?? dotykam wielu rzeczy, ale nie brzuchem, czy łydką tylko rękami, myję ręce oczywiście, twarz, stopy, pachy , miejsca intymne....

Gość diiczek2312
ja też tak byłam uczona a teraz jestem dorosła i mam swój rozum i robię tak, jak mam potrzebę a nie tak jak mnie wyuczyli wg jakiegoś starego niczym nieuzasadnionego modelu

Gość Cheryl Cole
Czyli rozumiem, że myjesz te miejsca w których przypuszczalnie możesz brudna. Jak stwierdzisz, że mały palec ręki jest czysty to pomijasz go :D

Gość Cheryl Cole
możesz być

a lydki wlasnie powinnas myc szczegolnie jesli nosisz jeansy rurki. I nie prosciej jest wziac prysznic calego ciala niz wydzielac i myc tylko poszczegolne czesci ciala? i kolejne pytanie gdzie ty to myjesz? wody do miski wlewasz czy do bali? Bo jak w wannie to juz szczytem twojego lenistwa jest by dupy nie posadzic i nie umyc calego ciala:P

Gość ja sie tak zastanawiam kto wam
antyperspirant nie ma nic wspolnego ze zdrowiem ok,a to co jemy ma?wydaje mi sie ze niektorzy to szukaja pretekstu zeby sie nie odswiezyc, bo jakos nie widza problemu zeby biegac na solarium czy jesc byle co co tez na zdrowie dobrze nie wplywa. a myjemy sie codziennie bo nie wiem jak ty ale ja nie potrafie sie polozyc spac jak wczesniej sie nie umyje i rano wyjsc jak sie splucze potu z nocy. cialo nawet jak sie nie poci ma swoj specyficzny zapach i po kilku dniach zapach zaczyna byc smrodem.gratuluje.zapryskajcie to jeszcze perfumem oczywiscie takim za 200zl zeby pokazac jakie to pachnidelka jestescie.

Gość diiczek2312
ajdyn jeśli mówiąc "śmierdziele" masz na myśli i mnie, to cię pocieszę - ja nie kalam sie korzystaniem z komunikacji miejskiej

Gość Cheryl Cole
Jakiego modelu? Codzienne mycie całego ciała to zwykłe dbanie o siebie.

Gość diiczek2312
ewelinaewa a gdzie się myje twoim zdaniem tyłek?? w bidecie oczywiscie nogi też reszta - zlew

Gość diiczek2312
ewelina może i prościej, ale mi nie chodzi o to, żeby było prościej. nie robie tak a nie inaczej z lenistwa.

Gość gdzie pachną stokrotki
A ciekawa jestem ile procent mężczyzn sie nie myje :D A tak na powaznie to coś jest w tym :/ W markecie czy w środkach komunikacji miejskiej spodkać można kobiety bardzo zaniedbane, tłuste włosy, potem zajeżdża na kilometr, ubrania poplamione. No ale nie jest chyba aż tak źle, mężczyźni potrafią być większymi flejtuchami.

to jak juz wsadzasz noge w bidet (:D) to chyba nie zaszkodzi czy ja cala umyc co nie? Zreszta ja nie rozumiem i nie zrozumiem brudasa, sorry ale ty dla mnie nim jestes jak kazdy zreszta kto sie codziennie nie myje

Gość na całym ciele
są gruczoły potowe i łojowe - które wytwarzają pot i łój, złuszcza sie też naskórek - dlatego trzeba się myć, a nie tylko dlatego, że człowiek się pobrudzi! Przecież to takie oczywiste.

Gość diiczek2312
no włąśnie - wg. pewnego modelu. oczywiscie tobie nei przyuszło do głowy, że to nie uniwersalna prawda, a tylko jeden z wielu modeli. ty oczywiscie sądzisz e skoro ty tk robisz, to tak jest :-O w afryce baby okadzają sobie miejsca intymne i to uważają za zwykłe dbanie o siebie

Gość na całym ciele
ale my nie zyjemy w Afryce - i jesteśmy bardziej świadomi, niż tamci ludzie, poza tym oni nie mają dostępu do wody! Czasem mam wrażenie, że niektórzy do szkoły (podstawowej) nie chodzili i nie mają pojęcia o funkcjonowaniu własnego organizmu.

Gość taa niedobra pupa
Ja kiedyś kąpałam się po dwa razy dziennie w bieżacej wodzie - bo lubię jak szumi.... Maiałm rachunki po 500 zł za dwa mc... W końcu ograniczyłam to szaleństwo... Teraz gruntownie kąpię się co ok. 2 dni, i myję wtedy też włosy. Co dzień myję okolice intymne, pachy, nogi ... Skórę mam w lepszym stanie niż kiedyś... Ręce i zęby - kilka razy w ciągu dnia.

Gość Cheryl Cole
Bredzisz. Człowiek pracuje, robi zakupy, sprząta i brudzi się. Przy zwykłych codziennych czynnościach. To że nikt jeszcze ci nie powiedział, że od ciebie śmierdzi czy że gdzieś jesteś brudna nie znaczy, że tak nie jest :O

Gość diiczek2312
oczywiste. oczywiste jest też to że w pewnych miejscach te gruczoły pracują intensywniej i należy je myć częściej - nawet kilka razy dziennie.inne miejsca tego nie wymagają. ewelina nie musisz przepraszać, bo fakt że akurat ty uważasz mnie za brudasa niczego dla mnie nie zmienia, ja wiem że jestem czysta :-) i nie wiem, czy widziałaś kiedyś bidet ale zapewniam cię , że mycie całej nogi w nim nie jest najlepszym pomysłem... poza tym nie wiem, co cię tak śmieszy we "wkładaniu nogi w bidet"?? przecież to to samo co brodzik, czy umywalka

Gość diiczek2312
nie zrozumiaąłś - ja nie napiałam że mam y robić tak jak w afryce :-O chciałam ci tylko uświadomoić ,zę to tylko model a nie prawda uniwersalna. jestesmy bardziej świadomi, bardziej niż plemiona afrykańskie i bardziej niż nasi rodzice, wiec nie pitol tutaj, że tak jest ok, bo tak cie wychowali :-D ja nie sprzątam codziennie i nie latam po sklepach

Gość na całym ciele
tylko po co ludzi chorych i leżących myje się codziennie - przecież się nie brudzą?

Gość diiczek2312
zapewniam cię, że gdybym śmierdziała to miałby mi kto o tym powiedzieć, mam wokół siebie ludzi, którzy cenią szczerość

Gość na całym ciele
Powiem jeszcze raz - podstawowa znajomość biologii i anatomii sprawia, że człowiek powinien sam wiedzieć, że myć się trzeba codziennie (dokładnie) i więcej razy dziennie - wg potrzeby. Tylko ludzie tej wiedzy nie posiadają albo olewają.

Gość ja sie tak zastanawiam kto wam
nikt wam nie kaze kapac sie 2 razy dziennie w biezacej wodzie moze byc woda stojaca ale codziennie chociaz raz ludzie:O boze i jeszcze ktos sie zaslania kobietami z afryki:O