Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okichankowie

17 proc. Polek nie myje się codziennie

Polecane posty

od kiedy pamiętam - jako dziecko byłam kąpana, lub myta - codziennie, tak też robię do dziś, również z dzieckiem... Nie zauważyłam u siebie (a jestem po 30tce), żebym miała wysuszoną skórę, alergie, krosty...czy co tam jeszcze ktoś wymyśli, żeby tylko się nie myć... Nie narzucam nikomu mojego stylu życia, żałuję jedynie że podobni do mnie (myjący się ludzie), muszą niejednokrotnie "wąchać" śmierdzieli, którzy capią starym potem jak już napisałam np. w pracy o 7 rano (dla mnie to koszmar!!!), lub mijając mnie na mieście... Aaaa, jeszcze przypomniałam sobie jak znajoma pielęgniarka, która robi pacjentom w prywatnej przychodni ekg, niejednokrotnie narzekała, że pacjentki się nie myją, nie kąpią i nie dbają o podstawowe zasady higieny, że często podłączając aparaturę, babka ma pod biustem aż taką śmierdzącą namacalną (jak wosk) warstwę śmierdzącej wydzieliny, cuchnącej starym serem.... :-O fuuuj............Wstyd! Ta koleżanka mówiła, że smród spod tej piersi jest tak potworny, że kiedyś o mały włos by pawia puściła.... Współczuję jej w takich sytuacjach... No i pewnie właśnie taka pacjentka myje pewnie codziennie "tylko pachy"... :-(

Gość To chyba Twoje
a twarzy zdjęcie * 😭

Gość ale ujścia gruczołów łojowych
się zatykają! Po to trzeba się myć. Łój oczywiście że jest potrzebny.

oczywiście, niech każdy robi co chce, nikomu nie narzucam - jak wspomniałam stylu życia - zresztą nikt i tak się nie skusi :-P Nie chcę tylko wstrzymywać oddechu z odrazy mijając co niektórych...

Gość To chyba Twoje
Wolna i szczęśliwa jesteś brunetka jaki masz kolor oczów?

Gość calka
nikt nie ma prawa zmuszac drugiego czlowieka do utrzymania higieny. kiedys gdzies czytalam ze facet tak bardzo cucnał, że nikt nie chciał przebywać w jego otoczeniou a on był jakims wykładowca. no i zwolnili go pracy za niechlujstwo. facet odwolal sie do trybunalu i wygral wysokie odszkodowanie. co potem z nim bylo juz nie wiem.

Przyznam szczerze, że jak nigdzie nie wychodzę to się trochę zapuszczam, ale zęby, higiena intymna i twarz zawsze muszę umyć...

Gość Ciewawy88
wolna i szczęśliwa dokładnie, ja robiłam o 13.00 a po 17.00 już do mnie dzwonili z wynikiem... WCZORAJ...http://www.voila.pl/006/i106i/index.php?get=1 &f=1 DZIŚ..http://www.voila.pl/421/8dclu/index.php?get=1 &f=1 JUTRO.http://www.voila.pl/065/o7mw4/index.php?get=1 &f=1 teraz zmieniła stopkę ale wcześniej miała inną...jak ktoś zapisał to nich wstawi fotki proszę

pracuję kilkanaście lat i tylko jedna pacjentka z uśmiechem przyznała że rzadko myje zęby bo jej się nie chce. a już cholera mnie bierze jak kłamią " ja myję nawet kilka razy dziennie i ciągle mam ten kamień i robią mi się dziury , to przez ciąże albo genetyczne " zwalają na wszystko , ewidentnie zęby są nie myte skoro baba nie myje ich nawet przed wizytą

co oni myślą że ja jestem ślepa czy co , a czasem to gadam zwłaszcza takim nastolatkom ( po tym jak wcześniejsze tłumaczenia nic nie dają ) że to w końcu ich zęby i jak chcą to mogą mieć brudne , protezy nie próchnieją

Gość malutka blondyneczkaa
prysznic-2 razy dziennie oprócz tego 2 razy w tygodniu relaksująca kapiel z pianką:) ząbki myje 2 razy dziennie włosy myje codziennie peeling ciała i buzi 2 razy w tygodniu pielęgnacja ciała (kremy ,balsamy itp.) codziennie!2x manicure i pedicure 3 razy w tygodniu maseczka na twarz-2 razy w tygodniu maseczka na włosy- 2 razy w tygodniu

Gość pozdrawiam małym palcem
hej śmierdziuchy dzisiaj też od was cuchnie nieumytym dupskiem?

Gość alessssandra
wczoraj byłam w sklepie i mnóstwo osób przepoconych i śmierdzących niedomytym ciałem musiałam mijać przy kasie i myślałam że puszczę pawia fuuuuuj

nie wyobrażam sobie w takie upały, żeby się nie umyć przynajmniej raz na dzień. Zresztą dzień zaczynam od prysznica i tym samym konczę.

Gość alejezeoawala
Takie sa Polki, to widac i czuc.

Gość milagrossa
Boże mój jedyny jakie z was, nie wszystkich, są brudasy!!! To po prostu jest ohydne!!!! FUUuuuj!!!! FUUuuuj!!!! FUUuuuj!!!! FUUuuuj!!!! Ja kapę się co dzień, nie wyobrażam sobie inaczej! Włosy co 3 dni.

Gość dwaf44453333domka
Mam 16 lat. W zimę kąpię się co dwa dni, w lato codziennie (czasami dwa razy, ale tylko prysznic dla ochłody) kąpię się w mydle PROTEX . Włosy myję co dwa dni, choć mama uważa, że za często (!) Szampon BIOSILK. Zęby średnio 2 razy dziennie, choć raz na tydzień, zdarzy mi się raz zapomnieć :/ COLGATE Jak mam okres to podmywam się LACTACYDEM przy każdej zmianie podpaski (jak jestem w domu), a jak w szkole no to tylko świeża podpaska, co 2-3h, zależnie od potrzeby. Majtki zmieniam codziennie!!! Nie wiem jak można tego nie robić - u kobiet śluz u mężczyzn zaschnięta sperma :S Leee... Twarz myju myju 2 razy dziennie, rano przed malowaniem i po szkole zmywam :P Chyba raczej brudasem nie jestem. Jeśli chodzi o odzież to: majtki - codziennie skarpetki - codziennie stanik - co dwa, trzy dni bluzka - codziennie bluza - średnio co 3-4 dni spodnie - dwie pary na tydzień Pozdro dla myjących się

Gość weqewqeq
"Wyniki ogólnopolskiego sondażu przeprowadzonego dla marki Rexona opublikował Newsweek. Okazało się, że aż 17 proc. polskich kobiet nie kąpie się codziennie" Che hce, problem jest tylko w tym, że na tle innych narodów to Polacy z myciem własnie przesadzają, tzn z kąpaniem. Co dzien się nawet kąpac nie nalzey, naet lekarze obecnie nie zalecają co dzień, tylko co drugi dzień, skóra musi się regenerowac po kazdym myciu, a chlor daje więcej złego niz dobrego. Niemcy się kąpia nawet raz w tyodniu- czego nie nalezy mylic z myciem... U nas do dziś pokutuje przekonanie, że im żęściej się myjemy tym lepiej, podobnie jest z przegrzewaniem się, słynnymi czapkami na 16 stopni, myślimy że im cieplej tym lepiej. Jedno i drugie jest bzdurą.