Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

germanotta

pull up , pull up

Polecane posty

I to właśnie błąd myślowy. Bo nie jest jasne dlaczego znaleźli się tak nisko. Co było przedtem i potem właściwie wiadomo.

ruscy zrobili co mogli , powiedzieli że warunków nie ma, przygotowali bramkę. więcej nic nie mogli zrobić. kapitan wiedział że ił odleciał

anielskooki :classic_cool: no ok decyzja nie decyzja. pierwsza złą decyzją to było kompletny brak organizacji i tyle.

no to wewo może powiesz dlaczego pomimo komendy pull up ( taws ) kontynuowali zniżanie , ja rozumiem , bezwładność , ale zaraz po tym sygnale powinna być komenda "odchodzimy" a tak nie było

Germanotta, jedna kwestia. Nie ma takiej nacji jak "ruscy". Tak jak nie ma "polaczków". Są Polacy i Rosjanie. Brytyjczycy, Belgowie, Koreańczycy itp.

Germanotta, nie jestem specjalistą. Staram się tylko logicznie myśleć. Ale jeśli chcesz, to przytoczę coś porównywalnego. Ktoś napisał, że podczas wypadku samochodowego miał parę sekund do zderzenia. I nie wrzeszczał, jedyne co mu się wymknęło, to właśnie zduszone przekleństwo. Człowiek, szczególnie wyćwiczony w czymś reaguje instynktownie. Nie musi wydawać dźwięków. Wtedy to jak automat funkcjonuje. Walczyli, nie było czasu na emocje. Summer_, wiesz ja nie chciałbym żeby ktoś nazywał mnie obraźliwie ot tak, pro forma. Wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuację. Wchodzi dziewczyna na stację benzynową i słyszy "o blachara". Stwierdzenie niby tylko. Ale może zaboleć?

przecież nie mam pretensji o to że zaklęli...normalne...chodzi mi o wcześniejsze decyzje o których już pisałam , są niezrozumiałe nawet dla mnie nie-pilota, jak coś mi mówi do góry to to robię , mam 100 ludzi na pokładzie

co ty tu wklejasz dziecko, nie wtrącaj się jak starsi rozmawiająo poważnych sprawach, jak chcesz gadać o muzie to se załóż taemat

a powiedzcie mi jak to było z tą Rosją. nie chciala sie zgodzic na publikacje tych zapisów, i co w koncu dala, czy ktos z naszego rządu zarządził, że opublikuja i koniec?

Bo zapisów z natury, zgodnie z Konwencją Chicagowską się nie publikuje. Tu ze względu na wagę sprawy zrobiono precedens. Jeszcze raz powtórzę - dopiero nałożenie danych z dwóch skrzynek pozwoli na próbę znalezienia pełnego ciągu przyczynowo-skutkowego który doprowadził do katastrofy.

no dobrze, ale to Rosja wyraziła zgodę, czy po prostu nasz rząd o tym zadecydował?

to nie tak że nie chcieli się zgodzić...państwo na którego terenie była katastrofa musi wyrazić zgodę na publikację nagrań , ale konwencja chicagowska mówi że w szczególnych przypadkach nie trzeba się pytać o zgodę... to był szczególny przypadek

Summer_ wybacz ale zawiłości protokołów dyplomatycznych są mi obce.

może zgranie ze wszystkich skrzynek coś doda...chociaż według mnie niewiele to da. tak jak napisałam, złe warunki, presja , słabe lotnisko , zła decyzja, splot okoliczności

Dwa piwa to ergonomiczność i ekonomiczność :)

Na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze :) Dla mnie dwa piwa to środek gaśniczy w upały :)

Gość anielskooki chyba za duzo
wypil:D