Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ujotka

Mam ładnego psa. :)

Polecane posty

Gość Jak to jeeest
fwefwerfwe Jejku! Dziękuję Ci bardzo za tak ciepłe słowa! Znajomi najczęściej mówią, że mi odbiło jak się dowiedzą o kolejnym wróblu, czy wronie. A jakież oburzenie jak zobaczą, że muszkę ratuję (wtedy, to już jestem świr) :( Mówię im, że przecież to, że to owad, to nie oznacza, że nic nie czuje, że się nie boi i że nie chce żyć! Nic złego muszka nie robi, więc niech sobie żyje. Skoro ratujesz rybiki :P to Ci powiem jak skutecznie wyratować muszkę: Potrzebna jest chusteczka higieniczna. Urywasz mały kawałeczek i podbierasz muszkę z wody/herbaty, etc. Jak leży taka rozciapana na tym mokrym kawałku chustki, to baaaardzo delikatnie dmuchasz na nią z różnych stron, aż oderwie się jej któraś nóżka (oczywiście oderwie się od chusteczki!!!! ;) ). Wtedy urwij malutki (ok. 1 cm) kawałek suchej chustki (tylko go nie zwijaj, bo ją uszkodzisz!) i deeeelikatnie muskaj nim wolną nóżkę dalej dmuchając. Jeśli żyje, to po jakimś czasie zacznie nią poruszać i łapać się tego suchego kawałka. Wtedy razem z tą nogą odsuwaj chustkę, dmuchaj i tak cały czas. Pamiętaj, żeby nie dotykać jej "ciałka", bo to się zwykle źle kończy (moje początki :( ). Ona sama musi się wygramolić. Chwilę to trwa, ale jaka radocha jak się uda! :D I jeszcze jedno- z mocno ciepłego napoju żywej muszki nie wyciągniesz niestety. Teraz ja się rozpisałam, ale może przy okazji jeszcze ktoś skorzysta ze wskazówki ;) Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i jeszcze raz dziękuję! Zmykam spać. Może teraz wreszcie uda mi się zasnąć :)

Gość brzydzę się psów
a już spanie z takim brudnym śliniącym się pchlarzem uważam za czysta patologię :o cz łowiek nie jets po to aby spać ze zwierzętami

moja psinka jest najsłodsza na świecie :) zdjęcie w stopce :classic_cool: kiedy chce wchodzi na stół i ściąga z niego kanapeczki ❤️

Gość asdd
ja mam spaniela (mieszka w budzie) i słodkiego, czyściutkiego yorczka, który śpi w naszym małżeńskim łożu, he,he, oczywiście po mojej stronie...wiadomo, że brudnego psa nikt do domu nie wpuści...nie mówiąc już o łóżku...ale czysty mały piesek może spokojnie spać na kołderce...taki pies jest 100 razy czystszy od kota, kóry całe dnie łazi po śmietnikach i Bóg wie gdzie...kota nie zamknie się na podwórku...dla niego nie ma "barier" wszędzie wlezie...kota do łóżka bym nie wzięła...

Gość hsnananmmmm
Też mam yorka który śpi ze mną w łóżku zawsze po mojej stronie i kiedy już chce iść spać to siada obok mnie i tak "fuka" nosem, żebym się odsunęła i wtedy słodko układa się spać :) Jest bardzo mądra, nie jest głośna i nie szczeka na byle co :o Nie lubi tylko innych psów i jak tylko któryś do niej podejdzie to zaraz warczy, nawet jak jest to duży pies. Koty zaś uwielbia :) Potrafi się z nimi bawić i tak fajnie to wygląda :)

Zazdroszczę wam psinek:( Ja miałam owczarka niemieckiego Zeuska, ale już go nie ma :( Mam teraz dwa szczurki, chłopaki-Piorun i Siniak.

ja mam yorkshire terriera i nazywa sie Bandzior. śpi ze mna w pokoju obok mojego łożka i jest taki słodziutki normalnie mam masakre na jego punkcie. strasznie go kocham;) . gdzie bym nie poszła to on zawsze ze mną. ;) a jak sie fajnie potrafi bawić .;)

Gość ehajes
Ja mam kotkę i z nią śpię. :) Nie wychodzi w ogóle na pole, mieszkamy w bloku. Jest czyściutka, bo wychodzi tylko na balkon. :)

Gość ktopytaniebladzi
ja sobie nie wyobrażam jak można spać w łóżku bez zwierzka. Mam psa i kota. To takie przyjemne jak psiak położy ci łebek na szyi i delikatnie chrapie. Rano liźnie po uchu, delikatnie podgryzie, położye łebek na piersiach i znów głęboko zaśnie. Człowiek czuje się kochany. Tak szczerze i mocno :) Tego nie da żaden człowiek ;)

Gość ktopytaniebladzi
Nieeeee! :) To ma być pies? Przecież to tylko do obcałowywania się nadaje :D Słodziusieńki!! Beagle, tak? Prześliczny! Najbardziej u psiaków lubię fafle i te ich 'usteczka' zawsze smutne ;), no i to cielęce spojrzenie.... rozwala mnie

Gość ehajes
jak masz ładnego psiaczka to się ciesz :) Ja kupiłam od znanego hodowcy rodowodowego sznaucera i nie dość, że jest wyrośnięty, to jeszcze kręci mu się sierść. W zimie wygląda jak zwykły kundel. Ludzie, którzy kupili psiaki "w typie" sznaucera za 200 zł mają bliższe wzorcowi psiaki niż ja :(

Gość ...szarlotka...
A mi sie marzy kocio rasy maine coon.

Gość mój boksio zachowuje sie
identycznie , jak pies autorki, kocham go , to moje trzecie dziecko.

Gość dziwactwo
Do właścicieli bokserów: Nie uważacie, że ta rasa jest jakaś taka.... hmmm bardziej ludzka? :) Przed boksiem miałam inne psy, ale tylko w bokserze zauważam tyle "ludzkich cech" :P SERIO

Gość moj boksio jest faktycznie
jak czlowiek. Potrafi wyglosic cala mowę. jest bardzo madry, rozumie wiel e słow, reaguje na nie natychmiast , wielki pieszczoch, niestety nie moze byc dlugo sam w domu. A jak potrafi patrzec... To psy, ktore kochaja calym sercem. Poza tym naprawde sa psami obronnymi ( przekonalam sie) , choc nie ma w nich odrobiny agresji, same nie zaczepiaja, ale bronią zaciekle. Moj mnie obronił przed łobuzami, myslalam,ze im skoczy do gardla, choc normalnie jest lagodny, uciekali, az milo.

Gość sssssssssssssssss
A ja mam bichonke :-) Jest najukochansza, bardzo wrazliwa i przeslodka. Zawsze wie w jakim nastroju jestem. Uwielbia spac na kanapie (to jest JEJ miejsce tylko i wylacznie), zaczepiac mnie zebym sie z nia bawila. Lubi sie tez fochnac od czasu do czasu taka z niej krolewna ;-) Tez otwiera mi szafki, nie mam pojecia jak to robi spryciara. Nie ma nic fajniejszego niz piesol witajacy cie od progu z radoscia jak wracasz z pracy albo wstajesz rano :-) lece spac bo mi juz piszczy, ze tez chce. pozdrawiam wszystkich zakreconych na punkcie zwierzakow!

Gość hhhenia
Hehe, super macie te psy, każdy jeden boski :) Mój oczywiscie tez jest naaaaaaaaaaaaaaaaajśliczniejszy, najfajniejszy i najukochańszy

Gość sssssssssssssssss
wszystkie psiaki sa cudowne :-)!

Gość Jak to jeeest
yorki nie są :P

Gość kocham pieseczka
ojejciu jejciu ja też mam pieseczka ! pieseczka nie suczusię ! taka kochaniutka psineczka ,że ojjejciu ! calutki dzionek go ciumkam po pysiu ! skrobciam go ! ojejciu jejciu ! moja maluteńka psinieczka! jej fociunia ! ❤️ http://c.wrzuta.pl/wi15119/9ef0cb7400285b37479c3cfa/0/duzy%20pies%202 nasza focia :)

Gość ten wyżej to czubek
hehe

Gość selvi
ja tez mam zoltego bokserka, Elviska, mowie na niego Papulek :) ma taka slodka pape i stad zmiekczenie, wiem, wiem, ze przesadne, ale on jest tak przeslodki, ze nie moge sie oprzec i zamieniam sie w niedorozwoja jak z nim "rozmawiam" :) nie jest rodowodowy, ma slodki ogonek, dzisiaj skonczyl dokladnie 7 miesiecy, jestem szczesliwa ze go mam, on mnie nigdy nie opusci, czego nie moge powiedziec o czlowieku. Wlasnie 2 tygodnie temu zostawil mnie maz, od ktorego dostalam mojego wymarzonego zwierzaka, falszywa gnida, a moj Elvisek bedzie przy mnie zawsze, na dobre i teraz szczegolnie - na zle, i nie musi mi nigdzie przysiegac, po prostu czyny a nie slowa :) a tak sie uzewnetrznilam, bo mi troche zle :) poszukam zdjecia cuda, to wkleje :)

Gość Ujotka
Selvi, ja też się jak głupia zachowuję jak gadam do mojego malucha :) Tylko tak, żeby nikt mnie nie widział i nie słyszał. Jak sobie puszczę gadkę, to aż głowa mała :D:D No i mówię do niego "mój faflaczku kochany", "przyjacielku mój maleńki" :P Właściciele zwierząt są głupi, wiem :D:D ale to dlatego, że kochamy te nasze kochane mordy :)

Gość wertysssska
Właściciele są głupi? To co tu powiedzieć o mamuśkach małych dzieci? :D Te to dopiero idiotki odstawiają- żałosne, bo robią to tak, żeby je właśnie wszyscy widzieli i słyszeli :/ Już wolę jak psiarze błaznują- ja też to robię, ale też w ukryciu :P ;)