Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

KILKA PYTAŃ DO DOŚWIADCZONYCH MAM.

Polecane posty

hejka, jestem mają 9 miesięcznej dziewczynki. mam kilka pytań. 1. Jak ubieracie swoje małe pociechy w takie pogody jak np. dziś? dodam, ze u mnie jest słonecznie, cieplo gdzies okolo22 st. napiszcie ile maja wasze dziciatka. 2. ile drzemek maja wasze maluszki w dzien? 3. ile porcji mleka na dobę wypijają? 4. czy budzą się w nocy? jeśli tak to ile razy? 5. jak wygląda ich menu?

Gość jak Ci zrobią
a ja się wypowiem:) -Ubieraj tak samo jak siebie, chyba że zaśnie w wózku to przykryj bo wiadomo ze jak się śpi to jest chłodniej -mój mały spi dwa razy dziennie po 1,5-2 godzin (też ma 9 miesięcy) -mleko je 3 albo 4 razy dziennie to zależy czy się mieścimy w czasie -rano mleko, potem zupka albo obiadek, mleko, deserek, mleko -idzie spać o 20-20:30 i spi do 7-8.

Gość ej powiedz
moja ma 16mies. dzis zakladam jej body na krotki rekaw, bluze, spodenki, skarpety, sandalki. a na glowe husteczke jak bedzie mocno slonko swiecilo. mleko pije raz dziennie-z cycka, wiec nie wiem ile wypija. modyfikowanego pic nie chce. budzila sie do ok roku. a spi 2razy po godzinie. na noc zasypia ok 21 i spi do 7.

Gość jak Ci zrobią
żadko kiedy się budzi ewentualnie jak się odkryje albo robi jakieś dziwne sztuki i wtedy muszę go przekładać, układać na nowo ale nie je i nie pije już w nocy od kiedy skończył 3 miesiące.

Gość Anna Aleksandra
Nie wiem, czy Ci pomogę, bo moja córka ma prawie 6 miesięcy. Ale... 1. body z krótkim, bluzeczka z długim, rajstopki i spodenki, buciki, a na wierzch bluza na zamek, no i czapeczka 2. ze 2 drzemnki po około pół godziny 3. pije mleko 3 razy na dobę, w tym raz kaszka pitna 4.mlkeo, mleko, obiad, deser, kaszka i poza tym pije :wodę, herbatkę, sok

tez twierdze, ze powinnam ją ubierac tak jak siebie, ale czasem mam obawy, ze moze byc jej za chlodno. dlatego ubralam jej cieniutką bluzeczkę z dlugim rękawkiem i niczym nie przykrywalam. akutalnie spi na dworku przed domem w wózku :)

Gość mama trójki :)
jeśli chcesz faktycznie pogadać to podaj jakiegoś maila albo gg. bo tu jak powiem swoją opinie to skoczą wszystkowiedzące jędze i będą mi mówić jaką jestem okropną mamą :)

Gość jak Ci zrobią
ja tez mam zawsze obawy, ale skoro mi nie jest zimno to dlaczego jemu ma byc zimno?? lepiej ubrać za cienko niz ładować go w jakieś ciepłe rzeczy od których może dostać potówek.no i w ogóle lepiej dziecko chować w zimnie niż przegrzewać.

Gość jak Ci zrobią
spodenki i rajstopki o matko!! Co Ty z nią na biegun idziesz??

Gość taki mały kolo
Mój ma 10 miesiecy, ubieram go w body krótki rękaw, koszulka z długim rękawem, spodenki, czapka cienka a jak ją ściągnie to chodzi bez ( no chyba ze jest słońce to chustę na głowę zakładam) Śpi 2 razy po 1 godzinie, czasem troszkę dłużej, je : 7:00 180ml mlek, 11:00 kaszka 160ml, 15:30 obiadek 180 ml, 18:00 deserek, biszkopty,owoc, 20:30 210ml mleka. Spi od 21 do 7 czasem z przerwami w nocy na " przytulanie"

1.Dziecko ubierałam tak samo jak siebie.Jak zasypiał to przykrywałam cieńkim kocykiem. 2.Mój od 6 miesięcy do roku spał raz dziennie 1.5-2 godziny 3.Rano i na wieczór było mleko -150-180 ml oraz 2 razyw nocy. 4.Oj budził się do 2 lat po 2-4 razy :o 5.U mnie najczęsciej było tak po przebudzeniu mleko,potem zupka lub obiadek,deserek,mleko.

no wlasnie, ja tez sie troche zdziwilam jak napisalas, ze rajstopki i spodenki w taka pogode.. i czapucha.. ja ubieram chustkę na głowę. malutka śpi w wózku bez bucików bo tych jej stranie cieplo, zawsze ma spoconą nóżkę jak sciagam butki, a sandałków z piętką jeszcze nie kupilismy

Gość Anna Aleksandra
Nie uważam, ze jest jej za ciepło :) Jeżeli jej za ciepło lub też za zimno sygnalizuje to wyraźnie ;):):) jak Ci zrobią - nie ironizuj :) Na Biegun się nie wybieram :D mama trójki :) - no fakt, tu rzeczywiście człowieka "zjadą" :D hehe

anna aleksandra nikt tutaj cię nie zjadł, ja się tylko uprzejmie zapytalam czy nie sądzisz, ze to za cieplo. to twoj problem, ze nie potrafisz rozróżnic ataku od delikatnego pytania.

Gość dfrtghyjnvbv
córka 9 m-cy rajtki,spódniczka.body,bluzeczka i czapeczka szydełkowa z dziurkami.AAAA i butki

Gość Anna Aleksandra
wróżka - ale ja nie o Tobie :)

Gość taki mały kolo
A czy wasze dzieciaki w domu maja pacie chodzi mi o takie z podeszwą. Moj zaczyna się wszędzie wspinać i kupiłam, ale on je ściąga i woli w skarpetach które sie ślizgają, podobnie jak te z antyposlizgiem.

Gość dfrtghyjnvbv
śpi 2 razy w ciągu dnia: raz 1-1,5 godz a dzugi raz 0,5 godz. W nocy śpi 12 godz nie je. mleka zjada 3 butle po ok 170ml a powiedz mi dajesz swojej małej kaszę????taką jęczmienną??

Gość dfrtghyjnvbv
ja tak na razty:D rano mleko potem owoce lub jogurt takie ze słoika zupa budyń z żółtka lub kaszka mleko mleko

Gość jak ci zrobią
uważam że rajstopy i spodenki to w taka pogodę za dużo. Co jej ubierasz w zimę?? dwie pary rajstop?? jak bedzie duża to bedzie jej wiecznie zimno-tak jak mi z resztą. Przegrzewanie dziecka do niczego dobrego nie prowadzi.

ja kiedyś karmilam malutką kaszka przed pierwszą drzemką w ciązgu dnia czyli tak okolo 10. czasami zjadala, czasem, wypila tylko troszkę , czasemw ogole nie ruszala. dlatego teraz daje jej kaszke normalnie lyzeczką, do tego wkruszam biszkopciki i jest ok, chociaz tez nie zawsze chce. kaszke daje na przemian z danonkami. raz kaszka raz danonek. menu mojej corci wygląda tak Rano mleko 180-210 ml okolo 10 dwa danonki male lub kaszka z biszkopcikami okolo 12.30 obiadek 190 ml okolo 16:30 deserek 19.30 mleczko 180-210-ml oczywiscie w miedzyczasie jakies chrupeczki (a zjada ich na prawde dużo) albo biszkopciki. no i herbatka. dobrze jada waszym zdaniem? no i budzi sie w bocy okolo razu, czasem 2 , albo sa takie noce gdzie nie budzi sie w ogole, ale za to wczesniej wstaje, czasem nawet poo 5.

Gość dfrtghyjnvbv
jaka bezsensowna dyskusja:o to że jest 22 stopnie nie znaczy że każdy jednakowo ubierze dziecko.U mnie jest 22 ale wieje,ze łeb urywa:o odczuwalna temp jest sporo niższa. jeśli dziecko nie jest spocone,nie ma potówejk itp to niech chodzi w rajtkach i spodniach.LUDZIE!!!! ps a zimą takiemu maluchowi z reguły kombinezon się ubiera a nie rajtki i spodnie:P

Gość ej powiedz
a ja jestem w stanie zrozumiec zakladanie rjstop pod spodnie-oczywiscie takich cienkich. ty sie ruszasz i jest ci cieplo, ale dziecku, ktore lezy w wozku juz nie koniecznie musi odczuwac temp tak samo jak ty. ja akurat mojej nie klade, bo ona zazwyczaj sama sobie smiga i szybko sie poci. ale jak byla mlodsza to jej kladlam. a na zime sa grube rajstopy :P

Gość dfrtghyjnvbv
chyba sporo zjada twoja córeczka:) ja bym wywaliła jedynie danonki i ok.

Gość jak ci zrobią
wróżko jak dla mnie to trochę przesadzasz z tymi słodkościami, danonki, deserek, biszkopt, przecież tam sam cukier jest!! Danonki to jest straszny syf!! lepiej jej daj jogurt naturalny, może juz są u Ciebie truskawki to jej dożuć troszkę, a danonki lepiej odstaw i nie wierz w te reklamy!!

ej powiedz ja tez kiedys uważalam, ze ja chodz ei sie ruszam co jest mi cieplej, a dziecko mniej sie rusza, ale to wcale nieprawda. dziecko tez skacze, macha rackzami nozkami wiec tez jest aktywniejsze fizycznie i jest mu cieplej.

Gość ej powiedz
a gdzie teraz nie ma syfu??? wszystko jest naszpikowane chemia. moja je danonki, czekollade, kabanosy, parowki ( o zgrozo! ) i ma sie dobrze. oprocz tego sporo owocow-uwilebia pomarancze, ale teraz nie sezon. przerzucila sie na arbuza :P

reklama w moich wyborach nie ma nic do rzeczy. po prostu troche boje sie dac jej normalny jogurcik. jakie jogurty mogę juz jej dać? normalne jogobellki?