Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mewnkmelwed

obrzydliwy polski zwyczaj

Polecane posty

Gość mewnkmelwed

to dla mnie pozyczanie kapci kiedy ktos przyjdzie... takich uzywanych.. bleeee. szczególnie jak widać odciski stóp na nich... nie wiem jak tak można przecież w ten sposób mozna grzybicę np złapać

Gość zawsze możesz odmówić

noo,zawsze jak przyjde do jednej lub drugiej koleżanki to chcą mi kapcie pożyczyć.Po co pytam sie,to już w skarpetkach nie mogę chodzić.W domu też nie chodze w kapciach,bo nie lubie.

Gość mewnkmelwed
tu chodzi o to ze ja mam taka grzybice ze już mi paznokcie schodzą, wiec nie chciałabym kogoś zarazić :O

Gość w ktorym wieku wy zyjeciee
teraz sie nie zdejmuje butów, mi np. sioe nie zdarza jak do kogos pojde aby zdjac buty i to normalne posród moich znajomych wszystkich

Gość 7066y
kapcie to nic ,gorsze jest to ze baby kupuja w ciucholandach majty i staniki

to nie błachy problem a dylemat filozoficzny. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś z buciorami chodził mi po świeżo wypranym dywanie,ablo umytej podłodze. Ja też u nikogo się tak nie zachowuje,zawszę zdejmuję buty, no ale co kto lubi. mewnkmelwed skoro masz taki problem to podziękuj za kapcie i już,dobry gospodarz powiennien zrozumieć i nie namawiać do ich założenia. Ja nie namawiam,ale zawsze proponuję.

posłuchaj, jesli ktos chodzi w buciorach to ok, no ja akurat sie obracam w takim towarzystwie ze nie nosimy traperów adidasow itp. , a jedynie pantofle i takie tam zawsze gładka podeszwa i zawsze czyste, i tak jak mowie u nas w moim gronie nie zwyczaju zdejmowania butów bo ten zwyczaj to pameta ksiedza dziadka

Gość mewnkmelwed
ale ja zawsze odmawiam i zdejmuję buty :) ale uważam ,że obrzydliwe jest ,że niektórzy w takich kapciach chodzą a ktoś wcześniej w nich chodził :o

Gość mewnkmelwed
chociaz moim gościom nie karze zdjemować butów to już inna sprawa :)

no wiesz chyba ze mieszkasz na 50 m2 to moze w takiej klitce trzeba zdejmowac buty, nie wiem bo nie bywam w takich miejscach, po prostru nie mam znajomych mieszkajacych w takich miejscach

Gość stary dylemat-
Czy goście powinni zdejmować buty ? Czy też nie ? Jak jest u Was?

nie ma znaczenia jakie buty nosisz- czy są to glany całe usmarowane błotem czy też pantofle. Ja zdejmuję buty w gościach i tak samo u mnie goście zdejmują,wiedzą że tak mam poprostu. To jest problem nie do rozwiązania bo ile osób tyle opinii i odniesień do tego tematu. Każdy ma po swojemu poukładane i obrażanie go tylko dlatego że ma inny pogląd na to jest idiotyzmem.

Gość to straszne faux pas
kazac zdejmowac buty, czesto buty są czescia garderoby, ktora tworzy z ubraniem całosc, nie wyobrazam sobie kazac zdejmowac komus obuwia i wtykac kapci rownie dobrze nie czestuj ich posilkiem, bo trzeba pozmywac a pozostającym na noc nie dawaj poscieli i recznika, bo nalezy uprac :D jesli komus przeszkadza bloto na posadzce to niech gosci nie zaprasza, bedzie zawsze miał czysto - mniejszym nietaktem jest nie zaprosic niz kazac sciagnąć obuwie

nie powinni zdejmowac butow. nie lubie jak ludzie chce zdjac buty, szczegolnie obcy to im mowie, ze prosze w butach wejsc. wole sprzatac brud spod butow a nie wachac roznoszony na dywanie pot i potem moje dziecko mialo by raczkami dotykac, a fuuu.