Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,,,...,,..,,..

całe lato w ciąży!!

Polecane posty

Gość ,,,...,,..,,..

termin mam na 30 września i trochę mi smutno bo rodzę na samą zimę nawet z dzidziusiem za porządny spacer nie wyjdę :(

nie przesadzasz ja rodziłam koncówka sierpnia i cała jesien i zime spacerowałam

Gość ja urodzilam w polowie wrzesni
a i na spacery normalnie chodziłam całą zimę

Ja mam termin na 4 października i cieszę się z tego powodu bo nie będę leżeć w połogu gdy na dworze będzie +30 stopni. Gdy wszyscy będą jeździć nad wode itp. Nie oszukujmy się ale przez jakiś tydzień jesteś po porodzie obolała, to moment największego krwawienia a jakby pot miał jeszcze ze mnie spływać z gorąca to ja dziękuje.

Gość ,,,...,,..,,..
ale chyba ciężko się latem chodzi w ciąży bo ja już teraz umieram i wolę siedzieć w domu

Też musiałam przemęczyć się całe lato z brzuchem, a córka przyszła na świat 29 września i powiem Ci że teraz z perspektywy czasu bardzo się cieszę, córka zahartowała się w zimę i cały czas wychodzilam na spacery a ja zakryta gruba kurtką wracałam do formy i tracilam zbędne kilogramy, więc się ciesz dziewczyno :)

Ja córkę urodziłam wlasnie 30 wrzesnia. Fakt lato w 3 trymestrze jest po porstu boskie, ale potem na prawdęn ie ma jakiegoś ale że nie ożna z dzieckiem nap orządny spacer pójśc jak to określiłaś. Kwestia odpowiedniego ubrania i mozesz i 2 godziny spacerować.

ja wole chodzic latow ciazy niz zime:/ poprzednia ciaze zaczelam latem :( wymiotowalam cale lato prawie :/ od goraca bylo mi ciagle neidobrze, potem keidys ei elpeij czulam to trzeba bylo sie grubo ubrac i znow bylo mi zle, nie dosc ze popuchlam i nie mialam ani butow ani kurtki bo brzuch sie eni miescil to wszedzie masa sneigu, slisko itd.. straszne! urodzilam w styczniu :) jelsi chodzi o spacery to chodzilam od pierwszych tygodni na spacer mimo sniegu czy mrozu :) teraz sie ciesze ze bede rodzic we wrzesniu :)) mdlosci amm za soba, jakos mrozy i sniegi mi nie pzreszkadzaly :) idzie lato i czuje sie dobzre, zobaczymy jak bedzie w koncowce ale to bez wzgl na pore roku po 30tc kazdy czuje sie zle :/ a jak sie mlody urodzi to jeszcze sie wyspacerujemy :)

Gość ale tepotaaaaa
to po cos tak robiła dziecko, nie wiesz, że ciąża trwa 9 miesięcy i trzeba było sobie wyliczyć kiedy robić.

dlaczego na spacer nie wyjdziesz? ja rodziłam w zimę i normalnie wychodziłam :) nie wiem co to trzeci trymestr w lato, ale mogę sobie tylko wyobrazić że to niefajne uczucie. ale co do spacerów to się absolutnie nie zgadzam!

Gość rrrb
ja chciałabym być na twoim miejscu!!! Nie narzekaj, że tak masz źle!

Gość usuń i po problemie

Agatek-gagatek- witaj 🌻 u nas dobrze, Martynka zdrowiutka pieknie rośnie, lada chwila i roczek będzie :D a jak u Twoich dzieciaczków? co u Was? Miło Cię widzieć na forum pozdrawiamy :)

Gość sdfdsfsdfd
Ja ciążę planowałam tak, aby urodzić na początku roku. Zaszłam w maju, więc nie musiałam się w III i najgorszym trymestrze ciąży męczyć z upałami w lecie. Następne i ostatnie dziecko też planuję urodzić na początku roku :)

Gość akrylik
ja rodze za miesiac i juz mi ciezko, ale ciesze sie, ze to koncowka :))

Gość ,,,...,,..,,..
no ale jak mogłam planować odstawiłam tabletki i raczej chciałam jak najszybciej ale nie wiedziałam że aż tak szybko mi się uda w sumie może i lepiej dzidziuś się zahartuje:) i nawet schudnę:)

Gość dfgggg
jak odstawiłaś tabletki to chyba po to aby zajść w ciążę, i co do 9 miesięcy nie umiesz liczyć

Gość rodzilam na początku
września. Październik był piękny i zachęcał do spacerów, listopad czasem pochmurny, a czasem złota piękna jesień więc też korzystaliśmy. Grudzień powitał nas śniegiem więc tylko zmieniła się spacerowa sceneria. A na wiosnę maluch przesiadł się do spacerówki i zwiedzał już świat z innej perspektywy. W lecie bawił się w piaskownicy i taplał w baseniku. Moim zdaniem wrzesień to całkiem miły miesiąc na poród. Nie chciałabym urodzić w listopadzie bo jakoś smutno mi się kojarzy.

Też chodziłam z brzuchem latem :) Lato wspominam jak horror. Nogi bolały,szybko się męczyłam-jednym słowem ból i zmęczenie .Ale się to przeżyje ;) A niby dlaczego masz siedzieć w domu :D???? Rodziłam 8 września i to był cały upalny miesiąc ,temperatura po 22-28 stopnie.Jak jesienią padało a nie było wichury to też wychodziłam na spacer :D:P .Zimą tym bardziej ;) Darowąłam sobie jak było powyżej -10stopni.