Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatakaonazasmucomaa

ciąża samotnie- po rozstaniu z facetem

Polecane posty

Mnie sie wydaje, że dzieci samotnych rodziców bywają nieszczęsliwe wyłącznie przez ludzi, którzy wytykają je palcami bo jest tylko mama, taty brak wstyd i hańba. Przecież ona też może ułożyć sobie jeszcze życie i związać z jakimś wartościowym facetem, popełniła błąd ale nie cofnie czasu wiec szykany niczego tu nie rozwiążą. Gdyby akceptować to, że ktoś jest singlem, ktoś jest w konkubinacie, ktoś samodzielnie wychowuje dzieci, ktoś ma dzieci bez ślubu i zająć się własnym życiem, a nie oceną innych żyłoby się lepiej. Ludzie trochę wiecej empatii. Nie znacie dziewczyny, ale wiecie już ze głupia i puszczalska gratuluje monopolu na wiedze, numery totka jeszcze poprosze na kolenjne losowanie od wszystkowiedzących.

ja byłam dzieckiem wpadką, moi rodzice pobrali sie bo mama byla w ciązy - w tym roku obchodzili 27 rocznicę ślubu. ja uważam, że są i byli dobrymi rodzicami, życia mi nie s****dolil - jak tu ktoś kolokwialnie określił. zatem reguły nie ma.

dodam jeszcze ze moja mama wczesniej była w związku małżeńskim z którego powstał mój brat... planowany. niestety tatus znalazl sobie panią kochankę i mame zostawił z małym dzieckiem - 2 i pół roku po ślubie. i moj brat faktycznie miał sp**** dzieciństwo. a to było lat 31 temu i to był dopiero skandal jak na tamte czasy.

Gość akrylik
a moja mama pobrala sie z moim ojcem bez milosci tylko z rozsadku i mi dziecinstwo spi....lili oboje, wiec nie popieram. na sile sie nie da

Gość ula bula
tak, ja bylam w takiej sytaucjo:( łato nie jest:( ale uwierz mi,ze nie wartop myslec nawet o usunięciu! wiem,ze ci ciezko, znam to, prezyzlam i najgorszemu wrogowi nie zycze:( ale jak juz urodzic to troche inaczej spojrzysz na to. apewno bedzie ci ciezko jeszcze nie raz, ale pamietaj bedziesz miała dziecko, masz dla kogo zyc i dla kogo sie starac;)trzymam kciuki:) a w którym miesiacu jestes? pewnie początek co?

Gość Mamusienieczka
jatakaonazasmucomaa, nie daj się prowokować pomaranczowym ;) to po 1 na tym forum, po2 nikomu sie nie tłumacz, bo nienormalni Cię tu zjedzą, a z normalnymi pogadasz, i na pewno to wyczujesz ;)

Gość Mamusienieczka
jatakaonazasmucomaa, napisałaś, ze możesz liczyć na wsparcie rodziny, a to bardzo dużo. Były, i są kobiety w o wiele gorszych sytuacjach, to że facet okazał sie chujozą to nie Twoja wina ;) chujem pomoczyć każdy umie, ale nie każdy bierze odpowiedzialność za swoje czyny. Bądź dobrą matką, kochaj swoje dziecko. Jeden rodzić nie oznacza złej rodziny. Lepiej być samotną matką niż wychowywać dziecko w patologicznych klimatach. Nie uwzględnij w ogóle ojca tzn podaj go po urodzeniu, ale nie dawaj dziecku jego nazwiska, bo skoro to taki chyjoza to nic później bez jego zgody nie załatwisz jak dzidzia będzie miała jego nazwisko. Pozwij o alimenty. Moja znajoma ma dziecko, facet nawet nie powiedział, że odchodzi, nawet się nie spakował :) Ucałował ja na do widzenia, wyszedł do pracy, i ślad po nim zaniknął :) Dziś Lenka ma 4 latka, a jej mama jest szczęśliwą już mężatką z innym Panem :) Nie myśl teraz o facetach, jak ma byś sam sie znajdzie :) Kochaj swoje maleństwo, boś Ty jego mama ! jesteś z nim od pierwszego grama.

Gość trzeba iwedziec z kimmmm
nie rozumiem was, nie zabezpieczacie się, idziecie na żywioł z byle kim a później narzekacie, ze jesteście same. Faceci potrzebują was do wyżycia seksualnego, a wyście myślały, że ja urodzicie im dziecko to was raptem pokocha i zostanie przy was. Co za idiotyczne myślenie.

Jagoda369 dogadacie klotnie sie zdarzaja w kadym zwizku. haaha ta co dobrze pisze i sie wtrąca do wszystkich na forum