Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia3233

Szwy po porodzie

Polecane posty

Gość Kamcia3233

Mam szwy rozpuszczalne, czy mozna je przemywac rumiankiem? tak mnie bola rwa siedziec nie moge ... juz nie wiem co mam robic... wiecie ile czasu trzeba czekac az przejdzie bol ??

Rumiankiem można. Ale nie wiem czy to coś pomoże, niestety muszą boleć. Ja przy porodzie bardzo popękałam w środku i jeszcze mnie nadcinali więc miałam sporo szwów. Po miesiącu ból dopiero zniknął.

można, ale raczej to nie pomoże. ja miałam sporo szwów (15 sztuk) i przemywałam korą dębu i preparatem tantum rosa. a później także rivanolem (bo zaczęły się rozchodzić). bolało ok 3 tygodni bardzo mocno przy siedzeniu, staniu leżeniu i potem jeszcze ok 2 tygodni jak siedziałam.

Gość Kamcia3233
o boże ja juz nie moge a to dopieo 4 dzien ;/ spróbuje rumiankiem a jutro moze położna mi coś zaproponuje

Gość ej powiedz
4 dzien??? to czego ty sie spodziewalas? ja normalnie usiadlam gdzies po 2tyg. i tez cholernie bolalo. przemywalam tantum rosa.

Starszy Pan z Katowic współczuję Twojej żonie jeśli takową posiadasz ja miałam poród zabiegowy, rodziłam Vacum i miałam dużo szwów tantum rosa jest super, a poza tym nadmanganian potasu (takie fioletowe tableteczki do rozpuszczania w wodzie)

powtarzam jeszcze raz jak urodzi pan to proszę się wypowiadać! mój dziadek miał raka to ja mam prawo wypowiadać się w kwestii bólu przy tej strasznej chorobie? mój sąsiad nie ma nogi czy ja mam prawo mówić o tym jakim problemem jest brak nogi i wyrokować jak jest mu ciężko? nie bo sama tego nie przeżywam! jeżeli cokolwiek z tych rzeczy mi się przydarzy (daj Boże żeby nie) to wtedy będę mogła na ten temat coś powiedzieć, ale dopóki jestem cała i zdrowa to o tym nie mówię. tak samo pan, jeśli przezyje pan poród, później połóg to będzie mógł się w tej kwestii wypowiadać, a na razie radzę iśc na spacer :)

Gość zupa orurkova
hej dziewczyny ja mialam Vacum + naciecie . szwy sie rozpuscily po tygodniu ,mnie nie bolala wcale. do pana starszego - miejsce burokow jest w ziemi .

Gość Satina56
Ja stosowałam krem wazelinowy z witaminami,niestety nazwy nie pamiętam ale skutecznie zmiękczał szwy.Może to właśnie wazelina skutkowała.POZDRAWIAM

Gość 30 lat minełooooooo......
ja przemywałam płynem azulan i szarym mydłem