Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gorgorrith

Ja 16 On 28

Polecane posty

jak tam uważasz Gorgorrith, co prawda sądzę, że to związek bez przyszłości, ale życie czasami zaskakuje, a co pozwiedzasz to Twoje :D co do kolegów: o ile dla Ciebie posiadanie "takiego doświadczonego chłopaka" jest nobilitujące, o tyle facet - przyznając się do związku z 16-latką - naraziłby się na drwiny kumpli, może po prostu chce Ciebie - i siebie przed tym uchronić?

Gość ja 30 ona 18
a tak łatwo poddaje się manipulacji z przekonaniem że dalej jest niezależna:)

Gość Gorgorrith
Zobaczę co właśnie będzie w tej przyszłości... Niedługo koncert Behemotha z jego kumplami może wtedy coś się zmieni :D Poza tym nie wyglądam na 16 lat a na 20... -.- Co ludziom do tego ile mamy lat?!

Gość pijok997
tak tak jasne bo ja mam 2 lata i kręcone zeby ze y dac soba manipulowac...:D

bo wiek odzwierciedla dojrzałość zwłaszcza emocjonalną :) a co jeśli zajdziesz w ciążę? wyjdziesz za mąż i urodzisz?

Gość ja 30 ona 18
do 2 latków się nie stosuje manipulacji werbalnej, tylko przedstawia się jasne komunikaty, tam manipulacji żadnej nie ma

Gość Gorgorrith
No ciąża by mi skomplikowała życie i to bardzo... Ale też dalibyśmy sobie radę... Co do ślubu to nie jest on dla mnie jakimś priorytetem jak dla 99% kobiet... że ślub najważniejszy że to szczyt marzeń... -.-

Gość ja 18 on 30
wiem ze gdybym zaszła w ciaze to byłby przy mnie...opiekowałby sie mna i dzieckiem i kochałby nas

Gość Gorgorrith
Na pewno nie zachowałby się jak gówniarz... tylko jak dojrzały facet którym właśnie jest ;-)

Gość ja 30 ona 18
jeżeli umiesz liczyć, to licz tylko na siebie, a nie na to że się będzie toba opiekować.

Gość ja 30 ona 18
i was kochać. uczucia uczuciami, obowiązki moralne i ustawowe obowiązkami, a życie życiem:)

ale to Ty miałabyś problem... zamiast iść na studia, imprezować z przyjaciółmi, zwiedzać świat, cieszyć się życiem - musiałabyś zmieniać pieluchyi, takiego życia chcesz dla siebie? rozumiem Twoich rodziców poniekąd... Facet już swoje przeżył, "wyszumiał się", więc może z przyjemnością założyłby rodzinę... ale Ty? 16-latka?

Gość Gorgorrith
Wiek nie ma nic do tego akurat... To już tylko od ludzi zależy... Każdy związek ma trudności... a lepiej takie wiekowe niż frajer zostawiający kobietę z dzieckiem ...

Gość ja 18 on 30
ale co ty mozesz wogole wiedziec o takiej sytuacji i oczuciac towazyszacych takiemu uczuciu skoro nie bylas/eś w takiej sytacji co?

Twój problem polega na tym, że zbyt mocno i naiwnie wierzysz w uczucie :) siła miłości wszystko zwycięży i tym podobne :D jeśli umiesz liczyć, to licz na siebie, bo obudzisz się z łapką w nocniku ;) a tego Ci nie życzę

Gość Gorgorrith
Na studia i tak bym poszła... Ale wiesz istnieje na szczęście antykoncepcja która stosowana odpowiedzialnie naprawdę DZIAŁA i nie planuję dziecka w najbliższych latach. Razem z Nim chcę właśnie imprezować i szaleć... Czy to coś dziwnego ?!

Gość tak na pewno............
Jeśli wstydzi się ciebie i nie przedstawia znajomym i rodzinie, na pewno były dumny z dziecka:O Nie rozumiem takich naiwnych lasek. Nie wiesz, jacy sa faceci? Jak szukają kogoś na stałe, chcą się już ustatkować, to szukają kobiety w swoim wieku, która ma takie same doświadczenia, z którą można porozmawiać i która jest partnerem. Dobra: mam 16 lat, ale w razie wpadki damy sobie radę/ Co to znaczy? Że on będzie na ciebie tyrać a ty będziesz gnoja w domu bawić?:D Myślisz, ze facet marzy o tym, żeby całe życie utrzymywać dziewczynę, która zaszła w ciąże jako nastolatka?:O Bardzo mnie też rozbawiłaś tym, że nie chcesz ślubu. No nie dziwię się, w wieku 16 lat powinnaś się nauka interesować:O a nie slubami. Mam 25 lat i też nie chcę ślubu. Obyś była zadowolona, ale wierz mi - większość mężczyzn w wieku 28lat nie jest dorosłych. Tak może się wydawać niedojrzałym nastolatkom. Twoje myślenie po prostu powala niedojrzałością. A na dziecko będziesz gotowa i na jakikolwiek związek, jeśli w razie gdy coś pójdzie źle, będziesz mogła sama utrzymać siebie i dziecko.

Gość ja 18 on 30
wiesz ja sama nie przejmuje sie co mówia inni(owszem słucham mamy)...:d póki co zakladam ze nasz zwiazek przetrwa..wiadomo że moze byc inaczej ale ciesze sie na dzien dzisiejszy ze mam wsparcie i miłosc,ze mam kogos kto wskoczy za mną w ogień i tyle...:)

Gość Gorgorrith
Szkoda że ludzie mają takie uprzedzenia... Co mi ciągle z tą ciążą wyjeżdżacie ?!

Gość Gorgorrith
A jakbym miała chłopaka w swoim wieku i z nim bym wpadła... to co lepiej jest ?! TO TAKA SAMA SYTUACJA !!!

Gość dziewczę z kafe
noo autorko tematu, faktycznie Twój facet musi Cię bardzo kochać, skoro ukrywa przed światem że jesteście parą

pytanie o ciążę to test na odpowiedzialność :D i nie myśl, że to taka abstrakcja, bo każda "wpadka" miała się nie zdarzyć, przecież istnieje antykoncepcja :o

Z racji wieku znam bardzo wielu mężczyzn w wieku 25-32 lata. Tylko w pracy znam ok. 50 osób w tym wieku (pracuję w dużej firmie, głownie z facetami) i wierz mi - żaden nie wiąże się z nastolatkami. Dla facetów w tym wieku 3-4 lata to jest już młodsza partnerka. Na stałe większość z nich jest związana z równolatkami, ostatnio jest taki trend, że kilku wręcz rozpoczęło związki ze starszymi (3 ostatnie małżeństwa- kobieta 2-3 lata starsza od mężczyzny). Jestem bardzo dojrzałą osobą, tak jak pisałam, mam 25 lat. Poznałam fajnego faceta, on ma 31 lat i... lubi mnie bardzo, ale uważa prawie za dziecko. Lubi ze mną rozmawiać, martwi się o mnie, ale zawsze podkreśla, jaki jest stary, itp. Spotykam się czasami z jednym 28-latkiem, on też uważa, że jestem bardzo młoda:O a 12 lat różnicy to przepaść.

Gość Gorgorrith
Zapytam go wprost... aby mi wytłumaczył... jeśli dalej będzie udawał przy ludziach że jestem dla niego nikim po prostu odejdę... nie będę miała wtedy sensu ale przynajmniej nie będzie tego cholernego upokorzenia za każdym razem ;(;(

Gość dziewczę z kafe
'A jakbym miała chłopaka w swoim wieku i z nim bym wpadła... to co lepiej jest ?! TO TAKA SAMA SYTUACJA !!!' najlepiej by było, jakbyś po prostu nie brała się za seks w tym wieku :)

Gość Gorgorrith
Ale czemu nie brałabym się ?! Nie wiem jakby było ale możliwe podobnie :(

No właśnie - gdybyś wpadła, byłabyś w takiej samej sytuacji, jak z rówieśnikiem. Dlatego nie rozumiem, dlaczego zarzekasz się, ze on by się tobą zajął i wszystko byłoby ok. Dziecko to sprawa dwóch osób. To ty byłabyś matką i ty byłabyś odpowiedzialna za poziom życia dziecka. Po ciąży straciłabyś urok nastolatki - rozstępy, obwisłe cycki, brak ochoty na seks, nietrzymanie moczu, blizny po nacięciu krocza, a kto wie, czy nie po szyciu pochwy (też się zdarza). I jeszcze trzeba by cię utrzymywać i ukrywać przed znajomymi. Myślisz, ze długo by tak wytrzymał? Każdy dorosły człowiek powinien być samodzielny i liczyć tylko na siebie, nie na innych. Facet zawsze może się zakochać, odejść, znudzić się. I to nie jego wina. Zresztą kobieta też może. Dlatego powinna móc robić, co jej się podoba, a nie byc uwiązana. 🖐️

Gość Gorgorrith
Dobrze że dziecka nie mam... Dzięki za ostatnią wypowiedź ;-) Mądre słowa chociaż przeciwko mojej myśl

Czemu bys się nie brała? Bo jesteś dzieckiem i nie jesteś w stanie ponieść konsekwencji, jakie seks ze sobą niesie. Powiedz mu, że żądasz ujawnienia waszej znajomości. Pewnie sie nie przejmie twoim odejściem, będzie się tłumaczył opinią otoczenia, przykrościami pod waszym adresem a jak się rozstaniecie i tak na pewno dasz się namówić jeszcze na seks;) Facet który wstydzi się osoby, z którą sypia i teoretycznie jest w związku jest NIEDOJRZAŁYM GNOJEM. Nie znam żadnej osoby, która wstydziłaby się swojego partnera, niezależnie od jego wyglądu/sposobu bycia/ wieku. Naprawdę. Nie widzisz tego, że to żenujące? On się zachowuje jak szczeniak i na 80% cię wykorzystuje a ty jesteś naiwna jak dziecko. Bo jesteś dzieckiem:O

Gość Gorgorrith
Pogadam poważnie z Nim :(