Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona czyyyyy

czy są dziewczyny które codziennie używają wkładek higienicznych

Polecane posty

Czy są dziewczyny, które używają codziennie wkładek higienicznych i jakich, czy nie mają po nich podrażnień i jak często je wymieniają?? Z czystej ciekawości pytam, bo jak ja czasem zakładam to mnie wkurzają strasznie, nawet te cieniutkie,

Gość kiedyś założyłam i czułam sie
strasznie :p Sa niewygodne i nie przepuszczają powietrza. Dbam o higienę, bieliznę zmieniam codziennie więc nie widzę potrzeby żeby używać jeszcze wkładek. Nawet podczas okresu używam tamponów bo z podpaską czułam sie bardzo niekomfortowo a w upalne dni to był koszmar :o Teraz nie wyobrażam sobie życia bez tamponów :p

Gość frytaszek
ja nosze wkladki ale nie dzien w dzien,fajne sa bo jak np jestes caly dzien w pracy to wiadomo majtki nie beda swieze tak jak rano wiec wtedy sie zmienia wkladki a majteczki dalej czyste sa

Ja nosze codziennie od kilku lat. Prawde powiedziawszy nie wyobrażam juz sobei nie założyć. I zawsze mam też jakas przy sobei w torebce na wypadek gdybym uznała, ze czuje sie nieświezo i będę chciała wymienic. Tez dbam o higienę i także zmieniam majtki codziennie, ale mimo wszystko nie zawsze po wizycie w toalecie mam mozliwosc sie podmyc), a wtedy wieczorem na wkładce widzę żółte plamki - mniemam więc, ze to samo miałabym ba majtkach, gdybym nie nosiła wkładek. Nie mam żadnych podrażnień od wkładek. Wybieram te, które ponoc przepuszczaja powietrze, ale czy tak jest w istocie - trudno mi powiedziec.

Gość tez nosze
uzywam od ponad 18 lat i niewyobrazam sobie dnia bez. Czasami wymieniam nawet kilka razy w ciagu dnia. Kupuje te z bawelna i zapachem. Musza byc dobrej jakosci,bo inaczej podrazniaja.

Gość fsfdsgdsgdsyhfh
kilka lat temu nawet nikt nie słyszał o wkładkach a kobity żyły bez przasady że codziennie ja używam tylko w dni kiedy mam te wyjątkowo mokre dni ale też nie zawsze tylko jak długi czas jestem poza domem

@ fsfdsgdsgdsyhfh: kilka lat temu ludzie nie mięli telefonów komórkowych, a jeszcze kilka lat temu nikt nie słyszał o internecie. W zamierzchłych czasach zamiast prezerwatywy używano rybich skrzeli.. i co. Ludzie jakoś żyli. Najlepiej wróćmy się do jaskiń i na drzewa. Wkładki to po prostu higiena i już. Myję się codziennie, zmieniam codziennie bieliznę, a dodatkowo "wrzucam" wkładkę . Jak dla mnie to normalny codzienny, higieniczny obowiązek, jak mycie zębów.

Gość szukam i szukam
agawa a pierzesz w ogole te majtki, czy tylko wkladki zmieniasz? bo tak panikujesz ze moglabs miec "cos" na majtkach :P ja czasem uzywam, czasem nie - zalezy od dni cyklu, a majtki mam zawsze czyst, suche i pachnace:)

Gość oliwinka83*83
jja noszę praktycznie codziennie, jak ide do pracy to zakladam, potem w polowie dnia wyjmuje i mam czyste majtki, a zarazem dluzej swiezosc jest:) no i wyzej piszecie ze zmieniacie majtki codziennie, sorry ale jak moznna chodzic w tych samych kilka dni?????

Gość debilnetoooooooooooo
ja uzywam deescret i sa bardzo fajne, chociaz chyba te z belli tez spoko

a czy któraś z was używa tych z biedronki, bo podobno są fajne?? ja kupiłam kiedyś z discreet i mi nie pasują

Gość e-mail555
z rosmana są fajne ale za grube, nadaja sie jedynie na ostatnie dni okresu

Gość używam wkładek w ostatnie
dni okresu.Aktualnie mam te z Biedronki,nazywają się Secret.Dobre są:)

Gość do fsfdsgdsgdsyhfh
co Ty gadasz,że kilka lat temu nie było wkładek?:oByły!!!!!!!!!!!!!!!!Kilka lat temu to dla mnie np.4-5 lat!!!MOże Ci chodziło o KILKADZIESIĄT lat bo nawet kilkanaście lat tmeu np.w roku 1995 byly już wkładki na rynku!Ciebie pewnie wtedy jeszcze w 1995 roku na świecie nie było dlatego 2 lata temu uważasz za mega odległe czasy:PCo więcej te kilka lat temu(nawet te 8 lat temu)były nie tylko wkładki ale i komórki oraz internet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D

Gość gosia432
Nigdy jeszcze nie używałam, nie widze po prostu takiej potrzeby. Jak nie mam @ to nic mi nie leci , nawet w dni płodne a ta wkładka by mi zwyczajnie przeszkadzała tak jak sie wkurzam na podpaski to ni na nie bym sie wkurała ze wogóle musze ją załozyć Dla mnie to bez sensu

Gość NK.
Ja zazwyczaj zakładam wkładkę, a już zwłaszcza latem i w upalne dni. Używam Carefree

Ja w ogóle nie rozumiem problemu - jak ktoś lubi używac, niech uzywa, jak nie lubi - niech nie uzywa. No przecież kazdy niech robi, co mu pasuje.

dziewczyny - spokojnie:) założeniem tego topiku nie było to, aby rozpętać wojnę "ja jestem czyściejsza bo używam codziennie, a ja nie używam to jestem jeszcze bardziej czyściejsza", bo takich tematów jest już multum, chociażby kłótnie nt. spania w bieliźnie bądź bez, bo tam to masakra, każdą się kłóci z każdą bo jedna jest czyściejsza bez majtek a inna w majtkach....owszem tu się zgodzę z Agawą każdy robi tak jak mu wygodniej i w zależności od potrzeb. Generalnie jak nie ma dużo śluzu jedna wkładka na dzień nawet wystarczy, ta cieniutka i bez foli...ale słyszałam że bakterie na wkładce szybko się rozkładają(nawet jak nie dzieje się nic i tego nie odczuwamy) bo nieprzepuszczają powietrza (nawet te pseudo oddychające), w przeciwieństwie do bawełnianych gatek. Dlatego też byłam ciekawa jak często je wymieniacie, bo ja jak czasem używam wkładek to staram się co np 2,3 h wymieniać, nawet jak są całkiem suche, bo mam niesttey skłonność do podrażnień, jestem w ogóle strasznie wrażliwa w "tamtych miejscach". A najśmieszniejsze jest to że niby pełno do wyboru a tak na prawdę ciężko mi coś znaleźć. Jeśli jestem przed okresem, to używam bella te cieniutki sensitive elegance albo panty intima air cotton - trzymają się bielizny, są bezzapachowe i nie podrażniają, jednak mają folie. Końcowe dni okresu są ok, ale w inne dni jak nie ma okresu wole jednak takie bez folii, i tu pojawia się problem bo nie ma idealnych dla mnie, albo możne nie wiem że są i mi ktoś podpowie:D discreet odpadają bo raz, że nie trzymają się u mnie w ogóle bielizny(nawet bawełnianej) to Jeszce mnie podrażniają. Z reszta widać że to jakiś sztuczny materiał. Idealne byłyby naturella te cieniusieńkie(light) - one trzymają się mocno bielizny i są cienkie, bez folii, ale ten zapach strasznie mocny:/ w spodniach to nic, ale teraz w lecie, jak jest się np tylko w krótkiej kiecy, mam wrażenie że ten zapach normalnie czuć:/ przynajmniej ostatnio czułam ten pseudo rumianek czy tam co:D a kurcze nie każdy musi wiedzieć ze mam rumiankową wkładkę, czy wy nie macie takiego problemu? tego się na pewno nie wyczuwa? bo już nie wiem czy ja sobie uroiłam. Może są jakiś inne - jak najbardziej delikatne (bawełniane a nie z takiego materiału jak descreet), cienkie, bez folii, bez zapachu i trzymające się bielizny. Bo neistety te wszystkie cienkie belii nawet jak pisze oddychające to są z folią. i to mnie wkurza bo to kłamstwo w zywe oczy, jak wideze ze pisze oddychające to myśle sobie ze bez folii a tu gówno prawda....to jest wprowadzanie w błąd klientów;/

Gość majtki to się zmienia
;) :P nie, ja nie używam wkładek codzienie. raczej tylko wtedy gdy kończy mi się okres, jeszcze plamię, tampon po paru godzinach ciężko jest wyciągnąć, bo nie może nasiąknąć, a podpaska jest za "duża" ;)ale i wtedy jest dla mnie męczarnią noszenie wkładki. Pocę się wtedy bardziej między nogami :P, czuję,że tamta część ciała nie oddycha a w takich warunkach szybciej namnażają się bakterię. kiedyś chciałam spróbować używać wkładek, ze niby to takie higieniczne to po 2 dniach dostałam grzybicy. tak więc odstawiłam wkładki prawie na stałe. Rano wkładam świeże majtki a wieczorem je zdejmuje. NIe mam problemu z nadmierną wydzieliną, a to że się brudzą to jest normalne, po to się je pierze :P Jakbym miała jakieś wielkie wyjście wieczorem to wolę zmienić majtki na świeże niż wymienić wkładkę. a to, że ją zmienię nie znaczy, że majtki są czyste, przecież przylegają do ciała cały dzień, skóra się poci, nawet jak tego nie czujemy, ściera się naskórek. Z wkładkami to taka obłuda, jak to, że się nie umyje, tylko popsikam antyperspirantem i perfumami i nikt nie poczuje :p

Gość mi sie wydaje
Ja tez codziennie! Nie wyjde z domu bez nich. Uzywam bella lub tych z rossmana-zapachowych. Nie mam zadnych podraznien. A zmieniam w zaleznosci od komfortu.

Codziennie używam carfree air zapachowych są genialne tylko dość drogie. Zwykle jedna na dzień, ale jak np biorę prysznic w czasie dnia to też zmieniam.

Gość taka sobie jedna 009
ja używam już od kilku lat codziennie. Zazwyczaj kupuje takie z rossmanna, moim zdaniem sa bardzo dobre :) najgorsze sa takie zupelnie cieniutkie bo mi sie od majtek odklejaja :P Nie wyobrazam sobie juz dnia bez wkladki :D i wcale sie tam "na dole" nie poce :P

Gość ja też nosze codziennie od
kilku lat. Niestety należę do osób mających obfita wydzieline niezależnie od dnia cyklu i musze. Nie narzekam, ale fakt że wolałabym ich nie nosić. Wybieram te bawełniane, cienkie i bezzapachowe. Nie wiem jak mozna uzywac zapachowych, ja bym od razu infekcje miał lub podrażnienia

do "ja też nosze codziennie od" - to jakich używasz? to są z folią czy bez?

Gość ja też nosze codziennie od
bella sensitivw obecnie, dawniej uzywałam intima ale się popsuły bo chcieli ulepszyć. Mają folie ale moim zdaniem powietrze przepuszczają i są cieniutkie. Inne wkładki się jak dla mnie nie sprawdzają

Gość dziwna__
a ja noszę codziennie tampony te najmniejsze zamiest wkładek, nie wiem czy ktoras z was jeszcze tampony nosi?

Gość diane23
w jaki sposob

Gość Luna007
Ja uzuwam wlasciwie codziennie. Wymagan jakis nie mam, ale jak kupilam wkladki jakiejs lepszej firmy, np. Always. To mi nie pasowaly. Ja kupuje zwykle w biedronce i jestem bardzo zadowolona. Szczegolnie kiedy ma sie plodne dni to sa bardzo przydatne bo nie trzeba zmieniac 2 razy dziennie majtek ;)

Gość gość
Jestem w szoku. Też mam dużo wydzieliny ale pralkę mam, majtki na zmianę też. To jak chodzić w pampersie całe życie. Ja szału dostaje od wkładek w trakcie miesiączki a.....wow.