Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enignes

WYBITNE FILMY!!!!!-Lista

Polecane posty

Gość koooomm
germanotta -> autor dodał później, że chce tytuły filmów dających "powera życiowego", a wybitne to są głównie (choć oczywiście nie tylko) dramaty, obyczajowe itp. "Mamma mia" - oglądałam z całą rodziną oraz z chłopakiem i zarówno tacie, jak i mojemu M. film się podobał. Zaznaczyłam, że to musical, więc jeśli autor nie lubi tego gatunku filmów, to chyba raczej nie będzie się zmuszał do tego, prawda? :)

Gość Luca Brasi
"Lepiej być nie może" rewelacyjny film - komediodramat, obyczajowy, "Anger management" - świetna komedia. Jeden i drugi z Jackiem Nicholsonem, jeżeli lubisz, (Honor Prizzich też możesz obejrzeć) "Infiltracja" - świetny (też Nicholson:P), sensacyjny, z DiCaprio i Damonem, "Aviator" - biograficzny? - DiCaprio, "Siedem" - kryminalny "Blind side" - obyczajowy ten za który Sandra Bullock dostała Oscara, "Północ w ogrodzie dobra i zła" -obyczajowy, kryminalny- wyreżyserowany przez Eastwooda, polecam jeszcze "Wzgórze rozdartych serc" - wojenny a raczej o wojsku, zabawny, też Eastwooda:P, (w ogóle jego filmy lub filmy z nim spokojnie możesz ściągać bo większość jest dobra) "Don't mess with Zohan" - jeżeli lubisz głupawe ale śmieszne komedie, "Ojciec Chrzestny" - ale nie wierzę, że jeszcze ktoś tego nie oglądał... nie chce mi się więcej pisać:) mam nadzieję, że coś sobie wybierzesz, przyjemnej rehabilitacji:)

Ja polecam: dramaty Przerwana lekcja muzyki, Miasto gniewu (piękny...), Zielona mila, lot nad kukułczym gniazdem melodramat Pamiętnik, Oszukac przeznaczenie ( z Michelle Pfeifer i Ashtonem Kutcherem - naprawdę polecam!) komedie: polskie Lejdis :), Kac Vegas, Plan gry horrory: pierwsza częśc REC, Paranormal Activity, Silent Hill (polecam też pograc w grę o tym samym tytule - do tej pory ciary mi po plecach przechodzą), Demon - historia prawdziwa, Sierota thrillery Potęga strachu (rewelacyjny i niedoceniony zarazem - z Paulem Walkerem i Verą Fermigą), Cena prawdy (z Kate Beckinsale), Ludzkie dzieci (z Clivem Owenem), Przeczucie (z Sandrą Bullock)

Gość ....Maćka....
Jeszcze dorzucę dwa łzawe dramaty z... Whoopi Goldberg: Kolor purpury i Corina Corina. W pierwszym Whoopi jest ofiarą swojego męża który tłucze ją niemiłosiernie. Poza tym znajduje sobie kochankę co odmienia losy Whoopi ale nie tak jak można by przypuszczać. W drugim filmie Goldberg gra "super" nianie. Niezapomniana scena "zamawiania" zielonego światła:) I jak na czasy w których rozgrywa się akcja zaskakujące zakończenie.

Gość koooomm
Takie pytanko do forumowiczów - ktoś dał radę obejrzeć cały "Czas apokalipsy"? Bo ja próbowałam, ale nie udało mi się...

Gość zależy co lubissszzsz
EwelinaEwa - zgadzam się, książka lepsza, aczkolwiek kilka lat temu film zrobił wrażenie;) ale to samo tyczy się stowarzyszenia umarłych poetów i dziecko Rosemary, najpierw przeczytałam książki, które zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, później filmy, które były w zasadzie b. fajne, ale jednak książki lepsze:) mimo że czytam mało bo za bardzo nie mam czasu...

o ktos napisal o DiCaprio wiec skojarzyla mi sie Winslet a tym samym "Lektor"- nawet dobry fim

Gość zxzxzxzxzxzxzxzxzx
Ktos pytal o "Donnie Darco"- to na pewno film wybitny, ogladnalem go i zrobil na mnie olbrzymie wrazenie ale to nie jest zdecydowanie film dla wszystkich, nie kazdy musi lubic filmy z takim klimatem, wiem ze w glosowaniu czytelnikow jednego z najbardziej prestizowych czasopism poswieconych tematyce filmowej zajął 2 miejsce w rankingu na najwspanialszy film wszech czasow a w innym glosowaniu znalazl sie w pierwszej dziesiatce na liscie 50 filmow, ktore trzeba zobaczyć przed smiercią.

Gość ....Maćka....
Wewlina Ewa a widziałas kiedyś film zrobiony na podstawie książki który był lepszy niż ksiązka? Tak z ciekawości pytam.

Gość ....Maćka....
o soryy, *Ewelina;)

Gość zależy co lubissszzsz
ooo a o komediach zapomniałam, z polskich: Lejdis, a jeżeli nie masz fioła na punkcie kościoła to Idealny chłopak dla mojej dziewczyny - ośmialam się jak głupia:) jeszcze to nie tak jak myślisz kotku, i ciało - na tej komedii trzeba trochę mysleć:P

ksiazki sa zawsze lepsze od filmow, pierwsze takie zderzenie mialam z "Przeminelo z wiatrem":D Najpierw obejrzalam film i mnie zachwycil a jak przeczytalam ksiazke to sie dziwilam co mi w filmie sie podobalo. A bylam wtedy dzieckiem i odkrylam ze film z ksiazka nie ma co sie rownac

Gość kafka01
polecam komedie Eurotrip i Kac Vegas;) usmiejesz sie do łez!

Gość niestandardowo
odradzam requiem dla snu - bolą oczy po szybkich migawkach, a to że narkotyki są złe chyba wiadomo i bez filmu;) gorąco polecam DEER HUNTER (łowca jeleni) - dramat, wojenny. genialny. dla wytrawnych - HANAMI KWIAT WIŚNI o życiu. o śmierci. o relacjach. dla czystej rozrywki wysokiej jakości - MAMMA MIA. barwnie, żywiołowo. dla uwrażliwienia, dla muzyki - ONCE. o uczuciu które nie wybuchło. GORĄCZKA SOBOTNIEJ NOCY - dla muzyki, dla klimatu tych lat. ach jak kocham te filmy!!!

Gość zxzxzxzxzxzxzxzxzx
Lsnienie film jest zdecydowanie lepszy niz ksiazka.

nie widzialam i pewnie nie zobacze, duzo czytalam, czytam i duzo ogladam. Nigdy film nie byl lepszy od ksiazki

Gość stary łysy pierdziel
Nie będę wypisywać wszystkich filmów jakie mi się podobały, bo pewnie większość z nich oglądałeś. Ostatnio jestem pod wrażeniem filmu "Ink", jest to film z typu dziwnych, nie dla wszystkich, myślę, że Ci się spodoba. Jeszcze "Nodo" też niezły.

Gość niestandardowo
i jeszcze prawie wszystkie filmy ze Scarlett Johansson i Meryl Streep - dla gry aktorskiej, :)

"Lsnienie film jest zdecydowanie lepszy niz ksiazka." to zalezy. Jak ktos lubi czytac to nie, bo film nie zostanie nigdy zrealizowany na dokladnej tresci ksiazki

Gość glen b
skoro tacy z was znawcy filmowi to może moglibyście polecić mi jakiś film o kupie? bo szukam filmów o takiej tematyce

Gość ghjo
Rzygam już tym Lśnieniem, kiedyś mi się podobał, ale ile można

Gość glen b
dzięks, chociaż jedna osoba, która traktuje mnie i moje kupo-posty poważnie :classic_cool:

Moja lewa stopa, Kontrolerzy, Inside I'm dancing, Bang bang you're dead, prochy Angeli, lepiej być nie może - z Jackiem Nicholsonem, lekki taki. W imię ojca, Bez mojej zgody, Przed zachodem słońca, Wolność słowa, Leila i Nick, Prosta Historia, Chłopięcy świat, Holiday, Życie jest piękne Sprawa Kramerów Godziny Rozstania i powroty, pieskie popołudnie, wiatr buszujący w jęczmieniu, rain man, człowiek, który płakał, przerwana lekcja muzyki, Lepiej późno niż później - fajna komedia ;) lot nad kukułczym gniazdem - klasyk, za wcześnie umierać, 21 gramów, Skazani na Shawshank, Gran Torino, Ed Wood, Magnolia, Radio, Zostawić Las Vegas, przełamując fale, przed egzekucją, zabić wspomnienia, juno, Wilbur chce się zabić, Once, Była sobie dziewczyna, Goodbye Lenin! Wszystko za życie Filadelfia, Cast Away, Bliżej Nie czas na łzy jeśli tylko doskonały świat hooligans Arizona Dream, Noel, 500 dni miłości, Boy A, Co się wydarzyło w Madison County, Donnie Darko Requiem for a dream, między słowami, chłopiec w pasiastej piżamie życie za życie Sam Cudowne dziecko Keith Powrót do Garden State Ciekawy przypadek Benjamina Buttona Truman Show W pogoni za szczęściem PS. I love you 2:37 zielona mila co gryzie Gilberta Grape'a Podaj dalej czekolada benny and joon Edward Nożycoręki K-PAX Tajemnica Brokeback Mountain Candy Buntownik z wyboru Joe Black American Beauty Forrest Gump przebudzenia blow siła i honor dzień świra pułapka lektor droga do szczęścia marzyciel sekretne okno warto obczaić ;))

Gość taa niedobra pupa
Lśnienie ma 2 wersje - jedna strarsza z Nicholsonem, i druga - jest 3,5 godzinna... Ewelina Ewa - ambitne te twoje filmy, ale czy dla faceta się nadają... albo z Meryl Streep - wątpię. CO do Królowej Margot- dla mnie to była kiła - mało nie wyszłam a kina. Jakieś sceny gwałtu zbiorowego i publiczne rodzenie

Gość taa niedobra pupa
Ja jeszcze polecam serial wszechczasów - połączenie kryminału z obyczajowym, z elementami Sf: Miasteczko Twin Peaks.

Ewelina Ewa - ambitne te twoje filmy, ale czy dla faceta się nadają... albo z Meryl Streep - wątpię. CO do Królowej Margot- dla mnie to była kiła - mało nie wyszłam a kina. Jakieś sceny gwałtu zbiorowego i publiczne rodzenie ambitne to zle powiedziane. Ciezko trafic na ambitny fim zadawalajacy kazdego. Meryl Streep nikomu nie polecalam, tylko w filmie "Watpliwosci" ale to nie to samo chyba co "Mama Mia". "Krolowa Margot" mi sie podobala, bo nie byl to film sztuczny i jak na rocznik odpowiadal mi

Gość ghjo
Nie wiem czy jakiś facet skusi się na Mammamia i tego typu podobne.