Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enignes

WYBITNE FILMY!!!!!-Lista

Polecane posty

Kurde, chyba rozwale sobie druga noge bo juz tyle pozycji ze zycia zabraknie chyba ;)

Gość mój sobowtór
No to jeszcze "Exils" i "I twoja matke tez", ten ostatni przypadnie Ci do gustu :P

"Labirynt Fauna"- swietny fil i nie wiem jak moglam o nim zapomniec, kategoria dramat "sierociniec"- jak "Labirynt..." to i musze polecic "sierociniec" mimo ze slabszy

Gość taa niedobra pupa
Między slowami tez mi się podobało, a jeszcze bardziej Dziewczyna z perłą - z tą samą aktorką, no i Wyspa - też z nią... Cube - to klasyk, ale super.. Wielki blękit z Jeanem Reno niezły - i jeszcze dwa filmy z nim: Leon zawodowiec i Nikita

Gość takajednapopieprzona
czas cyganów, i wszystkie filmy kusturicy

Gość taa niedobra pupa
enignes - a tak w ogóle to ty uważasz że Kevin jest b. popularny niż np. Milczenie owiec??

Gość mój sobowtór
Oooo, EwelinaEwa, oswiec mnie - co Ci sie podobalo w Labiryncie Fauna? Jak odebralas ten film? Bo jago obejrzalam, rozumiem jego zamysl itd. ale jakos nie robi na mnie wrazenia. Moze jednak nie wiem, o co chodzi... :P Powiesz mi?

Gość koooomm
Powera życiowego dał mi polski film "Pora umierać", naprawdę dobrze mi się go oglądało:)

"Lilja 4-ever"- dramat rosyjski o prostytucji "My name is Justine"- jak juz jestesmy przy prostytucji to i to polece, choc do wyzej wymienionego filmu sie nie umywa:P "Princesas"- kontynuujac temat prostytucji, dramat hiszpanski

No wydaje mi sie ze owszem tak, ale moze to moje tylko złudzenie. Wspomniałem juz ze filmy to słaba moja dziedzina, dlatego prosze was o pomoc.

Gość krucafuks
Polecam filmy Quentina Tarantino *Kill Bill *Inglorious Basterds *Reservoir Dogs *Pulp Fiction *Natural Born Killers Z tego co pamietam *The Shawshank Redemption(skzani na shawshank) *Lot nad kukulczym gniazdem *Siedem *Lucky number Slevin *Leon zawodowiec *american history x *Sen to Chihiro *Zycie jest piekne(Roberto Benigni) *No Country for Old Men *Coraline *Grizzly man A i ostatnio ogladalam Alice i wonderland- piekne animacje

"Oooo, EwelinaEwa, oswiec mnie - co Ci sie podobalo w Labiryncie Fauna? Jak odebralas ten film? Bo jago obejrzalam, rozumiem jego zamysl itd. ale jakos nie robi na mnie wrazenia. Moze jednak nie wiem, o co chodzi... Powiesz mi?" Podobala mi sie fabula, tobie nie musiala, ale nie powiesz ze film byl z kategorii Harrego Pottera:P Procz watku fantastycznego byl poruszony watek historyczny, film ogladalam dawno, ale pamietam ze naprawde mi sie podobal

Gość taa niedobra pupa
O taranrino zapomniałam, ale też go lubię. Tylko ma jescze b. dobry: Grindhouse: Deathproof. I osobiście lubię tez Od zmierzchu do świtu

Ja niestety muszę już iść, ale nie wiecie nawet jak bardzo jestem wam wdzieczny. Oczywiscie jesli cos jeszcze dorzucicie to sie nie obraze. Dzieki jeszcze raz i pozdrawiam :)

Gość mój sobowtór
Mnie ten film straszliwie przygnebil, dawka wytworow czyjegos umyslu byla dla mnie kompletnie niestrawna i nieuzasadniona, no nie wiem, fabula tego nie usprawiedliwiala. Powiem Ci szczerze, ze np. "Harry Potter i czara ognia" to dawka porzadnej rozrywki i juz wole to, niz Labirynt. :P

Gość ....Maćka....
Jak lubisz klimaty folk i coś w stylu romantycznych ballad (w sensie gatunek literacki, nie piosenki) to polecam Jańcio Wodnika i Grający z talerza. Oba filmy J. J. Kolskiego są warte obejrzenia (dosłownie, bo zdjęcia są takie że dech zapiera i trudno o tak przemyślane kadry jak u tego reżysera własnie) A jak chcesz się pośmiać z tekstów małej Gieniusi która zaprzyjaźniła się z zakonnikiem (w tej roli J. Gajos) to polecam całym sercem Jasminum. Oglądałam już coś około 10 razy i jeszcze mi się nie znudziło. A z nówek polecam Alicje w Krainie Czarów T. Burtona chociaż podejrzewam że w kinie lepiej się to oglądało i komedie z Meryl Streep To skomplikowane. Jest w niej pewna scena z której uśmiałam się jak norka:D No ale nie będę zdradzać jaka.

Gość kocham teen film
DONNIE DARKO!!!!

Gość zależy co lubissszzsz
zależy jakie filmy lubisz, ja w zasadzie lubię różne gatunki, w zależności od nastroju itp, czasem jakaś durna komedia am. a czasem coś, na czym trzeba myśleć:) Ja uwielbiam filmy Almodovara- w zasadzie dramato-komedie:) np: Wszystko o mojej matce Kobiety na skraju załamania nerwowego Volver To wg mnie najlepsze jego filmy:) Z innej dziedziny polecam całą serię Hellreisera. Jest to genialna wg mnie seria filmów kręcona mniej więcej od lat 80 do któregoś tam roku 2000 fajnie to wygląda jak ten sam film kręcony na przestrzeni lat, coraz to nowe kontynuacje w innej scenerii - jest chyba 8 części - film genialny coś z pogranicza horroru i sf ( mimo ze ja za typowym sf nie przepadam, to ta seria filmów jest superr:) Jeśli lubisz myśleć to oczywiście David Lynch: Zagubiona autostrada Muncholland Drive Aronofsky: PI Requiem dla snu a z innych filmów, różnych reżyserów co mi się przypomina i mi się zajebiscie podobały: Oczy szeroko zamknięte, IX wrota Memento Bunkier The doors My dzieci z dworca zoo - co prawda nie weim jak bym to teraz odebrała, ale z 8 lat temu zrobiło na mnie wrażenie:) hmmm wiem że jeszce kilka było, może mi się później przypomni, to napiszę:)

Gość zależy co lubissszzsz
ooo i Cube tez super:) co prawda są chyba trzy, wiem że 1 mi się najbardziej podobała, ale które to Cube było to nie mam pojęcia:P

Gość zxzxzxzxzxzxzxzxzx
Skazani na Shawshank uznawany jest za jeden z najlepszych filmow w historii kina, nawet na filmwebie jest na 1 miejscu, uwielbiam ten film za niesamowity klimat. Western to na pewno " Bez przebaczenia" do tego "Pewnego razu na dzikim zachodzie" ktory przez wielu uznawany jest za najlepszy western wszechczasow oraz cala dolarowa trylogia Sergia Leone- zacznij od "Za garsc dolarow" Widze ze masz tam mnostwo filmow wiec nie bede dorzucal kolejnych, najlepiej trzeba bylo zeby kazdy zrobil liste 10 najlepszych filmow i wybralbys te ktore sie najczesciej powtarzaja.

"Mnie ten film straszliwie przygnebil" czyli wywolal jakies emocje a to dobrze swiadczy o filmie:P "Labirynt Fauna" to nie film rozweselajacy a wlasnie dosc ponury mimo tytulu. "Harry Potter" dla mnie jest slaby w porownaniu z ksiazkami, bo ksiazki swietne, ale filmy nie umywaja sie do nich

Gość koooomm
Powera życiowego daje "mamma mia" - musical. Tylko że to nie jest ambitny film:) taki dla rozrywki, tylko i wyłącznie, z piosenkami abby. Popieram: "Lot nad kukułczym gniazdem", "Jańcio Wodnik", "Sen to Chihiro" (animowany), podobno dobre też są "Donnie Darco" i "wszystko za życie", tak twierdzą znajomi:) A "Cztery pokoje" Tarantino? hm...? :D Piszcie jeszcze, sama chętnie dopiszę filmy do rubryki "Obejrzeć w wolnej chwili" :)

Gość zxzxzxzxzxzxzxzxzx
"mamma mia" - ten film to nie jest dobry pomysl , malo ktoremu facetowi bedzie sie podobal

to mają być filmy wybitne , a nie kasowe gnioty z Hollywood jesli tak to odpusc sobie produkcje amerykanskie:P Prawda jest taka ze najlepsze sa filmy produkcji innych krajow