Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszanowanaaaaaa

czemu ludzie mnie nie szanują?

Polecane posty

Gość nieszanowanaaaaaa

Czemu jest tak, że ktoś kogoś nie szanuje, uważa za nic, mimo iż tamta osoba nic mu nie zrobiła...???

Gość filizankadokawy
zazdrosc

Gość nieszanowanaaaaaa
czego niby mieliby mi zazdrościć??? :O

Gość desz-nikt nie może przeżyć
na szacunek trzeba niestety zasłużyć :) niektórzy po prostu też rodzą się ofiarami... :(

trzeba być pewnym siebie i nie kulić ogona, wtedy będziesz szanowana. i siebie samego trzeba szanować.

Gość tańcząąca
musisz okazywać że znasz swoją wartość to wtedy inni nie odważą się ciebie nie szanować

Gość nieszanowanaaaaaa
no właśnie ja nie kule ogona!!! potrafie postawić na swoim,, ale wtedy mam wrażenie, że ludzie uważają mnie za rypniętą :(

nie chodzi o to, by stawiać na swoim :O agresorzy też czasem stawiają na swoim, ale ich się nie szanuje. chodzi o to JAK.

Gość kwoka123
no i strony 109-110

Gość Asia B-3
Jest takie stare powiedzenie " szanuj siebie a będą szanować ciebie" coś w tym jest....

Gość kwoka123
no i 241-242

Gość kwoka123
W tym skrypcie który ci dałam jest taki tekst: "Odrzucenie zawsze było naszą piętą achillesową. AE pozwala nam odkryć, czemu jesteśmy tak podatni na manipulacje, szantaż emocjonalny, zdradę, wykorzystanie. Dzieje się tak zawsze, kiedy chcemy zdobyć czyjąś aprobatę lub poczucie bezpieczeństwa gdyż sami się odrzucamy i nie czujemy się bezpiecznie. Wtedy kieruje nami lęk. Jednak w życiu najwięcej aprobaty otrzymują ci, którzy nigdy jej nie szukają i nie boją się być sobą. A najbezpieczniej czują się ci, którzy podejmują ryzyko. Ja również aby żyć szczęśliwie i nie potrzebuję niczyjej aprobaty, poza własną. Od czasu, gdy podjąłem ryzyko zdrowienia - porzuciłem nałogi i naprawiam spustoszenia po nich - nie mam już powodu do niepewności. Dzisiaj, zawsze gdy czyjaś agresja lub wycofanie aprobaty dotyka mnie tak, że trudno mi uwolnić się od urazy mogę odszukać pierwowzór, który czyni mnie podatnym na to zranienie. W ten sposób tzw. trudne we współżyciu osoby stają się napędem w moim rozwoju. Widząc, ile zyskuję dzięki tym ludziom, zyskuję również wdzięczność, że Siła Wyższa stawia mi ich na drodze. Czy skupiam się na tym, co sprawia, że czuję się zraniony, a może nadal chcę zmieniać innych i podsycam urazę? Czy jestem wdzięczny za ludzi, którzy są dla mnie tzw. trudnym darem? Modlę się, abym czuł moje zranienia zamiast im zaprzeczać. Modlę się, aby odsyłały mnie one do tych sfer we mnie, które wymagają naprawy. Modlę się, abyś Ty, Panie, wkraczał w każdą moją relację i pomagał mi usuwać braki."

Gość nieszanowanaaaaaa
no ale to nie jest tak, że ja sie nie szanuje. Wiadomo, nie uważam się za Bóg wie kogo, ale też bez przesady żeby sie nie szanowac od razu :O A wy dlaczego tak macie czasem, ze bez powodu kogoś nie szanujecie, jesteście dl aniego chamscy, macie tak nieraz? Co ta osoba musi zrobić, zeby sobie na to zasluzyc???

ta osoba musi szanować sama siebie. jak jesteś jakąś nieogarniętą ciotą, to trudno o szacunek dla takich ludzi bo nerwy biorą, ale piszesz, że nie jesteś. głowa do góry i miej w dupie innych. to co w środku widać na zewnątrz, dobrze myśl o sobie.

Gość nieszanowanaaaaaa
co rozumiesz przez słowo "nieogarnięta ciota"???????? Znam niejedną takąnieogarniętą ciote i wiesz co??? Zawsze jestem dla niej miła, staram się je pomóc, bo kurwa wiem że nie ma w życiu łtawo więc po chuj ja jeszcze mam jej robić pod górkę????? Nienawidze takich typow, ktorzy nie szanują kogoś tylko dlatego, że jest mniej ogarnięty od nich :O