Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartynaJ...

Nerwowe i niespokojne dziecko przed oddaniem moczu

Polecane posty

Gość MartynaJ...

Witam. Od jakiegoś czasu moje dziecko przed oddaniem moczu jest niespokojne, prostuje nóżki, denerwuje się. W trakcie sikania jest już spokojna i niekiedy wygląda tak jakby odetchnęła z ulgą. Ma 3 miesiące. Czy to normalne, że dziecko przed sikaniem się tak denerwuje?

Gość lalalalalalalalalalalala
Nie, to nienormalne. Złap mocz i oddaj do badania. Może mieć np. zapalenie pęcherza moczowego i ją boli.

Gość MartynaJ...
A jak pobrać mocz od tak małego dziecka :( Dodam, że jak śpi to normalnie nasika kilka razy w pieluchę, ale się nie budzi z płaczem tylko śpi spokojnie. Niekiedy jak karmię to właśnie się denerwuje, a po chwili czuję, że ma ciepło w pieluszce.

Gość lalalalalalalalalalalala
W aptece kup "woreczek do pobrania moczu dla dziewczynki". Kosztuje grosze. Przyklejasz ten woreczek i czekasz aż nasika. Ja potem wkładam to do kubeczka na mocz i oddaję do badania. Zrób chociaż ogólne badanie moczu. Jak wyjdą bakterie czy inne ustrojstwo - do lekarza.

Dokładnie tak jak wyżej ;) . Radziłabym jak najszybciej,bo jęsli to ajkieś bakterie,to jest to bolesne dla dzieciaczka:(

Gość Elka poznań
Witam..miałam podobny problem gdy Maja miała dwa miesiące. Na początku myślałam że może coś związanego z kolkami bo one też u nas były , a tu Majka aż się zanosiła prężna i płakała aż do momentu gdy nie zaczęła puszczać mocz..gdy tylko strumień moczu płynoł dziecko uśmiechnięte jakby nigdy nic ..byliśmy w szpitalu 3 dni i nic lekarze nie widzieli przyczyny ,nie wiem czy wogle badali pod względem urologicznym przyjechałam z wszytkich badaniami moczu krwi które były idealne..pytałam rodzinną gdzie jechać skierowała mnie do urologa dzieciecego długo czekaliśmy za wizytą a diagnoza od razu..99% nie umie radzić sobie sobie ze zwieraczy mi przy pęcherzu(rozluźnić ich) dał w ciemno lek doxar dla mężczyzn i 1/4 tabletki kazał dawać i ten nasz koszmar się skończył. A w szpitalu nic ręce załoźyłas 3 dni trzymali i nic ..a tu Lekarza bez badań podał przyczynę i lek..a płacz dziecka tak małego to coś strasznego serce nam pękało ..