Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość średnia.m.

Poczatek ciąży a dieta i ćwiczenia

Polecane posty

Gość średnia.m.

Jestem na samym poczatku ciąży zeby zajść musiałam sie troszke podleczyć i przytyć no a teraz robi się ciepło a ja nie mam co na d**ę założyc bo wszystko ciasne, czy ktoś stosował jakąś dietkę w ciąży i intensywniejsze ćwiczenia? Widmo wakacji z takim brzuchem jak mam obecnie po prostu mnie przeraża.

Gość w takich wypadkach
jestem za aborcja, plod ewidentnie szkodzi ci na resztki mozgu.

Gość elcia1984
Ok wiec mozesz sperowac, jezdzic na rowerze stacjonarnym nawet plywac. powinnas jesc okolo 2500 kcal dziennie najelpeij warzywaowoce mieso ryby nabil witaminy jak si do tegom dostosujesz to ni przytyjesz za bardzo a to ze nie maszm co na dupe wlozyc moja rada jet kup sobie spodnie ciazowe jakas luzno sukienke niestety tak jest cizy ze rosniemy w szerz

Gość to się trzeba było zastanawiac
czy w twoim przypadku ciąża to dobry pomysł :O coś mi się wydaje że jeszcze masz w głowie nie bardzo wszystko poukładane skoro pytasz o intensywne cwiczenia i dietę :O:O

Gość jk dla mnie żadne
no ale jak ty sobie wyobrazasz diete w ciazy :( ja tez na wakacje bede miala najwiekszy brzuch bo mip przypadnie 8-9miesiac na lipiec i sierpien :( teraz jestem w polowie 6 i juz mam taki sobie....uroslam tylko w brzuchu i spodenki wloze moje stare takie zawiazywane czy na gumie ale bluzki wystarczy kupic kilka luxniejszych i wystarczy przeciez... jedyne co mozesz zrobic to nie obzerac sie za dwoch tylko jesc dla dwoch bo to jest róznica, nie jesc slodyczy bo i tak zadnej z nich wartosci i sie ruszac duzo spacerowacja tak robie i jak na razie mysle ze grubne w normie 27tc i na plusie 5kg

Gość elcia1984
o diecie pomyslcie pozniej teraz dziecko jest najwazniejsze , jak dziecko bedzie miaklo ok 6 miesiecy wtedy mozesz zaczac sie odchudzac , jak bylam w ciaz przytylam 20 kilo miala wierlki brzuszek i bylam z tego dumna!

Gość sa tacy
matki polki, jak nie potraficie odpowiedziec na pytanie autorki to wypierdzielac z topiku i zajmijcie sie lepiej wcinaniem chipsów. oczywiście ze w czasie ciązy można wprowadzic zbilansowaną dietę i ćwiczyc- nawet siłowni! zapoznajcie sie najpierw z tematem a poźniej obrażajcie kobiety, które chcą o siebie zadbać

Gość od zbilansowanej diety
to jest dietetyk, a nie Pani domu, czy rady dobrej kolezanki :o p.s. Juz to widze jak biegnie do dietetyka, az sie chodnik zwija.

Gość sa tacy
hmmm w przypadku ciązy i chęci przejścia na dietę bez specjalisty raczej się nie obejdzie

poczekaj do wizyty u lekarza. Jeśli będzie wszystko ok pewnie ćwiczeń nie zabroni Ja przed ciążą chodziłam 2*w tyg na basen i raz na aqua aerobic od dwóch lat. Chciałam kontynuować w ciąży, ale okazało się, że mam niezrośniętą doczesną, co może powodować poronienie :( I od 6tc leżenie :( Dobrze, że czekałam z basenem na wizytę, bo mogłabym szkody sobie narobić. Wiadomo, każda ciąża jest inna i u Ciebie może być ok. Nie jedz słodyczy, ale drastycznej diety nie powinnaś stosować. Jeśli będziesz miała mdłości, sama schudniesz :)

Gość od zbilansowanej diety
Wierzysz w to ze ktos kto wyskakuje z takim pomyslem pofatyguje sie do dietetyka :D "przeciez kolezanka wie lepiej" .

ale to nielogiczne by sie odchudzac w ciazy:/ ciaza ma to do siebie ze ma sie wielka dupe i brzuch :)) cwiczenia i odpowiednie odzywianie ok ale nie blokowanie rozwoju ciazy bo nie sie w czym chodzic :/ od tego sa ciuchy ciazowe:/ trzeba byc niezlym swirem zeby liczyc na to ze w ciazy bedzie sie wygladalo jak super laska :(

Gość nie pogadasz....
nooo...najlepsze sa te,ktore odchudzaja sie w ciazy...:/autorko,tak to juz jest,ze w ciazy raczej wezsza nie bedziesz...i dieta .i cwiczenia nic tu nie pomoga,bo brzuch i tak Ci urosnie.radze nie spowalniaj tego procesu.

Gość hipotrofia plodu
jest bardzo fajna 🖐️

Myślę, ze nie należy mówić o odchudzaniu się w czasie ciąży, ale bardziej o stosowaniu odpowiedniej diety, która może te zbędne, niepotrzebne kilogramy zlikwidować. Na pewno taka dieta powinna być dobrana przez specjalistę, bo taka na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. W warszawskim Vimedzie dobiera sie takie diety, więc jeżeli jakaś przyszła mama ma problem z waga, to tam powinna się zgłosić.