Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania1234

Włosy wypadają mi garściami :( Masakra, że też jeszcze mam coś na głowie...

Polecane posty

Gość hania1234

Znacie coś skutecznego na wypadanie włosów? ja po każdym szczotkowaniu mam normalnie nowy dywanik w łazience bleeee :O co jest skuteczne? macie jakies sposoby?

poza zdrowa dieta i mniej stresu to nic wiecej nie da sie zrobic..cholera wie co wzmacnia cebulki...idz moze do dermatologa

Gość hania1234
no wlasnie moze dieta... jestem bardzo szczupla - az za bardzo, wynikalo to nie tyle z odchudzania co stresu i nieregularnych posilkow. w jakies witaminy chyba powinnam zainwestowac czy cuś :(

Proponuję wizytę u dermatologa. Uzupełnij cynk w organizmie. Kup sobie w aptece Zincas forte. Dermatolog przepisze Ci płyn do wcierania w cebulki. Mogą to też być problemy hormonalne.

Gość hania1234
dzieki 🌻

Gość pot
proponuje peruke:)

Gość A ja proponuje.....
Jesc duzo surowych warzyw i owocow. Duzo tzn. czesc posilkow ( np. kolacja i przekaska przed obiadem) zastapic miska surowki warzywnej lub owocowej. Skutek gwarantowany pod warunkiem, ze potraktujesz to powaznie.

Gość najlepsze witaminy
jeśli chodzi o suplementację tabletkami to polecam Vitapil,ale jeśli po zmianie diety, dostarczeniu witamin w postaci tabletek, ten stan będzie się utrzymywał 2-3 miesiące to koniecznie idź do lekarza bo o mogą byc problemy z hormonami.

witaj w klubie! mi nic nie pomaga od roku :) także czekam spokojnie, aż wszystkie wylecą i zamawiam sobie lace wig:)

Gość zdrowa dieta to podstawa
mnie włosy zaczęły mocno wypadać po ciąży a i wcześniej nie były mocne. Po pewnym czasie od porodu schudłam sporo na zdroworozsądkowej diecie MŻ. Zmieniłam swoje nawyki na zdrowe -regularne posiłki i teraz po ponad 7-miu miesiącach od zakończenia diety jest super. Po ścięciu zniszczonej części włosów zauważyłam ogromną poprawę włosów, nawet ostatnio fryzjerka do której chodzę powiedziała że widzi jak włosy mi się wzmocniły. Kiedyś po przeczesaniu włosów delikatnie ręką zostawało mi wiele włosów w ręku. Przed kilku laty ważyłam tyle samo co obecnie ale odżywiałam się nieregularnie i mało konkretnie -włosy były słabe a na dodatek męczyłam się z zaparciami. Teraz i problemy te zniknęły zupełnie. Potwierdzam więc wagę właściwego odżywiania. Aha, nie zażywałam żadnych suplementów. :)

Apteczne kosmetyki - seria seboradin niger, odżywka + szampon + lotion do wcierania w skórę głowy ;) Mi po 3 użyciach nie wypadł ani jeden włos! I do tego preparat onozis - dużo lepszy niż te skrzypowity itd :)

Gość Obiektywna1234
Najlepsze są ampułki VICHY Vichy DERCOS AMINEXIL SP94 Kuracja przeciw wypadaniu włosów dla kobiet

wlosy moga wypadac z powodu niedoboru witamin ale tez z powodu roznych chorob - np anemii, tarczycy, problemow hormonalnych radze nei leczyc sie na wlasna reke tylko isc do dermatologa - on powinnin zlecic podstawowe badania krwi

Gość hania1234
kurde nie wiem jak to z tą dietą będzie... :O uwielbiam warzywa i owoce i czesto jem ale niestety mój tryb życia wygląda tak że zwyczajnie albo nie mma czasu porządnie zjeść albo zwyczajnie mi sie nie chce i zastepuje to czyms na szybko - czesto kanapką z pomidorem - za mało co? :( Sprawa jest naprawde fatalna, a moje wlosy wszedzie, do tego dlugie i czarne - współlokatorzy dostają szału i wcale im sie nie dziwie. mieszkam w malym miescie u nas na wizyte dermatologa czeka sie tak długo aż nazbiera sie kilkunastu chetnych zeby doktor mial po co przyjezdzac :O po pracy przejde sie do apteki i zobaczymy...

Gość hania1234
ja bym to raczej łączyła ze złą dietą i stresem - mam dość sporą niedowagę a schudlam bardzo szybko ok 10 kilo, dodatkowo sporo stresów itp, itd nie ma co wymieniac. Licze sie z konsekwencjami ale chcialabym znalezc jakis mega szybki i skuteczny ratunek :(

Gość najlepsza i najsilniejsza w
dzialaniu jest belissa tylko ja trzeba brac 3-4 miesiace zeby zadzialala!sama wyprobowalam na sobie i mam geste wlosy!

Spróbuj kupić sobie szampon i żel dermena mi pomaga a dawno borykam się z tym problemem. Kiedyś leczyłam się Apikortem(na receptę) i kiedyś pomógł a teraz już nie:(

Gość szczeze mowiac ja probowalam
tego waxu i to dosyc dlugo...i gowno pomogl.najbardziej pomaga belissa.