Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aggggggggggggggggggg

Młoda zniszczona skóra - co warto urzywać a od czego z dala uciekać???

Polecane posty

Gość aggggggggggggggggggg

Czesc Jestem młodą osobą mam 16 lat i od bardzo dawna borykam się z problemami skóry. Trądzik, blizny,przebarwienia i bardzo popękane naczynka-to jedynie początek moich kłopotów. Wiele preparatów przeciw zaskórnikom itd ZNISZCZYŁO moją skórę. Nie wiem co mam teraz zrobić. Bo jeśli odstawie preparat przeciw zaskórnikom to znowu nawrócą się i wszystko nie miało by sensu. Używam Duac gel zapisany od dermatologa. Czy w takim przypadku warto iść mikrodermabrazje ? Nie ZNISCZE sobie jeszcze bardziej skóry ??? Pomoże mi na moje skórne problemy ???? Czy podczas przerw miedzy zabiegami mogę używać duac'ku ????

co do mikrodermabrazji, nie wypowiem się niestety:/ kup sobie olejek rycynowy z apteczki babuni (niebieska etykieta), nałóż go na twarz na noc, po prostu rozsmaruj, na początek możesz spróbować punktowo, u mnie efekt był już po 1 nałożeniu, u innych trzeba trochę poczekać. ogólnie, kolor cery się wyrównał, pozbyłam się wszelkich wyprysków i zaczerwień. dziewczyny, które miały problemy z trądzikiem, bliznami po nim etc. na początku nie zauważały aż tak spektakularnych efektów, ale z czasem, przebarwienia i zaczerwienia zniknęły :) do tego polecam serie antybakteryjne do pielęgnacji twarzy,np.: www.splendore.pl/Nuno_Zel_myjacy_antybakteryjny___200ml_p4353.html www.splendore.pl/Nuno_Tonik_antybakteryjny__200ml_p4354.html www.splendore.pl/Nuno_Peeling_enzymatyczny__60ml_p4360.html www.splendore.pl/Nuno_Krem_antytradzikowy__tonujacy__odcien_naturalny____60ml_p4358.html do tego możesz zamówić zieloną glinkę i zrobić z niej maseczkę, świetnie oczyszcza i zamyka pory :) http://mazidla.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=654&Itemid=10

Gość dfywjfdjsatgfjwaegf
Można stosować mikrodermobrazje jeśli ma się problemy z naczynkami ?????

też mam cerę trądzikową i problemy z naczynkami , stanowczo odradzam ci mikrodermabrazję nie warto tracić pieniędzy, u mnie nie było żadnych efektów, jak chcesz oczyścić buzię to lepiej kupić kwas glikolowy i zrobić parę zabiegów. Polecam najpierw małe stężenie 30% potem ewentualnie 50%, ja stosowałam kwasy marki vivien czy jakoś tak najpierw zrobiła zabieg u kosmetyczki a potem kupiłam sobie w sklepie internetowym - dużo taniej wychodzi. było widać poprawę nie duża ale poschodziło mi trochę plam po krostach i trochę łojotok sie zmniejszył. Żelu duac tez nie polecam stosowałam przez ponad rok zaskórniki jak były tak są, nie było poprawy tylko pogorszenie stanu skóry.

Gość dsfgeg
a co zrobić z naczynkami ? Przez nie jestem cała czerwona ogólnie mam zaczerwienienia w miejscach w których nie mam rozszerzonych naczynek. Nie wiem jak sobie z tym radzić . Pomocy !

Gość dsfgeg
chcę jeszcze dodać, ze moja skóra jest przesuszona i naprawdę bardzo złym stanie.

Gość jakich kosmetyków
uzuwasz, czym myjesz twarz, jaki preparató przeciwtradzikowych używałas wczesniej

Gość dsfgeg
wcześniej brevoxyl i jakiejś toniki które bardzo wysuszały mi cerę. Często miałam robione zabiegi oczyszczanie skóry.... Od jakiegoś roku używam duac gel i tonik benzacne, miałam 3 zabiegi mikrodermabrazji po której nie było żadnego efektu. Stwierdziłam dość i od jakiegoś miesiąca używam olejsku z pestek arbuza a twarz myje zelem evitte i używam peelingu st. ives

Gość dsfgeg
mam coraz więcej syfów, cera nadal podrażniano i jeszcze te zaczerwienienia i naczynka ...... ;/

Gość dsfgeg
nigdy odpowiednio nie nawilżałam skóry a dermatolog nie wiele mi pomógł zapisał po prostu duac który jak juz pisałam używam od raku i nie pomaga

Gość Tez mam tradzik
Zmień dermatologa, tyle Ci powiem. No sorry, jeśli od roku używasz Duac i nie pomaga, to trzeba spróbować czegoś innego.. jeśli dermatolog tego nie widzi to kiepski z niego specjalista.

Gość dsfgeg
w moim mieście nie ma innego dermatologa ew. prywatnie a z tym może być problem.

Gość dsfgeg
jaku niej ostatnio byłam do powiedziała mi, że na efekty trzeba długo czekać i nie mam się tym przejmować tylko, ze mój problem jest o wiele poważniejszy -to nie jest tylko trądzik, ale tak jak już piałam 10 razy naczynka, podrażnienia i to, ze jestem czerwona jak burak !!!

Gość a mnie zastanawia dlaczego
dermatolodzy nie przepisują na takie problemy retinolu tylko jakies badziewne benzacne

Bardzo podobnie jak u mnie. Tylko ja jestem starsza mam 22 lata, problemy pojawiły sie rok temu. Również mam trądzik, popękane naczyńka. Obecnie moja skóra sie pogorszyła, ale używałam swego czasu skinoren który mi bardzo pomógł na przebarwienia i syfy. Żel do mycia Vichy normaderm, bardzo dobry- polecam. I Bioderma spf 30 akn matt. Koniecznie trzeba zmienic dermatologa, ja tez tak zamierzam zrobic bo mam wyraźnie trądzik różowaty. Spróbuj może ten skinoren, jest bardzo wydajny ja od kwietnia mam jeszcze tubke, używałam raz dziennie na czoło.

Gość dsfgeg
powiem Ci dlaczego bo za zapisywanie takich badziewi dostają kasę od producentów, maja podpisane z nim kontrakty- było o tym głośno jakiś czas temu w tv

Gość Tez mam tradzik
Bla bla bla Ja mam teraz 27 lat, a trądzik od chyba 16ki. Co odstawię leki, to wraca. Inna sprawa, że zaczęłam z nim poważnie walczyć dopiero po 20ce, a tak jeszcze poważniej to jakieś 1.5 roku temu. Być może skończy się na izotretynoinach, czy jak to się tam nazywa. Powiem tak: po pierwszej swojej maści (Izotrexin) trądzik zniknął (tak, ZNIKNĄŁ) mi po miesiącu-dwóch. Było ciężko (czerwona, łuszcząca się skóra), ale warto. Od tamtego czasu jeszcze bardzo długa droga do teraz (brałam też Tetralysal, stosowałam inne maści i żele, skóra mi się niestety przyzwyczaja), obecnie nadal jestem na lekach ale wyglądam dobrze. Nie wierzę, że efekt ma być po długim okresie, po prostu ten lek Ci nie pomaga, a dermatolog jest dupa.

Gość dsfgeg
mogę spróbować tego skinorenu tylko takie pytanie nie zaszkodzi moim naczynką? Ktoś jeszcze tego używał

Gość Tez mam tradzik
Ktoś tu polecił Vichy. Ja od początku walki z trądzikiem używam La Roche Posay (żel do mycia twarzy - cud, i krem matujący czasem, zamiast leku, jak już mam bardzo suchą skórę), także Avene krem do opalania na twarz (na twarz posmarowaną żelem antytrądzikowym nakładam), niestety on dość drogi jest. Generalnie na leczenie trądziku to mi kupa kasy już poszła.. ile za to butów by było... ;-)

Gość Tez mam tradzik
Dobra, powiem po raz ostatni, bo iść muszę.. ZMIEŃ DERMATOLOGA dziewczyno. Tu w grę wchodzi Twoja gęba. Stosując w ciemno różne środki możesz sobie zaszkodzić albo - w lepszym przypadku - wydać kasę na coś co Ci nie pomoże.

Gość dsfgeg
mam podobnie moja skóra tez się przyzwyczaja na początku efekty są a potem jest jeszcze gorzej niż na początku. Nie wiem czy mogę używać tej masci o której piszesz bo mam poważny problem z naczynkami i tak szczerze to wole mieć syfy niż być czerwona jak burak

Gość Tez mam tradzik
Nie masz używać tej maści, o której napisalam!!! Po pierwsze ona jest na receptę i tak o nikt Ci jej nie sprzeda, po drugie jest mocna - tak, bo to retinoid. Po trzecie napisałam nazwę tak tylko, chodziło mi o to, że efekt był po kilku tygodniach a nie ponad roku. Powinnaś iść do dobrego lekarza, który zbada Ci skórę na twarzy i dobierze coś, co zadziała przeciwtrądzikowo ale i skóry nie zniszczy. Pamiętaj, że tu chodzi o Twoją twarz, a my na kafe nie wiemy co będzie dobre. Tu pomoże DOBRY lekarz. Wejdź np. na http://prywatnezdrowie.pl/ albo http://www.rankinglekarzy.pl może znajdziesz kogoś w swojej okolicy.

Gość xyz111
Pytasz od czego z dala uciekać,przede wszystkim od produktów z alkoholem,na naczynka masakra,nie polecam również produktów z retinolem,a przede wszystkim jak najmniej chemii w kosmetykach,najlepiej poszukaj jakiegoś sklepu z naturalnymi produktami i pielęgnację twarzy ogranicz do minimum .

Gość dsfgeg
masz rację z tym dermatologiem tylko jest problem bo bardzo ciężko trafić na kogoś porządnego. Ja również wydałam masę kasy i powiem szczerze - jeśli coś ma mi pomóc to nie będę oszczędzać jestem już naprawdę bardzo zdesperowana

Gość dsfgeg
xyz111 masz po części rację, ale jeśli ograniczę pielęgnacje twarzy to wyskoczy mi jeszcze więcej syfów. ;/ moze napisz co konkretnie mi proponujesz

Gość Tez mam tradzik
DOBREGO LEKARZA ;)

Gość xyz111
walczę z tym cholerstwem 20lat i wiem że tak całkowicie to się go pozbyć nie można ,zawsze w mniejszym lub większym stopniu nawraca ,mi na przykład bardzo pomaga olej z kocanki

Gość dsfgeg
a skąd owego znaleźć ......

Gość jakich kosmetyków
należy zaprzestac uzywania toników alkoholowych oraz toniku benzacne. Do mycia używac delikatnych zeli. Są inne leki przeciwzaskórnikowe. Albo zmien dermatologa, albo powiedz swojemu, zeby dał Ci inny lek. Ale raczej nie zaprzestawaj używania duacu, dopóki nie dostaniesz czegos nowego.

Skinoren stosuje sie równiez przy trądziku różowatym, który właśnie charakteryzuje się najczęściej popękanymi naczynkami-choc nie zawsze. Na wzmocnienie naczynek jedz rutinockorbin. Poczytaj o tym skinorenie. Vichy swietnie oczyszcza ale tak mysle że jeśli go skonczę, spróbuje la roche. I dermatolog, zmienić koniecznie!