Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aggggggggggggggggggg

Młoda zniszczona skóra - co warto urzywać a od czego z dala uciekać???

Polecane posty

Czesc Jestem młodą osobą mam 16 lat i od bardzo dawna borykam się z problemami skóry. Trądzik, blizny,przebarwienia i bardzo popękane naczynka-to jedynie początek moich kłopotów. Wiele preparatów przeciw zaskórnikom itd ZNISZCZYŁO moją skórę. Nie wiem co mam teraz zrobić. Bo jeśli odstawie preparat przeciw zaskórnikom to znowu nawrócą się i wszystko nie miało by sensu. Używam Duac gel zapisany od dermatologa. Czy w takim przypadku warto iść mikrodermabrazje ? Nie ZNISCZE sobie jeszcze bardziej skóry ??? Pomoże mi na moje skórne problemy ???? Czy podczas przerw miedzy zabiegami mogę uż

Gość Proszę kogoś o pomoc
Proszę kogoś o pomoc bo już sama nie wiem co mam robić......

Gość buba ba
używać

Gość Proszę kogoś o pomoc
*używam duac gel ?

Po myciu buzi wycieraj ją w papierowy ręcznik lub chusteczkę higieniczną. Często pierz pędzel od pudru jesli używasz. Nie nakładaj tłustych kremów, zamiast tego używaj peelingów i scrubów.

Chantalka- już od dawna stosuje te "metody" mimo wszystko to za mało i mi nie pomaga . :( Dzięki chociaż za odpowiedź :)

Gość jojf
kochana- źle pielęgnujesz cerę- wiem że jest ona trudna bo i naczynka i trądzik- myj żelem nie antybakteryjnym ale jednocześnie takim który nie zostawia na twarzy tłustego filmu - ja używam eris do normalnej cery nawilżająco jakistam ale dobry jest też np z biodermy atoderm po zinc- taka duża butla, krem dla ciebie to synchrorose bo jest i na naczynka i jednocześnie nie zapycha ale jest drogi dosyć bo ok 60 zł a na trądzik to duac jest ok ale mam nadzieję że nie smarujesz nim całej twarzy bo on jest silny i może powodować łuszczenie itp. wiem że differin jest też ok na początku moze choć nie musi być wysyp ale ogolnie fajnie potem działa na cerę- czyli tak- oczyszczanie żelem, potem duac albo differin a po ok 1 lub 2 godzinach krem - więcej nic nie zdziałasz bo to taki wiek- ewentualnie kwasy u dermatologa (migdałowy jest super) ale nie takie silne tylko zrobić 2 razy w roku serię ok 5-6 kwasów takich co cera delikatnie się łuszczy i można normalnie funkcjoonować bez zamykania się w domu- to tyle-im mnie tym lepiej - oczywiście preparaty z alkoholem na cerę PRECZ

Gość jojf
i nie powinna stronić od wody- generalnie nie można przyzwyczajać cery do takiego cieplarnianego traktowania, dr Chlebus najlepsza spośród dermatologów ostatnio stwierdział że tak naprawdę nic nie czyści lepiej cery niż woda i żel np. bo takie płyny miclearne i inne tego typu wynalazki nie oczyszczą tak dokładnie cery a to ważne- można używac np zamiast kranówy wody mineralniej lub przegotowanej

Gość jojf
co do filtrów-ok są ważne ale nie przsadzajmy- to z reguły straszliwe zapychacze - ja cale swoje życie na facjatę nie używam filtrów a mam już ok 44 lat i wyglądam super, ciało filtruję a na twarz leki podkładzik i już - teraz się tak trąbi o tych filtrach a ona straszne są bo strasznietw rwarz klajstrują

Gość jojf
wypisz mi wszystkie moje ortografy to ci ulży :D:D

Gość fifiuuu77
filtrów warto używać, ale zgodzę się, że to straszne zapychacze i mogą bardzo zaszkodzić cerze z problemami albo nawet bez problemów dlatego ja staram się po prostu przemykać pod krzaczorami i unikać słońc, a filtruję się w ostateczności

Gość ja radziłabym
ci odstawic ten zel bo on strasznie wysusza buzie a co z tym idzie robi sie wiecej krost zacznij ja nawilzac to zobaczysz efekty po jakims czasie:) proponuje na dzien krem pichtowy antybakteryjny a na noc krem Avene Diacneal, po tym kremie tradzik mi zniknal a meczylam sie z nim ok 7 lat, tylko ze teraz zostaly mi blizny ale juz wole to niz ropne krosty;)