Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wartościowy facet olany

dziewczyna mnie zostawiła bo chcę czekać do ślubu

Polecane posty

uwazam ze to prowokacja:P a jesli nie to szkoda ze nigdy nie spotkalam takiego faceta, mialabym sie z czego posmiac:D

Moim zdaniem skoro z tobą zerwała, to nic do ciebie nie czuła, a ty jesteś bardzo wartościowym facetem i kiedys na pewno znajdziesz dziewczynę, która cię zrozumie i nie będzie nalegała. Nie martw się, nie warto zawracać sobie głowy taką laską. Nie jestem jkąś zagorzałą katoliczką, ale też bym chciała wytzymać z tym do ślubu. Szkoda, że jesteś tyle ode mnie starszy ;P

O "In Vitro" też ciężko znaleźć cokolwiek w Starym czy Nowym Testamencie. Ale prowo udane, sądząc po rozbudzonych emocjach :p

Każdy związek w którym ludzie uprawiaja seks przed ślubme się prędzej czy później rozpada. Moi rodzice dopiero po ślubie i razem 30 lat. co za bzdura:D Moi rodzice tez po slubie i zwiazek sie rozpadl:P cos chujowa ta twoja teoria:D

a moi rodzice przed ślubem i razem 27 lat:) Mam uznać że są jakimś wybrykiem natury że się nie rozwiedli czy nadal czekać na radosną nowinę?:) Ewelina...nie ma się z czego śmiać....ja spotkałam, na serio nie ma tu nic do śmiechu, szczególnie jak ktoś opowiada o swoich poglądach zajebistych np na głos w kawiarni przy ludziach:O:O:O mam nadzieję ze już więcej takich nie spotkam na żywo:D

EwelinaEwaa TY panno to jesteś puszczalska :o :D pisałaś na kafe o swoich kolegach :o :D

a po ślubie okaże się, że w ogóle do siebie nie pasujecie i nie zaspakajacie sie nawzajem i co wtedy? Poza tym śmieszy mnie twoje zdanie że niedziewica bedzie zdradzać :D Własnie może jak dziewica posmakuje i jej sie spodoba to będzie nadrabiac zaległośći i bedzie sie ruchac po kątach

ale też bym chciała wytzymać z tym do ślubu. Szkoda, że jesteś tyle ode mnie starszy ;P to wiele tlumaczy:)

brunet_81 jak to dla zdzir nie ma? taka jest prawda ze to nie jest grzech, zapytaj ksiedza, ale musisz sie z pierwszym czy pierwsza chajtnac. U mnie tak bylo wlasnie :)

Każdy kto kochał się przed ślubem jest niewartościowy i pusty. ;) Wychodzi na to, że prawie same tłumoki bezwartościowe tuta. :P A tak serio to każdy ma inne przekonania. Jedni chcą czekać do ślubu, inni chcą się z narzeczonym np. sprawdzić jak to im razem będzie, różnie bywa. Poza tym Twoja dziewczyna chciała iść ja jakiś kompromis. Więc pewnie nie chciała samego seksu, myśle, że chciała to uszanować, ale chciała dojść do porozumienia, żeby zachować np jakieś pieszczoty. Tak jak dla Ciebietylko po ślubie, tak samo dla niej seks jest ważny. Seks to nie tylko jakieś wyuzdane dz*wki i anal że tak powiem, ale seks to też piękne uczucie po przez bycie tak blisko z osobą którą się kocha. Więc może dla niej to dużo. Nie wyzywaj dziewczyny, którą szanowałeś tylko dlatego, że ma inne poglądy. Po prostu szukaj Pani, która się z Tobą zgodzi w tym temacie. :)

Gość $makrajuuuuuuuuu
Jak cię kiedyś jakaś porządnie wybzyka to zmienisz zdanie ale szczerze to wątpię by ci się to przytrafiło. Takich jak ty omija ta przyjemność hehehe... dlatego ich zgorzknienie dopada i w dewoty się zamieniają. A gdzieś energia ludzka musi mieć ujście, tylko szkoda że w takie bezsensowne dywagacje...

EwelinaEwaa TY panno to jesteś puszczalska :D Nie no ja bym sie nie smiala z pogladow ale z nawiedzenia takiej osoby. To nie jest noemalne by az tak podchodzic do takiej sprawy:O

to kiedy powinni sie bzykać ludzie, którzy wcale nie chca brac śłubu? :classic_cool:

hahah ja zdzira? 12 lat z jednym mezczyzna, on jest moim mezem, zadnych zdrad 12 lat!!! po czym wnosisz ze jestem zdzira???

brunet (myślalby kto swoją drogą) nie wyzywaj tu nikogo boś taki sam jak ten autor... doneczka to ciekawe co piszesz, swoją drogą zmienia się podejście księzy do tego tematu. Ja się tam tym nigdy specjalnie nie przejmowalam, bo duża już jestem i życie mi zweryfikowało różne rzeczy hehe....ale powiem szczerze że tak w wieku 18/19 lat to myślałam też że chcę po ślubie.....no ale przeszło i dobrze:)

heh ciekawe? nie wiem poznalismy sie i tak juz zostalo 12 lat :) dajemy rade :) kryzysy sa ale takie jest zycie :) no i faktycznie uprawialismy seks przed slubem , ale suma sumarum tylko ze soba ;)

ja uprawiam nie tylko ze soba i wcale mi to nie przeszkadza :D

doneczka...fajnie, zazdroszczę:) Im dalej w las tym ciężej spotkać kogoś z kim można właśnie tylko ze sobą;) niestety takie czasy, im człowiek starszy tym gorzej....tak schodząc z tematu trochę......a autor to chyba poszedł już na to kółko różańcowe kogoś poszukać bo coś przepadł:D

Gość mjgfnbaka
Ja się tej dziewczynie wcale nie dziwie bo skoro wyznajesz pogląd że sex to tylko po ślubie to równie dobrze możesz wyznawać że sex tylko w celu prokreacji bo kosciół antykoncepcji nie uznaje a dzieci ile Bóg da itp. Znam faceta który też ma identyczne poglądy. Ja też jestem osobą wierzącą i praktykującą ale dla mnie takie twarde poglądy że sex to tylko po ślubie nie mają zbytnio sensu ponieważ decyzja kiedy mam to zrobić i kiedy jestem gotowa powinna być moją decyzją a jak bym miała czekać do ślubu to wtedy to byłby jakiś taki przymus moim zdaniem, że jesteśmy poślubie więc musimy to zrobić. Pozatym pomyśl że skoro sex przed ślubem byłby grzechem ciężkim to masa osób które mają dzieci czy uprawiały sex wcześniej tego ślubu by nie dostały a jednak wyspowiadają się i dostają ten sakrament. Moja rada jest taka że poszukaj sobie dziewczyny o identycznych do twoich poglądach.

Gość kieerva
jesli chcesz zeby inni szanowali twoje poglady to sam najpierw szanuj te ich.. ty masz prawo byc cnotliwy i wyznawac sobie co tam chcesz, tak samo i ona ma prawo stawiac seks w takim miejscu hierarchii wartosci w jakim jej sie podoba

Gość Do Aggie85
Ile masz lat?

Gość ja jej się wcale nie dziwie.
też bym nie czekała, bo jak ona sama (dobrze) powiedziała "seks nie jest najwazniejszy w zwiazku, ale jest bardzo! wazny". ma racje i wcale nie uwazam że jest pusta i nie jest wartościowa ... seks łączy ludzi i jest niezwykle istotną sferą życia... pytam się, po co czekać? w imię boga? w imię czegoś czego istnienia nie możesz być pewny? bo ktoś sobie kiedyś wymyślił że tak ma być? mówiąc że chcesz czekać do ślubu zniechęcisz 90% kobiet, bo mowiąc "do ślubu" możesz mieć na mysli rok, moze dwa, moze wiecej... wyluzuj, seks z miłości to sama przyjemność. pozdrawiam - niewierząca, patrząca na świat nie przez pryzmat religii.

tak jak w niku - mam 85 lat;) ja jestem wierząca, ale na te sprawy też nie patrzę przez taki pryzmat, bo to się kupy nie trzyma jak dla mnie;)

Gość jedenaste........
oceniaj bliźniego swego po podejściu do seksu jego :D:D:D:D:D

Gość feliceagnes
Wszystko zaczyna się w główce.Jakim rozumkiem dysponujecie,tak będziecie mieli. Jest wiele plusów i minusów seksu przed. Są też + i - seksu po. Każdego sprawa indywidualna. Grunt to wszystko wyjaśnić sobie PRZED. Jeśli dziewczyna znalazłaby w mężczyźnie swoją bratnią duszę,kogoś z kim chce być do końca życia bo dobrze jej z nim,a on nie chce zrobić tego PRZED to nie ucieknie. Jeśli natomiast facetowi czegoś brakuje to uważam,że panna chce dać facetowi jeszcze jedną szansę żeby chociaż w łóżku mógł się wykazać i zrekompensować swoje ubytki w życiu codziennym ;) Jak pannie zależy na szczęśliwym zgodnym związku to seks nie będzie dla niej taki ważny. Najważniejsza będzie zgoda pomiędzy nią a parterem. P.S. Już nie dziewica :)