Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GREEN_DAY

staram sie od 1,5 roku

Polecane posty

Cześć dziewczyny:) Kasia przykro mi z powodu siostry:(Współczuję.Zawsze tak jest,że jak ktoś straci ciążę,to przy następnej jeszcze bardziej się stresuje:( Między mną a moją siostrą jest 6lat różnicy i nigdy się nie dogadywałyśmy i tak zostało do dziś! Sangria,daj sobie jeszcze troszkę czasu.Ja test zrobiłam w 40dc,bo mi się czasem spóźniała @ i nie raz się rozczarowałam.Też było mi ciężko wytrzymać do tego dnia,kiedy miałam zrobić test,ale wytrwałam!Życzę Ci żeby się udało:)

No poważnie,ja wcześniej jak tylko mi się kilka dni @spóźniała robiłam test i było rozczarowanie,a teraz ledwo,ale wytrzymałam:)

Raz kiedyś najdłuższy 37dni i miałam wtedy nadzieję,że zaszłam w ciążę,ale się okazało,ze jednak nie.Z regóły miałam 29-33dc!A po poronieniu nawet do 43dc dobiłam!

Witam dziewczynki:-) Ale sporo napisalyscie:-) Sangria jest dobrze, temperatura wysoka wiec nic straconego jeszcze. A jesli @ juz ma przyjsc tylko cos sie pokielbasilo to lepiej zeby sie pospieszyla bo nowy cykl to nowe nadzieje:) A z pomoca meza to wiesz, tak ostrosznie bo moze sie okaze jednka ze to dzidzia;) Kasiu fajnie ze masz z siostra taki swietny kontakt. Mala roznica wiekuwiec macie zawsze temat do pogaduszek, mozecie sie wspierac. Im wieksza jest ta roznica tymchyba gorzej choc pewnie nie we wszystkich przypadkach. Podtrzymuj ja na duchu, ona pewnie tego bardzo potrzebuje. Usciski dla was, wierze ze sie uda - moze nawet bedziecie razem z brzusiami chodzily???? U mnie juz lepiej, katar po wolutku przechodzi ale zaczely sie bole a to brzucha a to klucie pecherza - to dopiero 5 miesiac, przestraszylam sie nie na zarty wczoraj. Niby nic sie innego nie dzieje, moze wszystko sie rozciaga i stad te dolegliwosci??? Sama nie wiem. Kasiu napisz mi od kiedy czulas ruchy dzidzi? Wydaje mi sie ze ja czuje czasami ale nie za czesto - jak sie spokojnie poloze i wyczekam to cos da sie odczuc;) Pozdrawiam dziewczynki, fajnie ze juz weekendzik no nie?

czesc dziewczyny. to ja wparuje do was po kilkuniowej przerwie i od rana walne bombe. JESTEM W CIAZY!!!! tzn chyba...dzis 30dc czyli spoznia mi sie 2 dni, ale od czwartku jestem w NL wiec pomyslalam sobie ze spoznia mi sie przez zmiane klimatu, tym bardziej ze juz od tyg pobolewa mnie brzuch.a dzis z glupoty zrobilam test i patrze.. a tu 2krechy. bylam w takim szoku ze od razu zrobilo mi sie niedobrze.. a nie mam zadnych objawow oprocz bolu piersi i pobolewania brzucha, krzyza

inka - no gratuluje z całego serducha:) świetna wiadomość:) dbaj teraz o siebie. Olcia - ja poczułam pierwsze ruchy w 20 tyg to było takie słabiutkie smyranie:) to było jakoś w październiku około 10 z tego co pamiętam. Najlepiej czuć ruchy jak się leży i odpoczywa. Na razie będą to lekkie kopniaczki ale gwarantuje gdzieś tak w grudniu będziesz już nieźle bombardowana:) ja w 9 miesiącu płakałam jak leżałam i chciałam spać a mała mnie tak kopała że wytrzymać się nie dało. Od 7 miesiąca była obrócona już głową w dół jakoś w grudniu to było więc dostawałam kopy na przeponę i miałam 2 razy ataki duszności - nie mogłam oddychać. Mąż chciał pogotowie wzywać a to się okazało że Zuza swe piękne kończyny wystawiła i mi przeponę zablokowała:) Wszystko przed Tobą:)

Inka gratulacje!!!!!Super wiadomość!!! Sangria teraz czekamy na takie same wiadomości od ciebie:) U mnie pochmurno, @ poszła już sobie więc zaczynamy nowe starania.Pisałyście ostatnio o podwójnej owulacji, ja też ostatnio zauważyłam to u siebie. Co prawda nie potwierdzone, bo nie mierzę tempki cyklu też nie miałam monitorowanego, ale z moich własnych obserwacji wynika że jedną mam normalnie a drugą przed samym okresem. I to dopiero o kilku miesięcy zauważyłam te zmiany. Od zawsze miałam owu ok 12-14 dnia przy 28 dniowych cyklach.No ale 2 owulacje to podwójna szansa na powodzenie:D

kurcze dziewczyny ale wiecie co.. ja jestem w szoku, bo ten cykl skreslilam z powodu wyjazdu mojego faceta. on wyjechal w moim 11dc wiec stwierdzilam ze nic teraz nie bedzie gdyz mam cylke 28dniowe i na owu za wczesnie. teraz jestesmy razem w NL i chcielismy zostac u do swiat zeby troche zarobic i odlozyc a teraz nie wiemy co zrobic. praca ciezka nie jest ale ja sie tak strasznie boje o bo jesli cos sie stanie to sobie tego nie wybacze... chce jechac do polski do gin zeby potwierdzic ciaze ale nie wiem kiedy... dzis jest moj 30dc wiec kiedy moge isc do ginekologa? za 2 tyg?

Witam:) Inka to super,że ci się udało:)Życzę powodzenia:D.A do gin.to jeszcze za wcześnie,tak dopiero za jakieś 2 anawet3 tygodnie!Mi w 5tc było już widać! Ciekawe co piszecie o tej podwójnej owulacji:)Musiałabym gdzieś o tym poczytać!

Czesc:-) Inka linka, gratulacjeeeeee:) Super wiadomosc. Ja poszlam wczesniej do lekarza bo mialam bole brzucha a zreszta moj lekarz wyjezdzal na wakacje wiec wolalam pojsc dla swietego spokoju. Ale jesli nic zlego nie bedzie sie dzialo to poczekac to teraz i tak nic nie zobaczysz i tylko bedzie stres:) Dziewczynki jak mnie zlapal bol w prawej pachwinie to szok - tak jakbym sobie naciagnela sciegno... Wczoraj nie moglam dac kroka do przodu, jak lezalam wszystko bylo ok a jak tylko chcialam sie podniesc to...masakra:( W sumie nic nie robilam, ani gimnastyki zadnej ani jakichs dlugich spacerow:((( Ladna pogoda dzis choc zimno - musze wybrac sie na spacerek z psiakiem. Bo nie dosc ze mnie boli to jeszcze od rana mi sie w glowie kreci. Jak nie jedno to drugie i tak w kolko:((( Pozdrowionka!!!

Takie są uroki ciąży Olcia,ale takie dolegliwości z tego powodu to chyba bym sama chciał mieć:)hehe a narazie ten cykl stracony:)

Gość Pati.Pati
INKA L. gratuluje:-D Tak na wszelki wypadek przeklejam tabelke bo beda w niej zmiany zeby pozniej nie trzeba bylo szukac daleko wstecz;) ******************************************************** *** ******************* NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ...............SKĄD ********************************************************* **************************** KASIULA1983.....27...............29.07............ ........małopolska MOONIAA123....34................15.08................... ...mazowieckie NADZIEJA86.......24.................24.09................ ......śląskie MALINECZKA.....28.................15.09............... .. ...sląskie SODALITE.........35................23.08................. ....Illinois KAMA26...........28................04.09................ .....dolnośląskie EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie Gosiek82........28...................05,09...........Pl- lubelskie, Irlandia INKA LINKA.......22.................09.09.......................o polskie ANKA76............34................07.09............... .........śląskie SANGRIAA..........28................08.09................ ........pomorskie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie,Wlochy Pati................30...................09.09........... ........wielkopolskie _NETI_.............27.................05.10.............. .........lubelskie ***************************************************** *************** U D A L O S I E!!! ................TERMIN ...... PLEC ********************************************************* ***************** OLCIAK_LODZ.....................11.03.2011r.............. ... .............. GREEN_DAY.........................09.04.2011r.......... .................. Bea...................................01.05.2011 r................... Inka ile sie staraliscie? W stopce jest ze przestalas juz liczyc - widzisz, udalo sie, jestes przykladem na to ze trzeba miec nadzieje i byc wytrwalym. Bedziesz miala dzidzie z lata - akurat urodzisz w najgoretszym okresie roku;) My jestesmy teraz na etapie staran, jeszcze w tym miesiacu pochodze na monitoring, zobaczymy co bedzie. Olcia czasami tak jest ze czlowiek sobie cos naciagnie, ale moze byc to bol promieniujacy np od pecherza... Dziewczynki ja wczoraj zakupilam takie beczułki wedlowskie, pamietacie kiedys cos takiego bylo popularne, nazarlam sie tyle ze zaszumialo mi w glowie. Polecam:-)

Ale fajnie ze ci sie udalo... U Nas bez zmian,za 5tyg mamy termin w klinice nieplodnosci na kolejny spermiogram czy w ogole pojawi sie pare plemnikow.. bedziemy dzis dzwonic do adwokata czy zaaragowala juz moja ubezpieczalnia na nasze pismo...

witam zrobilam rano test II wyrazne kreski.................. boje sie , czy to prawda?!!!!!!!czekam z niecierpliwoscia do jutra, rano powtorze test i zrobie bete !!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie wierze, no absolutnie nie wierze, wczoraj spadek temperatury, bylam pewna ze @ przyjdzie, a tu dzis znow wzrost i taka niespodzianka!!!

Gość Pati.Pati
robilam dzis tesciora jestem w ciązy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny, w ciazy nie jestem jakis cymbal uznal ze to bedzie zabawne jak sie podszyje pod kogos i dokona wpisu... Ludzie nie maja co robic chyba, mam rade dla takich, w nosie sobie podlubcie!!! Zaczernilam sie, a co;)

Sangria oplacalo sie czekac:)))) Troszke niepewnosci i taka wiadomosc. SUPER! Nie odzywalas sie dosc dlugo i zastanawialam sie co sie dzieje a tu taka niespodzianka. Dziewczyny uwazajcie teraz na siebie, trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku.

Wyobrazam sobie jaki to musi byc szok hehe. Ale Sangria dlaczego ty ciagle piszesz ze sie boisz????? Nu nu! Udalo sie, to juz polowa sukcesu, nie wierze ze test sie pomylil. Zrob raz jeszcze jutro dla pewnosci i glowa do gory!

Dzień dobry :) Sangriaa-super, GRATULUJE! powtórz test ale jak drugi test wyjdzie pozytywny na 100% jesteś. Wiem że trudno uwierzyć ja też robiłam dwa bo nie wierzyłam:) teraz do lekarza i dbać o siebie:) U nas zimno jak cholera, w nocy dochodzi do -1.5 stopnia. brrrrrr

Gość Bea.
Czesc dziewczynki:) U la la, ale sie porobilo:) Sa nowe mamusie, kochane dbajcie teraz o siebie, oczywiscie powtorzcie testy dla spokoju wewnetrznego no i oczywiscie mozecie sie po wolutku umawiac do lekarza, chociaz nie za wczesnie bo u mnie na pierwszej wizycie nic nie pokazalo, tylko cien pecherzyka i pozniej stresowalam sie cholernie czy ciaza jest czy wszystko w pozradku. Dlatego nie watro sie z tym spieszyc. No chyba ze mialybyscie jakies dolegliwosci - a jesli to tylko bol piersi i bol brzusia jak na @ to znaczy ze wszystko jest wporzo. Pytajcie o wszystko jesli macie jakies watpliwosci:-) Chetnie odpowiemy a nasze rady przydadza sie kolejnym mamciom ktore napewno dolacza do naszego powiekszajacego sie grona:-D Raz jeszcze GRATKI!!! W nocy niestety przymrozki sa, u mnie zrobilo sie pochmurno i kto wie czy nie bedzie padac.

Gość Bea.
Widocznie komus sie rzeczywiscie nudzi... Nie zwracajcie na takich uwagi, nie warto.

Gość Bea.
bylam na usg okazalo sie ze bede miala blizniaku jestem w szokuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nie spodziewalam sie naprawde