Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GREEN_DAY

staram sie od 1,5 roku

Polecane posty

Dzięki dziewczyny za Gratulacje ❤️ _KaSiA_ crio to jest criotransfer tzn transfer zarodków po mrożeniu. Podczas programu dwa zarodki nam podano - c. biochemiczna, a dwa zamrożono i właśnie te dwa zabraliśmy w lutym i się udało :D

aha no to rozumiem, bo ta moja koleżanka też ma jeszcze zamrożone ale im się udało za 1 razem więc nie wiem czy będą chcieli jeszcze dzieci:) a biochemiczna to puste jajo czy poza maciczna?

biochemiczna to znaczy, ze beta hcg rośnie, apotem spada, czyli doszło do implantacji. Jest to wczesna ciąża, której nie da się jeszcze potwierdzić na usg, tylko na podstawie tej bety wiem, ze zaskoczyło. Bedzie jeden dzidziuś, jestem w 10tc. Beta na początku była bardzo wysoka i wskazywała , ze będa chyba bliźniaki, ale w usg widać było 1 malucha, a w drugim miejscu jakiś płyn, czyli mógł być ale się niestety nie utrzymał.

aha czyli ta biochemiczna została poroniona tak? bo beta wysoka później spada jeśli dobrze rozumiem. Super że to już 10 tydzień, bardzo się cieszę:)

ciao neti gratuluje, dbaj o siebie, my skonczylismy 14t i dzis mamy 100dzien ciazy juupi... nadzieja, zaciskam kciuki, a noz widelec.. kasiu, a moze ta druga ciaza bedzie inaczej objawowa?;) inka powodzenia i daj znac jak po wizycie tak jak mowicie ciaze biochemiczne zdarzaja sie czesto, czasem kobieta nawet nie wie ze byla w ciazy, albo zrobi test jest +, a zaraz dostanie @....tak to juz jest niestety... pozdrawiam :)

oo Sangria się pojawiła:) no to kochana niedługo połówkowe:) Nie mam żadnych objawów, żadnych, żadnych, żadnych:( więc wiem na 100% że nie jestem:( nie czuje się na ciążę, czuję tylko że mam katar od 4 dni:)

Oj Kasia fajnie by było jakby Wam się udało,ale nie ma co się nakręcać.Ja też cciąży nie biorę pod uwagę:)

kurde tyle sie rozpisalam i mi skasowalo:o witam:) neti gratuluje!!!!!!!!!!!!!:) trzymam kciuki i odezwij sie do Nas czasem, napisz jak sie czujesz itp Sangria to juz pierwszy trymestr za Toba:)teraz bedzie ci lecialo...u mnie juz 30tc Kasia nie mow hop:) kazda ciaza jest inna:) ja uciekam troche sie przewietrzyc. u mnie zimno. niby slonce swieci, ale mrozny wiatr wieje

********************************************************* *************************** NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ........SKĄD ********************************************************* **************************** GOSIEK82....28...starania zawieszone......Pl- lubelskie, Irlandia EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie ATKA87.............23.................15.09.............. ......dolnośląskie _NETI_.............27.................19.09.............. .........lubelskie KASIULA1983.....27...............28.09............ ........małopolskie ANKA76............34................02.10............... .........śląskie MOONIAA123....34................03.11.........13 cykl... ........maz. ANULEK_24.........24...................03.11............. podlaskie MALINECZKA.....28.................10.11.............. .. ...śląskie MIESIĄCZKA ROK 2011 KB83...............27...............22.02................ .....śląskie ANULLA1003........32................06.04............... ......łódzkie _KaSiA_...........27...........18. 03..............zachodniopomorskie MAMA URWISA.....28..............25.01.....................małopo lskie NADZIEJA86.......24...............7.03................ ......śląskie SODALITE.........35.............30.03................. ....Illinois KAMA26...........29................12.02................ .....dolnośląskie ***************************************************** ********************* U D A Ł O SI Ę!!! ................TERMIN ...... PŁEĆ ********************************************************* ***************** OLCIAK_LODZ.....................11.03.2011r......córeczk a GREEN_DAY.........................09.04.2011r.......... ......... BEA.................................... 26.05.2011 r .......synek INKA LINKA............................16.06.2011r................ .. PATI....................................09.06.2011r...... ............... ********************************************************* ******************************** NASZE NARODZONE MALEŃSTWA ********************************************************* ******************************** OlciaK_LODZ......Iga.....04.03.2011..........3500g....... .54cm.....cc.. *********************************************** ************************** ja też zaglądam:...no to uaktualniam tabelę wstęciucha przyszła :((....Pani doktor dzwoniła i od soboty biorę clo...ale jakoś nie wierzę w to wszystko...dobrej nocy dziewczyneczki...

witam:) a tu znowu pustki anulla odganiamy zle mysli:) bedzie dobrze..sciskam cieplo:) my wrocilismy z usg. Ta plama, ktora miala byc na kregoslupie malego jest poza jego cialkiem na szczescie. a wynika ona z tego, ze maly lezy na scianie lozyska i uciska naczynia krwionosne. ale tym nie kazali sie przejmowac, bo ponoc tak sie zdarza, wiec nie bede. a co u Was? nadzieja co z tym pecherzykiem? Pati cos Nam zaginela i Bea tez dawno sie nie odzywala. mam nadzieje, ze wszystko oki

Witam z rana:) Inka cieszę się,że wszystko u Was w porządku,więc mozesz byc spokojna:) Jeśli chodzi o mój pęcherzyk...to nie wiem co z nim.Bo równie dobrze może się on wchłonąć lub zrobić się z niego torbiel!@dalej nie ma dziś33dc.Ja watpię,że się udało,staram się nie nastawiać,ale mąż mówi,że @nie przyjdzie i że muszę być dobrej myśli!Koleżanka mi pożyczyła książkę"JAK ZAJŚĆ W CIĄŻĘ"piszą tam nawet o tym, co zrobić,żeby ciągle nie myśleć o dziecku,o ciąży,tylko myśleć tak,że "co ma być to będzie"piszą tam o djecie,o jodze-na co ja zawsze patrzyłam z uśmiechem na twarzy i z wielkim dystansem,a teraz sama bym jej spróbowała,choćby do samej siebie,żeby lepiej się poczuć!Dopiero zaczęłam cztać tą książkę,ale może ona mi trochę pomoże. Przed blokiem robią parking w końcu,a po świętach mają nam wreszcie blok i klatki malować:)A tak poza tym,tu u nas facet ostatnio wygrał ponad 5mln w totka:)Ten to ma szczęście ogromne-chybił trafił! Mąż właśnie jest na egzaminie z kursu,a ja własnie śniadanie zjadłam i na chwilkę do Was zajżałam!

inka - mówiłam że będzie dobrze:) u nas na zachodzie wieje jak skurczybyk na morzu sztorm masakra jakaś:( nadzieja - ja nic nie mówię:) Pamiętacie jak wam pisałam o koleżance która miała in vitro w Łodzi właśnie urodziła :) mała waży 2740g i 53cm, synek 3110g i 54cm. A na zdjęciu wyglądają identycznie i podobni oboje do taty. Bardzo się ciesze bo czekali na dzieci 7 lat i w końcu się udało:)

Kasia Wy jak zwykle się nastawiacie,że pewnie to ciąża.Z jednej strony Was podziwiam,że myślicie optymistycznie,ale z drugiej strony dziwię się Wam,bo mi się tyle razy @spóźniała itp.że teraz nie myślę,że to ciąża.Zbyt piękne,żeby było prawdziwe!:)Kasia gratulacje dla koleżanki. U nas też okropnie wieje od wczoraj!Jest strasznie zimno:( Anulla przykro,że znowu ta franca przyszł1,niedługo do Ciebie dołączę!

Gość Dona77
Witam wszystkie kobietki, piszę po raz pierwszy, mam 34 lata i staramy się o drugie dziecko, na razie nic, od listopada 2010 roku pierwsze starania, mam nadzieję, że jak popiszę sobie trochę z Wami będzie mi lepiej

hej:)....nadzieja...hm...a Ty nadal bez okresu? hm:D:D:D:D:D....po cichu Ci mówię: mam nadzieje, że to TO!....a nie jakaś torbiel albo inne śwństwo:( Kasia u nas tez wieje jak nie wiem co...normalnie zamknąć się w domku kocyk herbatka książeczka...mhm...rozmarzyłam się...:) cieszę się Inka, że wszystko oki...trzymaj się ciepło odpoczywaj... Mam ostatnio taką refleksję ( pewno to żadna nowość) jest mi cholernie źle, że tyle muszę robić w związku z tymi staraniami,tak męczyć się, dręczyć, przechodzić te wszystkie stany od złości, gniewu, rozczarowania, do euforii, powrotu nadziei, jej spadku....i, że tak naprawdę jestem z tym sama...:( jedyne osoby, które mogą mnie zrozumieć to dziewczyny stąd...wokół mnie nie ma nikogo kto to przezywa...wszystkie koleżanki są szczęśliwymi mamami...Pocieszają mnie, jednak jestem już zła i zmęczona tym, bo wiem, że one w ogóle nie rozumieją co ja przeżywam...Może jestem egoistką i wymagam zbyt wiele, ale ja chyba już jestem zmęczona tym, mam dość tej całej wariacji wokół tematu ciąża! Chciałabym po prostu jak normalna kobieta zajść w ciąże...:( czy to tak wiele?...i brakuje mi zrozumienia w realu, niby je mam...ale wiem, że tak naprawde nie zrozumie tego nikt kto nie przeżył tego sam... sorry...musiałam...

Dona77 - witamy Cię, będzie nam milo jeśli z nami zostaniesz. Proponuje tylko zaczernić sobie nicka:) nadzieja - bo ja jestem optymistką i chyba dlatego łatwiej mi na tym świecie żyć :) anulla- bo Ci którzy tego nie przeżyją i ich ten problem nie dotyczy to nigdy nie zrozumieją, niestety:(

Dona witamy,no i życzymy powodzenia:)Fajnie,ze masz już jedno dziecko!Syn czy córka? Anulla no ja nadal bez @,ale już niedługo,choć bardzo bym się chciała mylić!:) Kasia zaraź mnie tym optymizmem,plisssss.....:)

Dina witaj...mam nadzieje, że ten topik przyniesie Ci szczęście w realizacji Twojego marzenia...:) Kasia ja tez proszę o nutkę optymizmu dla mnie...bo ja mam w czwartek monitoring i może czeka mnie ewentualna insem. ale nastawienie mam do tego tragiczne:(... ale smęcę nie?....:D nadzieja wcale się nie dziwię Tobie, że się nie nakręcasz...ale trzymam kciuki by Twoje marzenie spełniło się...

Dzięki Wam za przyjęcie mnie na forum, tak mam już jedno dziecko córka 13lat w maju skończy i teraz staramy się o drugie, ale na razie nic, cichosza, szukałam podobnych przypadków w necie, żebym nie była sama, od pażdziernika robiłam wszystkie badania podstawowe i komplet ginekologicznych, mój ginekolog powiedział "do dzieła" ale ja zaczynam się martwic, biorę tabletki do ssania Luteinę, czy któraś z Was musiała też to brać?

********************************************************* *************************** NICK .........WIEK ..............OSTATNI OKRES ........SKĄD ********************************************************* **************************** GOSIEK82....28...starania zawieszone......Pl- lubelskie, Irlandia EWELA125........21.................01.09................. ....dolnośląskie AGA_TON.........26.................02.09.............. .. mazowieckie BAUBAU............36.................07.09..........PL-po morskie ATKA87.............23.................15.09.............. ......dolnośląskie _NETI_.............27.................19.09.............. .........lubelskie KASIULA1983.....27...............28.09............ ........małopolskie ANKA76............34................02.10............... .........śląskie MOONIAA123....34................03.11.........13 cykl... ........maz. ANULEK_24.........24...................03.11............. podlaskie MALINECZKA.....28.................10.11.............. .. ...śląskie MIESIĄCZKA ROK 2011 KB83...............27...............22.02................ .....śląskie ANULLA1003........32................06.04............... ......łódzkie _KaSiA_...........27...........18. 03..............zachodniopomorskie MAMA URWISA.....28..............25.01.....................małopo lskie NADZIEJA86.......24...............7.03................ ......śląskie SODALITE.........35.............30.03................. ....Illinois KAMA26...........29................12.02................ .....dolnośląskie DONA77...........34................04.04..........kujawsko-pomorskie ***************************************************** ********************* U D A Ł O SI Ę!!! ................TERMIN ...... PŁEĆ ********************************************************* ***************** OLCIAK_LODZ.....................11.03.2011r......córeczk a GREEN_DAY.........................09.04.2011r.......... ......... BEA.................................... 26.05.2011 r .......synek INKA LINKA............................16.06.2011r................ .. PATI....................................09.06.2011r...... ............... ********************************************************* ******************************** NASZE NARODZONE MALEŃSTWA ********************************************************* ******************************** OlciaK_LODZ......Iga.....04.03.2011..........3500g....... .54cm.....cc.. *********************************************** **************************

Zarażam zarażam macie myśleć pozytywnie:) Donna - ja słyszałam że dopochwowe lepiej działa luteina, tak lekarz mówił mojej koleżance. Ale ja sama nigdy nie brałam. Gardło mnie strasznie boli katar przeszedł to teraz gardło masakra. A w ogóle wypatrzyłam u małej 5 krostek i nie wiem czy ospy mieć nie będzie bo w przedszkolu panuje ospa hmmm w sumie dobrze by było jakby ją przeszła miała by już spokój. Ja sama mała śpi, mąż na bilardzie luzik:) nadzieja - dobijasz do 40 i robisz test?:)

Dzień dobry:) Doona,to dużą masz już córkę:)Powodzenia. Kasia ja nie wiem,kiedy test zrobię,nie zastanawiałam się nad tym:) Na Twoje przeziębienie...podobno dobry jest wypić sok z kiszonej kapusty:)Są takie,w małych butelkach,np w Auchanie(STEFANEK się nazywają)Podobno to też pomaga.Ja jeszcze go nie piłam,ale kupiłam na wszelki wypadek!:) Anulla,to Wy za mnie myślcie optymistycznie,a ja się nie będę nastawiać!:) Ok zmykam-obowiązki!papa

Byłyśmy u lekarza, OSPA. Rano obudziła się cała w krostach mamy maść smarujemy się i musi siedzieć 7 dni w domu.