Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość my_kobiety_

My kobiety popełniamy duże błędy..

Polecane posty

Gość my_kobiety_

Wychodzisz za mąż, powoli sie dorabiacie..ciagle słyszysz - musimy odłozyc na to czy na tamto. zgadzasz sie pokornie, na koncie pieniążków niewiele - oby starczyło do 1szego na jedzenie. Nowa szminka czy ciuszek? Nie teraz - nie ma na to- są ważniejse wydatki tj. by np był dobry obiad. Ty zabiegana, wiecznie zmeczona, urobiona praca w np firmie a potem w domu. Tymczasem..nie przekłada sie to na stosunek Twojego meza do Ciebie. Wiecznie slyszysz..nie ma kasy bys moga ja na siebie wydac ale zrobisz dobry obiad - bo to wazniejsze. Powoli uzależniasz sie od meza/ partnera. Przejmujesz jego myslenie. A przeciez nie jestesmy z tych samych swiatów..nie z tych samych planet. Wiec kiedy wkoncu przestaniesz patrzec na swiat oczyma meza/ partnera? Im szybciej - tym lepiej. Amen.

Gość że_co
?????

Gość 12345654321
Nie pisz my kpobiety bo nie kazde sa takie glupie usmialam sie troche

Gość pisz zawsze w liczbie pojedync
zej. co do treści -> nie "przejmuję" niczego od swojego chłopaka:ani jego sposobu myślenia, ani niczego innego. nie skwaśniałam jeszcze, a spotykamy się już 3 lata. takie efekty, o których piszą mają jedynie poddańczo oddane, stare i brzydkie baby :P

Zawsze twierdziłam, że wspólne dorabianie się to właśnie najlepsze dla związku.... Nie sztuką jest dostać od rodziców dom, od teściów kasę i samochód....i co ...pozostaje tylko się cieszyć..... Wspólnie dochodzenie do wielu rzeczy razem bardzo zbliża i zacieśnia więzy między dwojgiem ludzi. Wiem to z autopsji...człowiek docenia tylko to co sam lub wspólnie osiągnął...

Nie pisze oczywiście o takiej skrajności jak autorka. Jej problem polega na tym, że związała się z nieodpowiednim mężczyzną. Mój mąż nigdy nie wypomniałby mi nowej bluzki czy kolejnej maskary....skoro kupiłam to jest mi niezbędna więc po co zbędne dyskusje:) W związku trzeba ROZMAWIAĆ a nie czekać aż partner czy partnerka domyśli się o co mi chodzi.

WY moze tak macie. na szczęście nie wszystkie babki tak robią :)

nie wybieram sie za maz, ale zaden z moich partnerow nie ma nic do mojej kasy. Mieszkajac wspolnie, wspolnie placi sie za rachunki, jedzenie, ale trzeba miec pieniadze na siebie. Na szczescie nie spotykam za wiele "Mykobiet" w bliskim otoczeniu :P