Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łucjaaa.N

jestem załamana .. mój syn

Polecane posty

Gość Łucjaaa.N
mam ,ale ja już nad tym nie panuję. muszę chodzić do pracy mąż też, mam wiele innych zajęć i jak mam go przypilnować żeby sobie nie włączył? poza tym umawia się dziewczyną , która ma 14 lat w tym roku konczy 15. kiedyś widziałam ich jak się obściskują i dotykają chyba. jeszcze by tego brakowało ,żeby zaszła z nim w ciąże np..on chce żeby ona u nas nocowała z nim w pokoju ,ale ja na takie cos na pewno nie pozwolę

Gość oceny nic nie znacza
"zachowanie jak sama nazwa mówi jest oceniane nie za naukę ale za np .stosunek do nauczycieli , aktywnośc , frekwencję ..." No wlasnie... aktywnosc. A jak nie aktywny znaczy ze ulomny? I zachowanie jest jak najbardziej za oceny tez. Wszystko sie z tym wiaze... Z samymi palami nie dostanie zachowania dobrego. Do tego frekwencja i juz jest nieodpowiednie. Pomimo, ze moze jest i grzeczny ;) Nie ma co patrzec na oceny, czy ta ocene z zachowania. Nieodpowiednie to nie naganne ;)

Gość lubin -
skoro dla ciebie praca wązniejsza niż dziecko ..... a ty w tej pracy to po 20 godz siedzisz ? i twój maż też ?

Gość Łucjaaa.N
to co mam rozmontować telewizor ,który wisi na ścianie i zabrać komputer ,który jest nam z mężem też potrzebny ?

Gość !?!?!?!?!?!?!?
Witam serdecznie, sam mam 17 lat i po prostu nie wyobrażam sobie takich ocen. Przepraszam, ale to nie jest normalne by mieć takie oceny. Z pewnością powiecie że to na pewno złe towarzystwo, ale nie... Mam mnóstwo kolegów i koleżanek i trzeba przyznać iż nie należą do największych orłów . Koleguję się z nimi ale prócz tego się uczę. No i kolejny czerwony pasek nie chwaląc się. A czym się interesuje w ogóle- to jest bardzo ważne. Może po prostu przydałoby się za niego porządnie wziąć. I nie tylko wierzyć na słowo że się uczy. Kontrolować i poganiać... A może i rozmowa z psychologiem by się przydała..

Gość lubin -
jesli miałoby to pomoc chłopakowi - to rozmntowanie telewizora nie wydaje mi sie zbyt duzym kosztem . ale teraxz jest juz za póżno - tej kalsy nie zaliczy - zebyście sietylko znowu nie znaleźli w tym samym punkcie za rok

widać po kim odziedziczył zapał do obowiązków...po mamusi.. Gdzie Ty byłaś przez cały rok ? Normalny rodzic, o ile zależy mu żeby dziecko przeszło powinien interesować się czy chodzi do szkoły i jakie ma oceny...a nie na koniec roku jak jest już za późno. To Twój obowiązek żeby wpoić SWOJEMU dziecku dobre nawyki, pilnować i jeszcze raz pilnować..

a ja nigdy nie mialam czerwonego paska. Nie czuje sie pokrzywdzona ;) Czy dobre oceny w szkole to najwazniejsza rzecz?? Wazne by sobie poradzic w zyciu! Nie wazne jak ;)

Gość !?!?!?!?!?!?!?
Zgadzam się w 100% procentach iż większa część przyczyn niepowodzeń spowodowana jest brakiem zainteresowania rodziców!!!

Gość lubin -
Czy dobre oceny w szkole to najwazniejsza rzecz?? Wazne by sobie poradzic w zyciu! Nie wazne jak ----------------powiedział Fryzjer do Wołowiny :):):)

Gość !?!?!?!?!?!?!?
Tak- oceny nic nie świadczą ale... Skoro powtarza się klasę to jednak jest zdecydowanie inaczej- wtedy to świadczy o człowieku, który będzie wyśmiewany przez całe życie!

Gość matka taka jedna
no ja też uważam że skoro syn już raz zawalił rok to w tym roku Wy jako rodzice powinniście mieć szczególną uwagę na jego wyniki w szkole ...chodzić co jakiś czas do wychowawcy sprawdzać jego postępy w nauce w razie czego wysłać na jakieś korepetycje ...czy chodzi do szkoły czy nie wagaruje bo teraz to rzeczywiście jest za późno nie wiem co masz teraz zrobić ?....może poważna rozmowa z synem bo w końcu nie jest już dzieckiem ...zapytaj jak sobie wyobraża dalszą przyszłość ?

Gość fdsfsdfs
ale pieprzycie "Jak na moje oko szkola mu zwyczajnie nie odpowiada. Pewnie bardzo nudzi sie na lekcjach, latwo traci koncentracje." "chciałam z nim odrabiac lekcje a on na to ze nie i koniec" CO Z CIEBIE ZA RODZIC. W 99% TY PONOSISZ WINE ZA TO JAKI JEST. CO MA ZNACZYC ZE NIE ZGADZA SIE NA COS? CHYBA POMYLILISCIE W DOMU FUNKCJE RODZICA I DZIECKO. JA PIERDZIELE. CO Z CIEBIE ZA MAMA? WEZ DZIECKO ZA BETY (W przenosni bo nie uznaje przemocy) I COS Z TYM ZRÓB. JAK TO SIE NIE DA?? OLCA W DOMU NIE MA? MOIM ZDANIEM ROZPIESZCZACIE GO I NIC OD NIEGO NIE WYMAGACIE, A JAK WYMAGACIE I ON MOWI NIE TO KONIEC TEMATU. ZMIENCIE TO BO BEDZIE JESZCZE GORZEJ. NIE MA DYSCYPLINY, NIE MA OBOWIAZKÓW, NIE MA NIC. A TEKSTY O TYM ZE SOBIE JAKOS RADZI W ZYCIU BO SAMOPOCHODEM I MOTOREM JEZDZI PO WSI MNIE ROZBRAJAJA. SAMI JESTESCIE LENIWI SKORO NIE POTRAFICIE SIE ZA NIEGO WZIAC.

Gość !?!?!?!?!?!?!?
aaa i propo korepetycji- to duży błąd zsyłać dziecko na korepetycje. Po prostu trzeba się uczyć- 15 min. dziennie powinno starczeć .

Gość hahahahahahahahhahaha:D
starczeć ?? haha:D czerwony pasek... może w podstawówce:classic_cool:🖐️

Gość lubin -
15 min - to moze sobie pozwolic ktoś kto nie ma takich zaleglosci - jak sobie wyobraższ nadgonienie tego wszystkiego - np, matematyki czy fizyki - ucząc sie samemu opo 15 min ?

moj brat powtarzal klase. A teraz jest jednym z najlepszych studentow. Jeszcze studiow nie skonczyl, a juz zabiegaja o niego pracodawcy... Z Waszym mysleniem to powinno sie na nim dawno krzyzyk postawic :P

Gość kolorowa koralka
Po 1: Pisze sie RELIGIA a nie RELIGJA!! Po 2: nie jest leniwy tylko GŁUPI. Leniwi acz inteligentni miewają inne oceny niż 1 i 2, zdarzaja im sie wpadki ale i zdarzaja sukcesy Po 3: W pore sie synem zainteresowałas. Jak on moze wymagac od siebie jak Ty od niego nie wymagasz?? Wspolczuje mu takiej matki ;/

Gość gk,jg,kjg,kjgb,
podszyw. wątpie żeby miał tyle ocen. chodzę do liceum ale no nie tak dawno do gimnazjum i w życiu nie mialam tyle ocen nie chodziu tu tylko o jedynko ile ma osób w klasie 10? bo nie wiecej ha ha ha podszyw!!

Gość !?!?!?!?!?!?!?
by zdać oczywiście. Chociaż ja się uczę 45-60 min i świadectwo z czerwonym paskiem. A i warto dodać że szkoła wyjątkowo wymagająca! Skoro 5 osób na 20 nie przejdzie dalej...

Gość lubin -
to sie bardzo cieszymy ,ze brat taki zdolny .... ale tu nie o to chodzi - nie rozumiesz ? nie chodzi o bunt mlodości , filozoficzne poszukiwania sensu życia - tylko o zwykle lenistowo i nieodpowiedzialnośc nieadekwatna do wieku - z takim mysleniem - jaie ma szanse na skończenie tego gimnazjium przed 18 ?

Gość skoro ma tyle nieobecnosci to
skad on ma tyle ocen, wow!!

Gość !?!?!?!?!?!?!?
Tylko najważniejsza jest regularność...Regularna nauka daje efekty!

Gość lubin -
syn z 3 gimnazjum w pierwszym półroczu - do pierwszej wywiadówki - miał 18 ocen z j. polskiego - z reszt też wcale nie mniej - choć polski był rekordzistą :)

Gość dr. weterynarii Joanna
No dobra ŁUCJA, a wiesz o tym, że na komputer każdy każdziuteńki można założyć hasło? Bez hasła komputer włączy co prawda, ale nie będzie mógł z niego w ogóle korzystać, tzn. ani grać, ani do internetu... Jeśli nie wiesz to ci mówię. Ty i mąż możecie znać hasło ale syn niekoniecznie i może patrzeć sobie tylko jak korzystacie i tyle. Jakaś kara powinna być.

mi nie chodzilo o to, zebyscie Wy sie cieszyli z powodu mojego brata, bo niby po grzyba? :P Chodzi mi o to, ze akurat w przypadku plci meskiej czesto zdarza sie, ze ci co w podstawowce kuleja potem wychodza na ludzi... Czesto tez bywa na odwrot. Dlaczego uwazacie, ze on jest glupi i ze powinno sie go poslac do szkoly specjalnej? :O

Gość dr. weterynarii Joanna
Przepraszam, miało być iż z hasłem komputer włączy ale chodzi o to, że nie skorzysta, eh :)

,,dobry jest, z wfu ma 13, pewnie za udział w olimpiadzie'' a to taka ocena jest:D nic z nim nie zrobisz skoro nie chce sie uczyć to ty go do tego nie zmotywujesz możesz ewentualnie stosować zakazy itp. ale to generalnie nie pomoże.

Gość lubin -
nie uważam ,ze jest głupi - tylko sam z siebie motywacji nie wykrzesa - a rodzice - nie wiem , nie potrafia ,nie chcą mu pomóc