Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mazda81

prostownica

Polecane posty

Czy można stosować prostownicę na cienkie włosy. Czy to ich jeszcze nie przerzedzi? Nie są do końca proste, więc wolę je prostować. Mam kiepską prostownicę, ale zamierzam kupić jakąś dobrą. Jeśli możecie to doradźcie jakiś kosmetyk chroniący przed temperaturą i dobrą prostownicę, która mi nie zniszczy włosów.

wszystkie niszczą, bo to ingerencja z bardzo wysoką temperaturą. cienkie włosy są tym bardziej podatne na zniszczenie. najlepsze są profesjonalne kosmetyki, chroniące włosy przed zniszczeniem, np.: Wella High Hair Flat Iron Spray - dwufazowy fluid do prostowania włosów Matrix Sleek Look Iron Smoother - spray ochronny do prostowania włosów Matrix Biolage Fortifying Heat Styler - produkt wzmacniający do włosów często suszonych suszarką lub prostowanych prostownicą L'Oreal Proffesionel Tecni.art HOT Style Iron Finish - mleczko ochronne do prostowania włosów Farouk Biosilk Silk Strate - fluid do prostowania włosów Schwarzkopf OSIS Flatliner 200C - spray ochronny do prostowania włosów Goldwell Trendline Extreme Straightener - wspomaga prostowanie rozluźniając loki Londa Style Basic Form Easy Smooth - fluid do prostowania włosów z tańszych jest L'Oreal Hot Liss, ale może obciążyć włosy, no i nie ma zbyt dużej ilości pozytywnych opinii. a co do prostownic, tak jak wspomniałam i tak będzie to wpływać destrukcyjnie na włosy, ale mając lepszą prostownicę, nie stanie to się tak szybko ;) ja mam taką www.splendore.pl/Prostownica_JAGUAR_ST_500_ceramiczna_z_turmalina__p1722.html i jestem z niej bardzo zadowolona, bo prostuje rewelacyjniei do tego nie sterczą mi żadne poszarpane końcówki :)