Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani z TVx2

co zrobić ze starym telewizorem

Polecane posty

Gość pani z TVx2

Kupiliśmy nowy, starego sklep nie przyjął, bo nie. Jak sie ściemni wywalę na śmietnik:( A co mam zrobić?

Gość mam w dupie że świat schodzi
wywal na śmietnik! pierdolić co się się z nim będzie działo! świat i tak zmierza ku końcowi

Gość pani z TVx2
nie jestem żadna nawiedzoną ekolożką, ale nie mam wyjścia. Nie sposób zachować się przyzwoicie:( To jest ogromny LG flatron.:(

Gość pani z TVx2
Nie weźmie, bo naprawa ma kosztować 300 złotych

Gość lllllllllllllllllllllllllkkkkk
Sklep ma OBOWIĄZEK przyjąć stary telewizor przy zakupie nowego! Tak mówi ustawa. Zadzwoń z informacją do wydziału ochrony środowiska Urzędu Wojewódzkiego lub do Państwowej Inspekcji Ochrony Środowiska i podaj dane sklepu. Wlepią im karę

Gość hwthegw
w sklepie maja obowiazek prawny przyjac stary sprzet albo wskazac ci punkt, w ktorym mozesz bezplatnie stary sprzet oddac.

Gość pani z TVx2
Mają obowiązek, ale nie przyjęli

sklep ma obowiązek przyjąc od ciebie stary telewizor,gmina ma za zadanie zorganizować taki punkt zbiórki,zadzwoń dowiedź się gdzie w twojej gminie taki punkt się znajduje

Gość pani z TVx2
telewizor kupiłam w innym mieście. 30 kilometrów.

Gość lidkadd
to samo miałam ze szkłem. Wymieniłam drewniane okna na pcv, ale firma nie odebrała starych okien. Rozwaliłam framugi, ale szyby zostały. Nigdzie nie chcieli przyjąć szyb. Zadzwoniłam do straży miejskiej, to mi facet powiedział, że ileśdziesiąt km za miastem może wezmą. Owszem przyjęliby, tyle, że za dopłatą ponad 100 zł! Chce człowiek uczciwym być, nie zanieczyszczać środowiska, to mu nie dadzą. Oczywiście za wywalenie czegoś takiego kara by była, ale żeby umożliwić ludziom utylizację, to ich nie ma. Ja to szkło porozbijałam najdrobniej jak się dało i zawoziłam do tych kubłów na szkło- ponoć tak się nie powinno. Ale co? Może do lasu miałam zawieść? Do zsypu wywalić? Na ulicy zostawić? Zwierzęta i ludzie mogliby ucierpieć, a tak tylko ja się pokaleczyłam. :(

Gość pani z TVx2
Mąż przywiózł ten odbiornik do naszego miasta. Zdemontuje głośniki i co się da, a resztę wypieprzymy na śmietnik:o

Gość gość
najlepiej gdzies oddac,ale nie wyrzucać na pobliski smietnik, bo to juz jest przegięcie:/ i szczyt lenistwa.

Gość gość
a wiecie dgzie oddac zuzyte baterie? troche mi sie ich nazbierało,a w okolicach nie moge znalezc punktu do ktorego moglabym je oddac

Gość gość
popatrz w wiekszych sklepach spozywczych, czasami maja takie skrzynki z informacja ,ze mozna umieszczac w nich zuzyte baterie;)

Gość gość
Wywalić na śmietnik?! To raczej w dzisiejszych czasach nie przejdzie! Ludzie,przeciez my czymś takim zaśmiecamy nasze środowisko !! Ja wszystkie zużyte sprzęty AGD oddaje do takich firm jak www.elektrosmieci.warszawa.pl dużo mnie to nie kosztuje,a przynajmniej wiem, że dobrze robię.

Gość gość
nie wywalaj na smietnik!!! jesli juz chcesz wyrzucic to odwiez na www.elektrosmieci.warszawa.pl ... dbajmy o srodowisko!!

Gość gość
to już lepiej oddać taki stary sprzęt tutaj - http://www.pgrproeko.pl - zajmuja się takimi rzeczami bez problemu, jak nie znajdziesz innej opcji.

Gość gość
jest na to sposob i to o iwele lepszy. Wystarczy wykonac jeden telefon do www.agorecykling.pl i nie bedziesz musial go tachac nawet. przyjada odbiora zabiora i po klopocie:)

Gość Polka333
ja tam nie wiem, na śmietnik :(

Gość gość
sklep powinien Ci go przyjąć, raczej mają taki obowiązek :)

Gość gość
Toc to nie Bumerang !!!!!

Gość gość
Zdecydowanie najlepiej zutylizować. Jeśli chodzi o stolicę, to polecam usługi http://agorecykling.pl - bardzo terminowa i profesjonalna firma!

Gość gość
Stare telewizory oraz inny sprzęt elektryczny zawsze sprzedaję do skupu złomu. Pozbywam się elektrośmieci i jeszcze na tym zarabiam. Jeżeli mieszkacie w Bydgoszczy to polecam wam się udać do www.zakladobrotuzlomem.pl Płacą niezłe pieniądze za stary sprzęt.

Gość gość
Można go sprzedać w skupie złomu, który zajmuje się skupowaniem starego sprzętu elektronicznego. Takim skupem na pewno jest www.recykling-karat.pl z Torunia. Płacą całkiem niezłe pieniądze za stary sprzęt.

Gość gość
Wystaw bezrobotni wyciągnom z niego co sie da i sprzedadzæ w skupie zlomu ;-)