Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedomagammm

Dobija mnie to że w Polsce na nic nie można sobie pozwolić

Polecane posty

Gość łowczyni spadków
ja nie zawracam sobie głowy strojami hehe co to dla mnie serio nie stac cie na strój za 30 zł? Śmieszne odłacz internet biedoto to zostanie ci pare zł więcej

Gość niedomagammm
łowczyni spadków - juz na pierwszy rzut oka widać że myślisz cipką a nie głową, pa pa

Gość a ja się cieszę
że nie urodziłam się w Bangladeszu np

Gość strój za 30 zł
to chyba w lumpeksie widziałaś, tudzież w innym supermakjecie ja bym chciała taki za 300 inne mnie nie interesują

Gość łowczyni spadków
zazdroscisz mi że stać mnie na wszystko:) wybaczam Ci cipą ty myslisz jak siedzisz z nierobem trzeba brać bogatych a nie biednych

Jak się ma duże wymagania to trzeba też mieć duże wymagania względem pracodawcy... A swoją drogą ładniej dziewczynie ładnie nawet w worku na kartoflach:P Więc nie obrażałabym tak tych tanich strojów! Ładne ciało we wszystkim ładnie wygląda:)

Gość Majętna z Domu Nowak
jak jest tak biedna to powinna miec strój za 30 zł taki z bazaru. A jak droższy to powinna za robote się zabrać a nie narzekć

do roboty nierobie cholerny! Won do pracy!

Gość niedomagammm
Jak widać majętne sa te ktore nadstawiaja cipki, a te ktore uczciwie chca coś osiągnąć zostają z niczym

Nie wierzę w uczciwe dorobienie się w tym kraju i tyle i żaden przykład mnie nie przekona. Najczęściej majątki wynosi się z domu. Mnie żyje się nawet dostatnio, ale to dlatego, że mąż jest zatrudniony w Niemczech. Ja teraz siedzę z dziećmi w domu, a wcześniej pracował w gabinecie u kogoś, kto pozwalałam mi na prywatną praktykę pary razy w tygodniu. Ot i cała filozofia. A pomoc rodziców na początku była bezcenna:o

Gość jjjjjjjjqqqq
mnie nie stać na taki za 300 i trudno; dawno nie kupiłam sobie ubrania. Na dodatek nie umiem oszczędzać :(

Gość ja pracuję i radzę tobie
do szkoły tłumoku czytać sie uczyć

Gość niedomagammm
Kurwa tlumokiem to ty jestes, czy napisalam ze nie pracuje? Czytac to ty nie umiesz

do niedomagającej weź się za robote cholerny nierobie i nie płacz! jak widze takie jak ty to bym je lała batem po ryju

Gość Za granica wcale nie ma raju
Ja mieszkam kilka lat i kurwa nawet na rower mnie nie stac.Mam jedno dziecko i wiecej nie planuje,bo teraz ledwo wiazemy koniec z koncem! Gdybym byla tu na czarno to moze byloby lepiej ale nie moge,bo dziecko uczyc sie musi. A i z robota coraz ciezej. Mam tu sporo znajomych i tez nie maja raju,nie te czasy

Gość podeśle pare zł
wysle Ci na strój kąpielowy podaj numer tel lub gg i już przestań płakać w zamian nic nie chce

Gość niedomagammm
Majętna z Domu Nowak - mozesz rozwinac swoje zdanie, bo cos uboga jestes w slowa ;) I czytaj ze zrozumieniem wielka eminencjo

Gość niedomagammm
podeśle pare zł - zainwestuj te pare groszy w mądrość

Gość masz dużo racji autorko
to nie o to chodzi kto ile pracuje...tylko oto że jak jedziesz za granice i patrzysz jak tam ludzie zyja to sie okazuje że oni to samo co ty maja 1/3 NAKŁADU PRACY MNIEJ!!!! i taka niestety jest smutna prawda....

Gość mukumaaaaaa
po co w ogóle mieć dzieci skro nie ma dla nich perspektyw??

glupty bredzisz..1/3 nakladu pracy mniej..? byles/as kiedys za granica?

No chyba,ze nie mowisz o Polakach to sie zgodze w 100%

tak mówię o rdzennych mieszkańcach... chodzi o to że człowiek chciałby godnie zarobić w swoim kraju.... u nich jakoś się da a u nas nie bardzo :(

Gość gyyyybb
Ja cię rozumiem ,kurwa zajebiesz się a nie zarobisz, ja zarabiam 3000 i na nic mnie nie stać, wynajęcie mieszkania, żarcie i odkładam trochę ale o aucie mogę pomarzyć, 35 lat i zapierdzielam tramwajem jak debil. Tylko dlatego że rodzice byli biedni, żadnego startu, mieszkania, pomocy.

Gość ty autorko sama jestes
baaaaaardzo tepa krowa :o nie jestem ta co ci proponowala i nigdy bym tego nie zrobila, widzac twoja reakcje - bo jestes bezmozgowcem i zakala tego narodu, ludzie jak ty powinni byc tepieni qrwa, 1300 zl i ty sobie tepa suko na nic pozwolic nie mozesz ?? fgaktyczie jestes tepa ! skoda rad na ciebie i dlatego zadnej nie dostaniesz

Gość gyyyybb
Ty powyżej nie masz zadnych wymagań, w ogóle się nie cenisz, pewnie jesz chleb z cebulą i szpanujesz. Za 1300 moja droga nie przeżyłabyś tygodnia w dużym mieście. Pewnie mieszkasz na wsi i sąsiedzi ci pomagają, bierzesz na krechę i zyjesz jak zwierzę. nawet do głowy ci nie przyjdzie podnieść poprzeczkę

To jest chore. Ja bym chętnie prowadziła legalną działalność gospodarczą, płaciła podatek dochodowy, nawet przeciwko ubezpieczeniu zdrowotnemu bym się nie zapierała (choć to powinno dobrowolne być), ale całe składki na ZUS mnie powalają, nawet jeślibym dała radę opłacać to NIE CHCĘ. Tu nie chodzi o to że nie masz dobrego zawodu, wykształcenia czy doświadczenia i masz marnie płatną pracę. Chodzi o to że ta pensja minimalna ledwie wystarcza na życie. We Francji najniższa pensja to ok. 1000 euro (przy 35-godzinnym tyg. pracy). Najdroższe mieszkanie jakie tam miałam, kosztowało mnie 240 euro miesięcznie, najtańsze- 10 euro tygodniowo- z rachunkami. W Polsce płaca minimalna to ok. 1000 zł, a same rachunki za prąd wynoszą mnie 600 zł. We Francji do 50 euro kupi się bardzo porządne buty czy kurtkę zimową, w Polsce- raczej nie. Ceny jedzenia są porównywalne, no- może kosmetyki u nich są droższe. Dlaczego człowiek który pracuje za minimalną pensję żyje jak zwierzątko, albo gorzej? Pracuje przecież, a państwo zabiera mu połowę wypłaty, później kolejną połowę odda przy płaceniu za produkty i usługi w akcyzach i podatkach, za produkty których producenci też już podatki płacili... Ale to nie Norwegia, gdzie minister do pracy rowerem jeździ.

Gość glosujcie dalej na Platfusów
BY ŻYŁO SIE LEPIEJ kolesiom :)

bo niby PIS nam da? chyba w kość :P