Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie tam pytanko

Pielęgnacja włosów popielatych/platynowych

Polecane posty

Gość Takie tam pytanko

Witam :) Mam pytanie do dziewczyn, które mają popielate lub platynowe włoski. A może pozostałe dziewczyny też będą umiały mi pomóc :) Ostatnio przefarbowałam włosy na bardzo bardzo jasny blond, zupełnie chłodny odcień, popielaty. Boję się jednak, że szybko stracą swój zimny odcień i zaczną żółknąć. Mam włosy bardzo podatne na uszkodzenia, dlatego wolę stosować kosmetyki do włosów zniszczonych, niż do farbowanych. Ale może są jakieś kosmetyki, np. odżywki bez spłukiwania lub maseczki do stosowania raz- dwa razy w tygodniu, które skutecznie zapobiegają żółknięciu włosów, niwelują żółte refleksy i nadają im chłodny odcień. Słyszałam o szamponach z fioletowym i niebieskim pigmentem (?), płukankach, o których nie mam zielonego pojęcia ;p Dziewczyny, jak skutecznie dbać o taki kolor włosów? Z góry dziękuję za rady :)

Gość Takie tam pytanko
Dziękuję bardzo, właśnie o coś takiego mi chodziło :) Może jeszcze jakieś porady? :)

Gość Takie tam pytanko
Może ktoś jeszcze? :)

Gość Takie tam pytanko
Kupiłam ten szampon i od razu odżywkę z tej samej serii. Użyłam dziś tych kosmetyków trzeci raz i muszę przyznać, że są świetne :) Już widzę efekty, kolor wyrównał się tam, gdzie nie do końca złapała farba, a jakiekolwiek żółte czy rudawe refleksy po prostu zniknęły, kolor jakby się odświeżył. Dziękuję :)

poza joanną polecam Nivee www.splendore.pl/Szampon_Nivea_250_ml_Olsniewajacy_Blond_z_Filtrem_p6012.html niedość, że ładnie się błyszczą to do tego są idealnie miękkie i świetnie się układają.

Gość Takie tam pytanko
Dziękuję :)