Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Avantiii

Jak to załatwić sobie cesarkę?

Polecane posty

Jak można załatwić sobie cesarkę? Czy wystarczy np wskazanie od neurologa?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a po co chcesz cesarke???

Ponieważ boję się porodu siłami natury a w dodatku dzidzius ma mało wód plodowych i boję się o niego.

Jak ja uwielbiam dziewczyny które wypowiadają się chamsko. Każdej ciężarnej indywidualną sprawa jest jak chce rodzic!

Czy jak pójdę np do neurologa prywatnie i da mi wskazanie na cesarkę czy to wystarczy w szpitalu? Dodam że mam arytmie serca może jakieś wskazanie od kardiologa wystarczy?

a masz jakieś wskazania na cesarkę ? bo tak trudno załatwić bez wskazan odpowiednich mi było trudno zalatwić jeden głupi paierek

powiem Ci tak: zbieraj skierowania, mogą się przydać. Ja załatwiałam bezpośrednio przez znajomego lekarza.

Gość ja zawsze piszę tak
też bym wolała cesarkę. Powinna być na życzenie.

Gość gffd
mam depresje ,ciekawe czy to wskazanie do cesaki?

Gość do Avantii
Moze porozmawiaj ze swoim ginekologiem o obawach i załatw bezposrednio z nim,każdy ma swoją cenę;)

gffd, a żebyś wiedziała :) pytałam się kiedyś lekarza i powiedział, że paniczny strach przed porodem naturalnym jest również wskazaniem do cesarki ;)

Bo boję się że np. Wskazanie od kardiologa nie wystarczy i chce załatwić sobie jeszcze jakieś prywatnie. Nie chce zeby je podważali w szpitalu.

ale bez wyzywania :/ poród przez cc nie jest przecież przyczyną, żeby sie obrzucać epitetami.

zawsze się znajdzie mądry lekarz, co powie inaczej. Słyszałam historię, że jeden taki kazał rodzić ponad 5kg dziecko drogą naturalną. Dziecko zmarło.

Ja też mam arytmię i rodziłam naturalnie. Znam wiele matek, które mialy cesarkę i nie wspominają tego za dobrze. Podobno były obolałe i długo dochodziły do siebie. Uważam że Twoje wątpliwosci powinien rozwiać ginekolog, uważam że jeśli byłoby wskazanie do cc to on napewno bedzie wiedział lepiej niz forumowicze :) Ja poród naturalny miałam ciężki bo trwał 21 godzin, ale dałam radę ;)

No ale na cholerę wypowiadają się te co nie mają nic ciekawego do powiedzenia. Nie wzruszają mnie wyzwiska. Każdy może pisać co chce bo to net. Boję się porodu, jestem młoda to moja pierwsza ciąża i lekarz powiedział mi ostatnio że mam arytmie i boję się o swoje życie to chyba normalne! Jest XXI wiek dlaczego samemu nie można decydować jak chce się rodzic? Wolę zeby nacieli mi brzuch niż coś innego! A co cc to przywilej tylko dla bogatych to juz biedniejsza dziewczyna ma się męczyć?

Moje dziecko ważyło 4kg, oprócz tego wada wzroku, ale poradziłam sobie choć tez się bałam zapewne wtedy tak samo jak wy teraz , miałam komplikacje ( poród po terminie wywoływany pare razy bez skutku)

psychiczna k.... myślę, że Twój nick odpowiada za Twoje wypowiedzi i nie muszę tłumaczyć, że jeśli jest możliwość zrobienia CC i pacjentka czuje sie z tym komfortowo to nikt nie powinien widzieć w tym nic złego. 24h po porodzie są co prawda ciężkie, ale da się znieść :)

proponuję popytać się znajomych lekarzy, przyjaciół po cc, rodziców, rodziców partnera tudzież własnego ginekologa, czy nie znają kogoś, kto mógłby to zrobic odpłatnie.

Avantii rozumiem Cię doskonale, też się balam tak jak Ty teraz. Ale wiesz to wcale nie jest tak jak ktoś straszy. Poród to ból podobny do tego kiedy masz okres. A CC to operacja przeciez.. Pogadaj ze swoim lekarzem o swoich wątpliwościach , on jest przeciez od tego żeby Ci pomóc :) Nie smuć się będzie dobrze

ja zauwazyłam ze jesli jest temat odnoscie cesarki to wypowiadaja sie KOBIETY ktore rodziły tylko naturalnie i tez chca by wszystkie na swiecie rodziły naturalnie a nie przez cc.... moim zdaniem kazdy powinien wybrac jaki porod bedzie dla niego najlepszy wiadomo ze po sn czy cc sa jakieś konsekwencje i boli ale to tylko bol nic wiecej przeciez sie nie umiera

Gość kalejdoskop bordoo
ja np. choruje/chorowalam na serce i nerki :) kilka lat temu dosyc powaznie, nie wiem jak jest teraz, gdybym zrobila badania to pewnie by wyszlo duzo wiecej, ale slyszalam ze niekiedy od kardiologa to za malo ;/

Gość może pomyśl o znieczuleniu
a co niektórzy niech zamkną jadaczki, cc praktykuje się na życzenie, jeśli ktoś ma kasę. jeśli ktoś jej nie ma to sorry, trzeba się męczyć siłami natury

Mam 18lat i zaraz pewnie od niektórych mądrzejszych dziewczyn usłysze że młoda k... Puściła się albo coś innego. Ale mnie to nie rusza. Boję się tylu godzin porodu nacięcia kroczą itd że dziecku może się coś stać urodzi się wymeczone itd. Chce rodzic przez cc i nie chce zeby mnie zmuszali do porodu naturalnego.

avantiii najlepiej pogadaj ze swoim ginekologiem o sytuacji...a chodzisz prywatnie czy na nfz?

Gość może pomyśl o znieczuleniu
ja rodziłam sn, chociaż miała wskazania do cc. mój położnik mnie przekonał. 18 godzin porodu, ból niemiłosierny i nieporównywalny do niczego i gdyby przyszło mi rodzić kolejne dziecko, to tylko ze znieczuleniem, lub przez cc.

Gość ania-______anna
zaplac raczej daj w lape i bedzie po krzyku, wszpitalu