Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam_bo_szukam

Gdzie w Krakowie można kupić piwo Specjal?

Polecane posty

Gość szukam_bo_szukam

Gość Geniusssx
na warmii, mazurach oraz pomorzu to piwo nr 1, najlepiej się sprzedaje - kosztuje ok. 2.20 butelka (jasne - pełne) - im dalej od tych województw tym trudniej o SPECJALA - ale podobno się zdarza w większych hipermarketach np. carrefourze że ktoś przywiezie pare skrzynek... Mimo wszystko nie da się o tym nie mówić i jak historia nam już pokazała żywiec trzyma na smyczy Specjala podobnie jak trzyma Eb - który to browar wykupił tylko po to by pare lat późnieć wstrzymać jego rozprowadzanie na terenie Polski - bo w końcu to piwo żywiec ma być nr1 w Polksce a nie jakieś znikąd wzięte Eb czy Specjal...

Gość browarnik123
w Polo markecie sprawdz

Gość Lancelot
Hej Geniusssx! Trochę się usmiechnąłem czytając Twoją analizę. Specjal jest brendem Grupy Żywiec, która to kapitałowo należy do Heinekena. To, że dostepny jest tylko na Pomorzu wynikać może z regionalnego pozycjonowania produktów, tak aby produkty z tego smaego portfolio wzajemnie sie nie kanibalizowały. Special ewidentnie wywodzi się z północnej Polski stąd restrykcje w dostępności na poziomie dystrybutorów. A Specjala lubię bardzo i bardziej niż obecnego Żywca bo ten mocno się zmienił w stosunku do piwa z lat 80-tych, powiedziałbym, że był zbyt podobny smakowo do Heinekena więc go Holendrzy popsuli i włożyli w inny segment smakowy i tradowy. Pozdrawiam.

Gość fiedi
nie wiem gdzie w Krakowie można kupic Specjal za to wam powiem że mieszkam niedaleko Elbląga gdzie ów piwo się warzy płacę 2,40 za butelkę i nigdy go nie odstawie bo jest najlepsze owszem pijam tez inne marki ale zawsze wracam do mojej ulubionej Pozdro dla wielbicieli dobrego smaku

Gość traszkka
znasz tomka z krakowa?

Gość bursztynowy_smak
o rany pojęcia bladego nie mam, ale wiesz jak nie możesz znaleźć takiego dobrego piwa nigdzie to może poszukaj czegoś co Ci zastąpi ten smak, a jak pojedziesz do domu to sobie możesz przywieźć zapas. Jeśli chodzi o dobre piwa w Krakowie to możesz sobie pójść do C.K. Browaru na Karmelickiej, jak dla mnie super piwo myślę, że będziesz zadowolony.

Gość gość
na MS AGH, lub w pobliżu poszukaj... słyszałam coś o tej czarnej szmacie

Gość ennika
Johhan ma racje. Fajnie jest wieczorkiem wyskoczyc sobie własnie do tego pubu na piwko. A klimacik jest super, bardzo fajny pub i restauracja.

Gość kornelia334
A czy może wiecie czy tam jest rezerwacja ? Pytam bo my też szukamy fajnego miejsca na spotkanie Haloweenowe.

Gość gość
Spokojnie mozna zadzwonić i zapytac, mysle ze oczywiscie rezerwacja jak nabardziej jest mozliwa.

Gość marccelina
No fakt. W Krakowie to rzeczywiscie to takie jedno z fajniejszych miejsc i wiem ze duzo moich kumpli nomen omen studentów lubi spędzac tam czas.

Gość perkowa999
A moze wybiera sie ktoś z Was własnie w to miejsce na Sylwestra ? Maja dobra oferte cenową i na pewno też zabawa będzie świetna- nie moze byc inaczej w takim miejscu.

Gość demkowa_kk
SYlwestra czy inna okazja, zawsze jest dobry moment zeby własnie wyjśc i napic sie dobrego piwa własnei w takim miejscu. A najlepiej jeszcze z przyjaciółmi.

Gość spaślak_
co za nachalna reklama podupadającej knajpy :D ck browar jest tak dobry że musi się sprzedawać na gruponie :D

Gość gość
spróbuj od studentów przyjeznych z północy, często przywożą czarną szmatę

Gość gość
ehh zaczęła się kampania reklamowa CKbrowaru na kafeterii, teraz pewnie powstanie jeszcze z pięć tematów gdzie można iść i na jakie piwo do Krk a pod każdym identyczne entuzjastyczne pochwały wyżej wymienionego. Pub jak pub, jest okej, takich miejsc jest trochę, jak w każdym dużym mieście. A tymi żałosnymi reklamami to możecie zdziałać skutek wręcz odwrotny

Gość monnnliska
W sumie dzieki temu wiesz gdzie iśc :) A tak powaznie to rzeczywiscie brakuje taich miejsc z dobrym piwkiem, oprócz hipermarketów sie rozumie.

Gość gość
Teraz jak juz sie zrobiło cieplo to wydaje mi sie ze jednak kazdy mężczyzna znajdzie chwile zeby zrobic maly wypad z kolegami na piwo.

Gość gość
My teraz chodzimy do CK Browar na meczyki. Mundialowo i do tego przy dobrym piwku, wiec to cos co polecam kazdemu facetowi na wieczór.

Gość ewwwwoska
To w CK Browar w Krakowie moim zdanie koniecznie powinniście spróbować Witbier'a. Pyszny, orzeźwiający i to jest ten smak do którego sie wraca.

Gość gość
Sklep Tropic, ul. Lea 11b. Dość często mają Speciala.

Gość kallllinkowa
Ja tez bardzo lubie nowe i różne smaki piwa. Dlatego własnie bardzo czesto ze znajomymi odwiedzamy własnie takie miejsca.

Gość gość
Jesli CK Browar to koniecznie w tym tygodniu powinniście spróbowac pierogi ruskie ze skawrkami. Do tego piwo Marzeń i po prostu moge sie założyć że nie raz tam wrócicie.

Gość gość
Bylismy dzisiaj u nich na plackach z gulaszem. I musze to przyznać otwarcie ze nigdzie takich dobrych placuchów jeszcze nie jadłam. Poezja.

Gość gość
My teraz biegamy do nich na mecze siatkówki. I atmosfera jest świetna. Polecam bo naprawde jest fajnie no i dobre piwko na deser :)

Gość gość
Zajrzyjcie tez tam do ck browar. I dobrze zjecie, i napijecie sie piwka. Mysle ze to bedzie udanie spędzony czas i na pewno nie wyjdziecie stamtąd głodni.

Gość gość
U nas to zwykle własnie jest weekendowy wypadzik na piwko w Krakowie - jak ktos tu wspominał do CKBrowar. W tygodniu to tak zwykle jednak brakuje czasu na to zeby wyjśc gdzieś ze znajomymi.

Gość gość
Jak CK to tylko Dezerterzy !