Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadczynna

Jak to możliwe, czy ktoś może mi to wyjaśnić ?

Polecane posty

Gość nadczynna

Endokrynolog stwierdził u mnie nadczynność tarczycy na podstawie badan (czeka mnie jeszcze biopsja)- pytał czy ostatnio nie zeszczuplałam O ZGROZO, wiec ja mówie ja przytyłam!!!! Faktycznie jem nie dużo dietetycznie nadbijam sokami z sokowirówki i waże 96 kg. Wyglądam jak maciora, na dodatek wyczytałam jakie są dolegliwości a ja nie mam żadnej(tylko nogi mi puchną). Rany miał ktos tak z Was?

Gość nadczynna
Z objawów zgłaszanych przez chorego najbardziej typowe to: uczucie gorąca, duża potliwość, bezsenność, wzrost pobudliwości nerwowej, osłabienie mięśni, spadek wagi ciała mimo dużego apetytu, wzrost pragnienia, uczucie kołatania serca uporczywe biegunki. kobiety miesiączkujące zgłaszają zaburzenia cyklu pod postacią częstych, dość skąpych krwawień miesiączkowych.

Gość uyvytrtc
dziwne. ja mam niedoczynnosc i wazyłam najwięcej 60. schudłam na diecie do 54. a teraz przy lekach do 50 po dwóch tyg.

Gość dr-k
Jak nogi puchna zaraz ponad kostkami to moze byc niewydajnosc rozkurczowa miesnia sercowego. Nacisnic to miejsce mocno kciukiem, trzymaj 15 sekund i pusc. Jak dolek wraca wolno do stanu podstawowego--moze powinnas skonsultowac sie z kardiologiem. dr-k

Gość nadczynna
Brałam Diosminex potem Detralex przepisany przez kardiologa przez 3 mies i bez zmian, obecnie Furosemidum 1x dz, pije tez sok z selera naciowego i teraz na goracu mam jescze bardziej napuchniete z butow jedynie wcisne klapki :(