Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania6325

Niech ktoś napisze bo zwariuje

Polecane posty

Gość Ania6325
Źle użyłam słowa alimenty. Umowa jest podpisana pomiędzy nimi, moja mama a mną.oficjalnie w urzędzie, że miesięczne wpłaty bede odkładać na koncie

Gość annodomini2010
wiem że wojsko posiada nawet całe budynki gdzie przydziela mieszkania zależnie od jakiś tam reguł (nie znam dokładnie, na pewno czy służba stała czy terminowa i czy samotny czy z rodziną). bo teraz jak już jest sie żołnierzem to nie mieszka się w typowych koszarach tylko np. w swoim mieszkaniu albo mieszkaniu przydzielonym a do pracy dojeżdża. wiec on musiałby się przełozonych pytać o taką mozliwość. tylko z tego co wiem jeśli jest się w związku na kocią łapę to dostanie kawalerkę i w ogóle ty nie mogłabyś tam mieszkać. dlatego nie wiem czy ślub by się nie przydał. ale to trzeba sie dokładnie popytać np. w urzędzie gminy gdzie stacjonuje jego jednostka. no i są kolejki oczekujących na przydział często wiec lepsze może by było to ponizej cos mis ie obiło o uszy i znalazłam to: "z uwagi na fakt wejścia w życie z dniem 01.07.2010r. znowelizowanej ustawy o zakwaterowaniu Sił Zbrojnych RP, znaczna liczba spośród ww. żołnierzy zawodowych swoje prawo do zakwaterowania zamierza zrealizować poprzez wypłatę świadczenia mieszkaniowego, nie zaś w formie przydziału lokalu mieszkalnego" czyli że mogą pobierać pieniądze same na zakwaterowanie to może było by lepsze