Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsdassdx

czy to udar???Czy cos???Pomozcie

Polecane posty

Gość xsdassdx

bylam dzis z 5-letnia corka nad woda, bylo goraco, choc chwilami male zachmurzenia. Spedzilismy tam ok 2 godziny, biegala i sie bawila w czapce. Dopiero jak wracalismy zrobila sie senna, jak weszlismy do domu od razu poszla spac i spala 1,5 godziny, teraz mowi ze ja troche glowa boli, nic wiecej, ma 38 stopni goraczki. Niewiem, czy dostala jakiegos udaru czy cos???Ogolnie czuje sie dobrze...co mam zrobic???Moze zimny recznik na czolo???

Gość xsdassdx
ale mam sie zaczac martwic??ogolnie czuje sie juz dobrze tylko ta goraczka i mowi ze ja troszje glowa boli, ale przespala sie i juz nie jest taka senna.. co teraz zrobic??pomysl z tym recznikiem dobry??

Gość no i dlatego wolę żyć w dużym
dać dużo picia, mokry ręcznik na czoło i niech śpi, jesli nadal jest senna

Gość nowa gracha
ręcznik na czoło i na kark

to zalezy w jakim stanie jest dziecko, jesli goraczka spada, nie ma wymiotow, nudnosci to mysle, ze za dwa, trzy dni i bedzie ok jesli jej sie pogorszy to pojedz do lekarza

Gość xsdassdx
ok, zaraz ja jakos wiec ochodze tym recznikiem, dzieki kochane

Gość xsdassdx
niewiem czy goraczka jej spada bo mierzylam tylko raz...ale nudnosci ani wymiotow niema, tylko bol glowy na ktory raczej zbytnio sie nie skarzy

no to ja obserwuj jesli w cigu kilku godzin pogorszy sie, skonsultuj sie z lekarzem

Gość xsdassdx
a wiec tak, robilam jej oklady zimne, wykapalam w letniej wodzie...goraczka troche spadla ale potem sie podniosla i sie utrzymuje, dalam jej syrop..skarzy sie na bol glowy ale nie zawsze, jest tak ze ja nie boli. Dzwonilam na pogotowie sie poradzic, powiedziala zeby jeszcze poczekac, byc moze to angina ale ja nie umiem rozpoznac w gadle czy to angina. Glowa ja przestala bolec ale goraczka bez zmian. Puki co polozylam ja spac, na snie robie jej oklady i bede mierzyc temperature. Czy jak poszla spac to nic jej nie bedzie, moze spac??

Gość xsdassdx
moje pytanie..czy nic sie nie stanie jak mala poszla spac????Caly czas kontroluje temperature i robie jej oklady na snie

jezeli nie wymiotuje to mysle ze wszystko bedzie dobrze jezeli np duzo sie kapala to moglo ja to oslabic dlatego jest zmeczona, mogla troszke sie przegrzac ale obserwuj ja czy goraczka sie nie nasili i oklady zimne jak najbardziej

Gość xsdassdx
dziekuje, wlasnie to mnie nurtowalo czy moze w takim stanie spac....