Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halynaaaaa

fałszywe testy ciążowe

Polecane posty

Gość halynaaaaa

Witajcie dziewczynki.. Staramy się z mężem o dziecko już od dość dłuższego czasu. Raz byłam w ciąży ale niestety poroniłam:( Okres mi się spóźniał 9 dni więc postanowiłam zrobić test wyszedł pozytywny 2 grubiutkie kreseczki, następnego dnia zrobiłam kolejny test znów to samo. Jestem szczęśliwa ale nie wiem czy mam się cieszyć boje się że testy mogły mnie okłamać co wy o tym sądzicie? Czekam z niecierpliwością na odpisy ;)) Pozdrawiam

W tę stronę to one sie nie mają jak mylić.Test wykrywa obecność gonadotropiny kosmówkowej więc musi być ona u Ciebie w dużym stężeniu, skoro kreski są b. wyraźne.Gratuluję ;)

Gość Kfeterianka252
Gratuluję kochana!( tez jestem w ciąży)

Gość halynaaaaa
w poniedziałek jestem umówiona z moim ginekologiem boje się że powie że nie jestem w ciąży... po jakim czasie USG dopochwowe wykryje ciąże ?

u mnie w 4 tyg nie było widać w sumie lekarz az tak dokładnie nie padał bo powiedziałam że test robiłam i na 100% nie jestem w ciazy, a byłam wczoraj i wyszło na to że to już 9 tydz i serce bije :d

Gość za wczesnie
za wczesnie zeby gin potwirdzil chyba ze badania krwi zrobisz, bo na usg nie bedzie widac jeszcze, najlepiej pojsc do gina w dniu drugiej miesiaczki ktora powinnas dostac a nie dostalas - tak przynajmniej mowia lekarze i polozne

Gość halynaaaaa
no może i macie rację ale z drugiej strony boję się że może być coś z dzidzią nie tak jak do 25 czerwca mam czekać

Gość jestemgruba!
Może zrób jeszcze badanie krwi

Gość halynaaaaa
badanie krwi mi nie powie czy z dzidzią wszystko ok. Pójdę 25 czerwca, dbam o siebie bardziej niż zwykle więc nie powinno dziać się nic złego przez te 15 dni

Gość za wczesnie
ale co ma byc nie tak... bierzesz kwas foliowy i czekasz, nie masz plamien, krwawien - nic sie nie dzieje, nie stresuj sie kobieto bo to szkodzi,a w twoim stanie nie wolno :D bedzie dobrze, trzymam kciuki

Gość za wczesnie
a w takiej wczesnej ciazy na pewno ginekolog Ci nie powie czy z malenstwem ok bo go nazwyczajniej nie bedzie widzial na usg....

Gość halynaaaaa
no macie rację, za bardzo się przejmuję będzie wszystko ok ;)) pójdę do gin 25 ;)

Gość halynaaaaa
czyli co mówicie że mogę się cieszyć z tego że zostanę mamusią :D:D:D

no jeśli wynik testu jest pozytywny no to test nie ma jak oszukac bo skądniby w Twoim ciele znalazl by sie ten hormon ciążowy, jesli bys w ciaży nie była? (no ostatecznie jakiestam lekarstwa moga na to wplywac, ale to juz w jakis wyjatkowych przypadkach). wiec jesli wyszły Ci dwie grube kreski to jestes w ciąży. Jesli chodzi o usg w 4 tyg jeszcze ciązy nie będzie widac, zrob sobie test z krwi bhcg i ponow go za 2 dni nastepne, bedziesz widziec, czy przyrasta jego wartosc.