Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamma.Mia.

Niepokojace objawy w ciąży

Polecane posty

Gość Mamma.Mia.

Witam wszystkie ciężarówki :) Postanowiłam tu dzisiaj napisać ponieważ rano zauważyłam na majtkach zielonkawe upławy. Nie pisałam bym, gdyby nie fakt, że prócz tych upławów nie mam innych dolegliwosci. A wszędzie są opisywane jeszcze ból, pieczenie, swędzenie lub specyficzny zapach itd. W poniedziałek idę do lekarza, ale jak to zwykle bywa troskliwa przyszła mama nie wytrzyma do poniedziałku. Czy któras z Was miała tylko upławy bez żadnych innych objawów, czy mam się martwić??? Proszę o odpowiedź :)

Gość Mamma.Mia.
A jak to się leczy? I jak to się we mnie znalazło? Nawet z sexem u mnie ostatnio kiepsko :( a jestem w 5 m-cu :)

Zazwyczaj leczy się globulkami z antybiotykiem - gin przepisze. A profilaktycznie raz na 2-3 dni zapodaj sobie pałeczki kwasu mlekowego dopochwowo (np Lactovaginal) by zapobiegać nawrotom.

A każda z nas ma w sobie zarówno te pozytywne jak i negatywne drobnoustroje. W ciąży środowisko pochwy zmienia się na bardziej zasadowe, co sprzyja braku równowagi, stąd infekcja. Nie trzeba do tego wprowadzać cudzych bakterii.

Gość Mamma.Mia.
ngLka a ten Lactovaginal to bez recepty??? I jak to się stosuje? Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź bo już się zmartwiłam :(

Bez recepty ale nie stosuj go przed wizytą u gina bo zafałszuje obraz i lekarz nie stwierdzi infekcji - a dopiero potem Ci się zacznie.Globulkę wkładasz na noc, rano wypłynie.

Gość Mamma.Mia.
Dobrze :) Dziękuję bardzo, jestem już spokojniejsza :)