Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flfjldfjg

Silna alergia na białko kurze, a szczepienie na odre, świnke i rózyczke

Polecane posty

Gość flfjldfjg

czy sa tu jakies mamy,ktorych dzieci były silnie uczulone na białko kurze, lub nadal są, a mimo, to zaszczepily dziecko na szczepionke mmr(odra, swinka,rozyczka) poniewaz szczepiona ta zawiera białko kurze, jest ryzyko silnej reakcji alergicznej.Czy ktos zna taki przypadek/?Ja narazie odroczyłam szczepienie.

podobno jest forum na którym o tym piszą Chyba www.szczepienia.org.pl Jak znajdziesz to daj znać.

Tak,ja szczepilam syna,ma alergie na bialko..Moj syn mial rok i 1 dzien jak go zaszczepilam PRIORIXem.W przychodni kazali tylko zostac 15 minu i odczekac czy cos sie bedzie z nim dzialo.Ale bylo ok.

Gość flfjldfjg
do maama , ale sa rozne rodzaje siły tej alergii. Moj wg ige z krwi jest uczulony na białako 5 na 6 czyli bardzo w testach skronych tez mu wychodziło 16/35 i to z zerową histiaminą wiec duze uczulenie. Kiedy majac roczek dostał troszke jajka dosłownie na czubeczek łyzeczki, zareagował tak silnie , ze pojechalismy na pogotowie.Zaczął puchnąc, krztusił się, cały czerwony ,dostał steryd i mu przeszło, dowiedziałam, sie ze to wstrzas anafilaktyczny był,czyli silna reakcja na białko.Czy w takim wypadku ys zasczepiła???maama ??jak twoje dziecko mocno było uczulone na białko kurze?

Gość flfjldfjg
maama odezwij napisz cos wiecej, jaka alergie miał syn, skad wiedziałąs ze ja miał i jak reagował na alergen, jakies testy robiłas

Musisz sie poradzic lekarza,ja bym sie bala w takim przypadku zaszczepic dziecko.a rozmawialas z pediatra na ten temat? Przeciez powinien wiedziec czy szczepic. Moj syn ma nadal alergie. Nie moze mleka i wszystkiego pochodnego..On mi reaguje troche inaczej na to.Zazwyczaj konczy sie biegunka i kroplowkami w szpitalu.

A ja dziś byłam z córką na pobraniu krwi, pod badanie na uczulenie na białko krowie i kurze, w poniedziałek mam się dowiedzieć jaki wynik, jak okaże się, że uczulenie jest i jest silne, szczepienie będzie odroczone do czasu ustąpienia uczulenia. Lekarz zawiadomi sanepid, więc kara nam nie grozi. Ale mam nadzieję, że to uczulenie, nie będzie na tyle mocne i córkę będzie można zaszczepić, bo boję się odry, która grasuje obecnie w Czechach. A ten kto wymyślił, żeby te trzy choróbska połączyć w jedną szczepionkę, miał nieźle nas..ne w głowie i był gorszy od faszysty. Co komu szkodziła pojedyncza szczepionka na odrę! Lekarka nie potrafiła mi na to odpowiedzieć, pielęgniarka która szczepi również nie.

Gość flfjldfjg
skad wiesz, ze w czechach grasuje odra? .Olek jest mocno uczulony nia białko kurze.W przechodnii > gonią mnie i zmuszają do szczepień.W szczepionce mmr jest białko > kurze, podobni niewielka ilosc,ale jest.Olek rok temu po tym jak zjadł > dosłownie kawałeczek białka z jajka ,to cały spuchł dostał wstrząsu > anafilaktycznego, musiał dostac zastrzyk ze sterydem,zeby doszedł do > siebie.:(W PORADNI szczepień w Poznaniu, mówią, mi,ze mam sie nie > obawiac, ze nic mu nie bedzie, ze nie takie dzieci szczepili,a potem > Pani mówi,ze przeciwskazaniem moze byc tylko silny wstrzas > anafilaktyczny, to ja mowie, ze on go miał, a Pani nadal,mowi ze mam > szczepic, ze w szczepionce w sumie nie ma białka kurzego.To jest czy > nie ma?Co za głupia baba.Potem zaczęła mnie straszyc, ze "nie boi sie > Pani, ze dziecko zachoruje na odre".Ja mowie, ze boje sie, ale > wstrzasu anafilaktyczego bardziej!!Pewnie, ze jest.Mowila, tak bo > myslała, ze jestem głupia chyba.Chodzi to o pierwsza dawke szczepionki > mmr(na odre swinke rozyczke).Juz to szczepienie odroczyłam na rok,a > teraz rok minął znow mnie scigaja.Ma stracha go szczepic.U Pani > alergolog byłam tez w Poznaniu, to tylko skasowała , > powiedziałą"dziekco nie moze byc w żadnym wpadku szczepione", ale gdy > ja poprosiłam, o wypisanie tego na piśmie, zeby miec dowod do > przechodni z jej podpisem,ona powiedziała, ze nie wypisze, bo nie chce > brac odpowiedzialnosci na siebie:)Teraz nie wiem co robic, podobno > zagranicą szczepionki nie są tak popularne,nawet łacza, ze szczepionka > mmr moze miec zwiazek z autyzmem.U Olka problem jest taki, ze jest > uczulony, na to białko,ktore jest w szczepionce mmr.. > Tylko moja lekarka rodzinna,mowi, ze takim wysokim uczuleniem,miał > robione testy z krwi (choc do 3 roku, zycia nie sa dokładne ponoc) i > wyszlo, ze jest bardzo uczulony 5 na 6 mozliwych.Jestem ciekawa, czy > zagranica tam gdzie jestes, szczepia dzieci ta szczepionka(mmr) na > odre swinke rozyczke u nas chyba jest pierwsza w 1 roku zycia, a potem > chyba w wieku przedszkolnym, a potem chyba juz w wieku 14 lat.Ja > naprawde sie boje,go zaszczepic.bo widziałam jak wygladał po podaniu > mu malutkiej ilosci białka z jaja.Boje sie wstrzasu.Nie wiem czemu > lekarz w Polsce nie mowia o skutkach ubocznych szczepien.Węszcze w tym > jakis ich lekarzy interes.bo tak chwala szczepionki, jak Panie w > sklepie swoje rzeczy. Lekarka pediatra do ktorej chodze, jednak mi powiedziała, ze ona jest przeciwkoszczepieniu, ale kazała jechac do poradni szczepien i ze oni zadecyduja, a oni zadecydowali,ze mozna szczepic, w razie gdyy był wstrzas bedzie pod kontrola(jak mnie ta baba pwodkurwiła, ciekawe gdyby jej dziecko miało taki problem ciekawe co by zrobiła" teraz ciekawe co na to moja pediatra niedługo ide do przechodni

Gość flfjldfjg
Ja już kiedyś doszłam do wniosku, że zdrowie i życie dzieci, które źle zniosły szczepienia jest ceną jaką społeczeństwo płaci za wyeliminowanie chorób, na które się szczepi. Moim zdaniem jest to wysoce nieetyczne. To selekcja, która zastąpiła selekcję naturalną - w przyrodzie przeżywają te osobniki, które są silne i potrafią zwalczyć chorobę. W przypadku społeczeństw szczepionych przeżywają ci, którzy tolerują szczepienia. Ci którzy ich nie tolerują ....

Tego Ci nie powiem,bo mieszka za granica i tu mam bezpieczne szczepionki. Ale na Twoim miejscu,w takim przypadku nie szczepilabym syna i masz prawo odmowic.A oni nie maja prawa cie zmuszac.Odmow,podpiszesz papierek i po klopocie

Skąd wiem, że grasuje odra? Ano na tlenie pisali chyba dwa lub trzy tygodnie temu. Pediatra mojej córki, pół roku temu kazała nam odstawić wszystko co zawiera mleko oraz białko jaja kurzego. Niestety całkowicie nie da się tego wyeliminować, bo te cholerne mleko, oraz jajka pchają do wszystkiego, nawet do głupich przypraw typu maggi. No i teraz byliśmy znowu u lekarza, bo chciałam skierowanie na testy alergiczne, dziecko ma ciągle wysypkę na twarzy, w zgięciu kolan, wygląda jak ofiara losu. A lekarka do mnie z pretensjami, czemu jeszcze nie zaszczepiona! A ja się jej pytam, w której szczepionce jest białko kurze. W obu, bo na białku są hodowane bakterie. No ok, a skoro córka jest uczulona na białko, to szczepionka nie zaszkodzi? Temat wałkowałyśmy nie jeden raz wcześniej. Ale dopiero teraz dostałam łaskawie skierowanie na badanie. I jeszcze dostałam ochrzan, że ona się musi tłumaczyć przed sanepidem i że ma z tego powodu problemy. A ja mam w nosie jej problemy, trzeba było dać wcześniej te skierowanie, ja będę dziecko truć, bo ona ma problemy. Chcę dostać na piśmie na co jest uczulona, a potem będę szczepić. Moje dziecko to nie królik doświadczalny! Zresztą nie tylko moje, każde, tylko nie każda matka ma czas na szperanie w internecie, lekarze na ten temat nie mówią nic.

Gość 555333
Witam Moja mała miała robione testy i jest uczulona 2/4 na białko kurze. Była zaszczepiona priorixem jak miała 14m. Nikt mi nie powiedział, że mam odczekać bo ma w papierach, że jest alergikiem. Sama odczekałam pół godziny bo pracuję w branży farmaceutycznej i wiedziałam ,że trzeba odczekać w razie wstrząsu. Matki, które były na szczepieniu z dziećmi i same pielęgniarki patrzyły na mnie jak na idiotkę, że siedzę i nie idę do domu z dzieckiem. Porażka ta polska służba "zdrowia" Małej nic nie było tylko zostało zgrubienie po szczepieniu. 3 tygodnie później dostała gorączki i kaszlała ale to był typowy objaw po tej szczepionce - mógł wystąpić lub nie tak mnie poinstruował zaufany pediatra.

Gość flfjldfjg
falea, powiedz mi co od alergologa bedziesz prosiła na piśmie, ze dziecko jest ucxzulone na bialko. Ja byłabym w stanie zasczepic, dziecko, ale co myslicie o pismie, pod ktorym lekarka by sie podpisała,ktora decuduje o szczepieniu, ze bierze pełna odpowiedzialnosc za to co stanie sie dziecku.W innym przypadku nie szczepie.W KONCU TO ONA PO COS KONCZYŁA TA MEDYCYNE

Wiesz co, jeszcze nie wiem jak to będzie załatwione, bo wszystko zależy od wyniku badania. A poza tym, dostałam od pielęgniarki nr telefonu do sanepidu, by tam z kolei, podali mi kontakt do konsultanta d/s szczepień i on najlepiej doradzi. Popytaj w swoim mieście, na pewno też taki tam urzęduje.

Gość flfjldfjg
falea pisałam, ze byla w poradniu konsulatacyjnej, a oni napisali, ze mozna szczepic!!mimo, tego wszystko co moj syne przeszedł i mimo uczulenia

Gość flfjldfjg
bylłam jak pisałam powyzej u takiego konsultatnta i gowno napisał, ze moze byc szczepiony, mimo, tego ze przezył ten wstrzasl i spuchł mi cały:(po tym białku kurzym

No to tylko ręce opadają... Czasami dobrze zaufać własnemu zdrowemu rozsądkowi, wbrew opinii osoby uczonej.

Gość flskdkfs
jestem załamana:(, narazie nie szczepie, bo boje sie o zycie mojego dziecka

Gość Świadoma i zbuntowana
Ja nie zaszczepiłam dziecka na MMR gdyż mam podejrzenie skazy białkowej a w tej szczepionce jest białko. Napisałam ze nie zgadzam sie na szczepionke. W poprzednich szczepionkach tez są jakies lelementy białka w składzie. Dr Majewska zajmuje się toksycznym składem szczepionek i jeje badania dowiodły, że szczepionki zaierające eleleemnty białka wywołuja własnie skaze biuałkową gdyż to jest odpowiedz immunologiczna organizmu na wirus związany z białkiem. Drogie mamy cztajcie uwaznie składy szczepionek i skutki uboczne. Dzisiejsze szczepionki to nie są te same ktorymi myśmy były szczepione. Po ostattniej dawce DTP mój syn dostał wyprysków na całym ciele. Przyczyny długo nie musiałam szukac, wystrarczyło znaleść skutki uboczne tej właśnie szczepionki, a głownym sprawcą takich reakcji jest między innymi aluminium (glin) dodawany do szczepionek w celu ich dłuższej konserwacji w magazynach farmaceutycznych. Nie chce was nakłaniać w żaden sposób żebyscie nie szczepiły, wybór nalezy do was, tylko wy macie prawo decydowac o waszych dzieciach nie zadne państwo czy tez lekarze ktorzy wymigują się od poeniesienia konsekwencji za skutki uboczne.