Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowanaaaa

Judyta - imię ładne czy nie - proszę o opinie :)

Polecane posty

Gość Judyta ładne imię, jeszcze
Daria może być.

Gość B3ATKA
Iwona mi się podoba.

Gość judytka44
Mam na imie Judyta i mam zamiar obalić wszystkie negatywne opinie na temat tego imienia. Jak komus sie kojarzy z Judaszem czy z Żydami to zacznijcie czytać literaturę, gdyś takie błędy biorą się z głupoty, a nie złego gustu. Imię jest nieprzeciętne,a kobiety Judyty (podobno) zaradne, zdecydowane i gotowe na nowe przygody! jak chcesz mieć dziecko, które będzie umiało robić coś więcej niz tylko dłubać w nosie i wycierać kozy pod ławkę, jak tu wyżej podpisani ludzie, to nazwij ją tak jak mnie. Z doświadczenia wiem, ze ludzie o nietypowych imionach są silniejsi, niezależni i zdystansowani do swiata, a nie jak jakieś osmarkane Piotrusie czy Magdy, które gubią się w motłochu uczuć i zdarzeń. Proste!

Gość Michalinka!
Michalinka sliczne imie a Judyta hmy znam dwie jedna sliczna zarozumiala cwaniara a druga to dziewczyna zle sie prowadzaca narkotyki sex z kim popadnie wiec Judyta racej dla mnie odpada

Gość Emilia1234
Aleksandra, Alicja, Lena, Natalia, Julia, Anna bardzo ładne. Judyta okropne. jak można tak kogokolwiek nazwać?! O.O

Gość nikitks
Piękne imię...zamierzam tak nazwać córkę. Co w tym złego że jest to imię Żydowskie???! Na około są same Natalki, Zuzie, Amelki, Oliwki..do znudzenia..a Judyta to imię niespotykane!!

Gość Blondusia
Mam na imię Judyta, ciesze się, że mam tak na imię, jest wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju. Imię Judyta jest mało popularne w polsce, np; Justyn jest miliony, a osób z imieniem Judyta jest nie liczna grupa. Dlatego podoba mi sie moje imię bo jak jestem w szkole to odwracam sie tylko ja jak ktos powie moje imię a Justyn odwraca się cała grupa. Więc bardzo ładne jest to imię xdd

Gość misska8
moja kuzynka ma tak na imie. rzeczywiscie jest bardzo zaradna sprytna wygadana i wgl.. ladne imie

Gość trelelele2132435465768798
moja chrzesniaczka ma tak na imię - za moją namowa:) imię jest prześliczne, a moja Judysia jeszcze śliczniejsza:)))

Gość luska.s
Judyta to ładne imię

Gość olaa. ;pp
Niech sobie inni mówią co chcą, ale mnie się to imię bardzo podoba :) Judyta...oryginalne, obecnie rzadko spotykane...myślę, że dobrą decyzją będzie nazwanie tak córki:) Lepsza Judyta, niż kolejna Magda, Natalka czy Oliwia.

piękne imię, bardzo mi się podoba mało popularne ale jednak nikogo nie bedzie dziwić śmiało nadawj

Gość Ja pytałam ja nazwałam
To juz rok. Jak zleciało. Judyta - bo tak nazwałam córke ma charrakterek. Wszystko co pisało o imieniu Judyta sie sprawdza. Jestem narazie zadowolona.

Gość niewymagajaca
Nel, Ada, Ligia, Diana, Dominika, Donata, Danuta, Dagmara, Estiana, Tina, Enewia, Sylwia, Sawa, Wiwjan, Rosa, Madlen, Wejdź sobie przez google na stronke najpopularniejsze imiona w warszawie. Tam masz % jeśli częstość nadawania imienia

Gość niewymagajaca
*jeśli chodzi o częstość nadawania konkretnego imienia

Gość ktosik 40
A widzisz? Ja w ub. roku tu pisałam,że dałam tak 20 lat temu córce (21 już). I faktycznie, Judyty mają chrakterek- czasami nie do zniesienia:D

Gość MAXIMUS!!!!!!!!!!!!
EJ, WSZYSTKIE DZIIWKI I DEBIILKI!!!! JUDYTA TO NAJPIĘKNIEJSZE IMIĘ ŚWIATA!!!!! A NAJBRZYDSZE TO JULKA, LIWIA, MAŁGORZATA, MONIKA, aGNIESZKA ITD.

Gość Mama Judyty
A moja Judysia kilka dni temu skończyła 4lata. Na początku też to imię wzbudzało różne reakcje ze strony innych, ale miałam to gdzieś, jak widzę w przedszkolu same Wikusie, Maje, Amelki itp to żal mi ich, bo moja Dysia jest tylko jedna

Judyta ma charakter:) No i korzenie semickie.:) Mnie się nie podoba, bo brzmi bardzo twardo i kojarzy się ze słowami judzić, Judasz...Poza tym to imię morderczyni. Nie lepiej znaleźć imię bez takich konotacji?

Gość mi się niemiło kojarzy
A mnie się to imię kojarzy z Judaszem i nie dała bym tak na imię. Zresztą jedną Judytę znałam i nie była miła. Jakaś taka psychopatyczna.

Gość ......!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie dawaj jej tego imienia. Jest przeklęte. Poza tym kobieta o tym imieniu jest wojownicza i zaborcza. Problem sie pojawi gdy twoja córka zacznie widzieć ducha Achillesa. Ale poza tym imię przepiękne. NAPEWNO NIE DAWAJ MONIKA< AGNIESZKA ANI TAKIE TAM!!! monika... straszne imię agnieszka też

Gość klekle
Proponuję wybrać jakieś bardziej pospolite imię żeby dziecko nie miało w przyszłości żalu :)

Gość scmsao
A może zamiast Judyta dać Julita lub Jowita?

Gość Judytka no way
Ty Judytka, jakaś z lekka walnięta jesteś! Chyba pełna kompleksów jesteś a nie wyjątkowa. Jeżeli imię decydowałoby o tym jakimi ludźmi będziemy to byłoby to zbyt proste! To właśnie świadczy o głupocie i prostolinijności. A to ze komuś się dane imię z czymś lub kimś kojarzy to normalne i ludzkie. Tym odróżniamy się m.in.od innych ssaków. Moja opinia: imię mi się nie podoba, twarde w brzmieniu, nie budzi pozytywnych odczuć

Gość kalandama
Śliczne imię.:-)Jedno z moich ulubionych.