Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coca coca

Upał a ciąża.

Polecane posty

Ciężarne jak radzicie sobie z upałem? Ja dzisiaj zasłabłam na ulicy. Puchną mi stopy i dłonie. Mam ochotę zdjąć koszulkę, polać się wodą i poleżeć na kocu... Ja nie daję rady...

W którym tygodniu jesteś ;)? Ja rodziłam na początku września. Oj lato też było masakryczne :o Wychodziłam na dwór samego rana lub późnym popołudniem kiedy słońce daje mniej.A kiedy trzeba było załatwić coś samu to ubierałam jasne ciuchy,przewiewne,szłam jak kaczka:D,zatrzymywałam się praktycznie na każdej ławce aw torebce butla z wodą ;) W domu było lżej bo zamkięte rolety i lekko otwarte okna dawały chłód ;)

Jestem w 22 tygodniu. Mam nadciśnienie, a ciepło jeszcze ciśnienie podnosi. Nawet w domu nie wytrzymuję.

jak masz możliwość to wejdź pod chłodny prysznic, albo poleż w chłodnej wodzie, idź na basen, do lasu, gdziekolwiek gdzie będzie troszkę chłodniej. no niestety w ciaży latem nie jest łatwo. ja latem 2 trymestr przechodziłam, tak jak ty, więc pamiętam jak to jest :) chociaż z całą pewnością gorzej byś się czuła w 30, 34 czy 39 tygodniu podczas takiego upału. teraz jeszcze nie jest aż tak źle!

No właśnie czuję się taka ociężała, opuchnięta. Nie sądziłam, że będzie tak ciężko latem.

jestem w 39tygodniu, nawet sobie nie wyobrażam jak zaczne rodzić w szpitalu bez klimatyzacji... Najlepiej pozasłaniać okna w domu i pic dużo wody..

ja jestem w 22tc. autorko trzymaj się!:) u mnie strasznie gorąco i do tego mieszkanie na nasłonecznioną stronę. mój facet śpi obok zupełnie nagi, dalej nieprzytomny kot... no a ja? - pije wodę z lodówki, mam też kostki lodu no i bardzo luźną kieckę przewiewną. jakoś daje radę. generalnie woda czyni cuda

Gość hehe moj kot tez rozwalony lez
lezy i zdycha z upału. mi strasznie puchna stopy i kostki, kurde, smaruje, zazywam, mocze w wodzie, trzymam wysoko i nic nic nic... czekam na ochlodzenie, juz od niedzieli bedzie lepiej. jestem w 22 tc.

ja jestem w 21tc i też jest mi strasznie ciężko..a pomyśleć że jeszcze przed nami całe wakacje...a nie daj ciepło potrwa do konca września to padne:-(

nie no, dziewczyny - w koncu polska to nie bora-bora. znając życie do niedzieli będzie wielka burza...;) a co do puchnięcia to bardzo wam współczuję. ja tego nie mam - nie mam pojęcia czemu. za to mam takie "zadychy" ,że czasem ludzie nie rozumieją co do nich mówię:D jak bym sie dusiła ps. kociaki nie mają lekko w końcu to futro;D

Gość nawet dziecka nie umiecie zrob
to się robi dziecko w takim okresie aby w upaly nie chodzić w ciąży

Gość gość
Ja jestem w 30 tyg ciąży i daję radę. Jest gorąco 30 stopni i tak ma jeszcze być połowa sierpnia. Do południa wychodzę tylko na 30 min zakupy i do domku. Prysznic , moczenie nóg odpoczynek. Na spacer idę jak jest trochę lepiej na dworze i jest dobrze. Trzeba sobie jakoś zorganizować czas a nie siedzieć i narzekać. Wiem , że każda kobieta ciążę przechodzi inaczej i współczuję ja całe szczęście do tej pory nie narzekam. Pozdrawiam

Gość gość
tak, super można sobie wypocząć jak są upały jak się nie ma pod opieką 2 dziecka... wtedy można leżec, chłodzić się i pachniec ;) ja teraz jestem w 38 tyg. mam prawie 3 letnią córeczkę i mało czasu mam na wypoczynek ;) i nie ukrywam, że ciężko mi jest jak są upały...

Gość gość
Ja jestem.w 20t yg i upaly znosze super.Moge pol.dnia po miescie biegac.Zreszta ciaze mam.rewelacyjna do tej pory,zero objawow.Uprawiam.sport,nic jeszcze nie przytylam,kazdej kobiecie zycze takiej ciazy.Oby tak dalej

Gość gość
38 tydz a 20 to trochę różnica jest ;)