Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze chwila_ :)

Czy moi rodzice mają rację.... ?

Polecane posty

Hej Chcę pojechać z chłopakiem w tą niedziele do babci która mieszka 100 km ode mnie. Jeszcze o tym z chłopakiem nie rozmawiałam... ale na pewno sie zgodzi. I mam problem bo rodzice mówią żebym mu na paliwo nie dawała bo może i on zapłacić tym bardziej że pracuje. A by jak myślicie ? Powinnam mu dać te pieniądze na paliwo ? czy raczej nie ?

jeśli macie jechać razem jego samochodem i jeśli ty nie pracujesz to wypada aby on zapłacił ;)

Gość na pewno tak
chłopak może odmówić ale zaproponować wypada

Tak jechalibyśmy jego samochodem i ja nie pracuję

Czyli rodzice uczą cię, że facet to dojna krowa? Powinnaś - zresztą sama sobie odpowiedz - jedziecie do twojej babci i jest to twój pomysł. On nie ma obowiązku cię sponsorować:o

no wiesz Twoja babcia i propozycja wyjdzie od Ciebie więc wg mnie wypada zaproponować chłopakowi że zwrócisz połowę za paliwo najwyżej odmówi

Gość zaproponuj mu ze dasz mu na pa
liwo

mi by było poprostu głupio nic nie powiedziec i właśnie wykorzystac chlopaka przecież to nie sponsor a zreszto tez ma kupe wydatkó caly miesiąc zycia, rachunki moze jakis pilny wydatek i nie brał pod uwagę paliwa a jednak na 100 km a w obie strony to na 200km troche paliwa trzeba zalac... jesli chlopak nie zgodzi sie na przyjecie pieniędzy to przynajmniej ja zaprosilaby go na jakiś dobry obiad do restauracji bo tak poprostu wypada

Gość dfdsfdsfs
jedziecie do Twojej babci. jego samochodem. wydapa bys zapłaciła za benzyne. bez przesady ale twoja mama to jest materialistka. jak mozna tak ludzi wykorzystywac???????????

Gość nowa gracha
Pani wodnik..... czyta w moich myślach,popieram.

Zaproponuj że się dołożysz- jak już Ci tu piszą, samo to że jedziecie jego samochodem, do Twojej babci, z Twojej inicjatywy to wystarczające powody.I popieram również głosy mówiące o tym że Twoi rodzice mają niewłaściwe podejście- uczą Cię wykorzystywać chłopaka. Tym bardziej mogą zapłacić Twoi rodzice skoro pracują- jeśli to dla nich wystarczający argument.

Nie mów mi jaka jest moja mama wypraszam sobie ! Też tak właśnie myślę że za połowę paliwa mu zapłacę. Na więcej niestety mnie nie stać bo nie pracuję tylko się uczę. Wcale go nie wykorzystuję... Robię mu zawsze jak ma przyjechać kolację i nie jakieś tylko kanapki on tylko kupuje czasami chipsy i często napój i dlatego rodzice sądzą że jak by zapłacił za paliwo nic by się nie stało tym bardziej że pracuje...

Przykro mi ale moi rodzice nie pracują Dlaczego wy tak wszystko zakładacie hop z góry ? Jaka jest moja mama ? Że moi rodzice pracują ? Nie rozumiem

Rodzice czują pismo nosem:) Niedługo przestaną ci ciuchy kupować, bo facet pracuje, więc nich ci kupi, na żarcie nie dadzą ani na kino - niech dojna krowa da. Ech, taki nasz naród perfidny:o

Gość abcxzKoralik
"Robię mu zawsze jak ma przyjechać kolację i nie jakieś tylko kanapki on tylko kupuje czasami chipsy i często napój i dlatego rodzice sądzą że jak by zapłacił za paliwo nic by się nie stało tym bardziej że pracuje... " ale jestes beznadziejna, chlopak kupuje tylko cipsy i piwo wiec niech mi zasponsoruje wypad do babci - gratuluje takiego sposobu myslenia, widac dobrze cie mamusia wychowala

Gość milenka1988
jezeli do twojej rodziny to wypadaloby dac mu na paliwo w koncu ty chcesz tam jechav....

Gość abcxzKoralik
jak ro9dzce nie pracuja to za co wasza trojka sie utrzymuje??? niedlugo faceta poprosisz aby sponsorowal twoja rodzine bo pracuje. zal.pl

Moja rada... Zaproponować że zapłacisz za benzynę lub że mu oddasz jak bedziesz mieć...a jeżeli jest spoko gosć to na pewno by nie wziął kasy od Ciebie bo przeciez jasne ze nie pracujesz ale z tego co widzę to nie masz z tym chłopakiem dobrego kontaktu skoro nie wiesz co zrobić z takim szczegółem :))

wypraszam sobie takie komentarze ! Zresztą piszcie sobie co chcecie mam to gdzieś... bo wiedziałam że znajdą się takie... żmije jak ... No sory wydaje się wam że dużo wiecie ? ha ... weźcie nie rozśmieszajcie mnie ;/ bo jesteście żałosne

Najpierw pytasz, odpowiadamy zgodnie z naszym światopoglądem. A ty się obruszasz, bo uważamy, że jest inaczej, niż chciałaś usłyszeć. To przedszkolne zachowanie. Cóż - takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie...

Gość dfdsfdsfs
tak wydaje mi sie ze duzo wiemy. uwazma ze 90% wypowiadających sie tu osob jest starszych od ciebie i mają wiecej oleju w głowie. Twoi rodzice nie pracuja? a co robia? to nie jest powód zeby od razu wykorzystywac kolesia. po zdaniu "I mam problem bo rodzice mówią żebym mu na paliwo nie dawała bo może i on zapłacić tym bardziej że pracuje" mamy prawo ich oceniac. co to za argument wogole jest? jejku. dziecko ile ty masz lat? powinnas zapłacic za całosc benzyny, to w jego dobrej gesti jest jelsi odmówi albo zaproponuje połowe. co wiecej ja bym zrobiła tak ze jelsi bym jechała z chłopakiem i nie chciał kasy za benzyne zatrzymalibysmy sie na jakis obiad który na bym mu fundneła. a jelsi nie macie kasy darujcie sobie podróze do babci. rodzice ucza cie sponsoringu od najmłodszych lat widze.

Justynaaaa75 mogę cię zapewnić że mam bardzo dobry kontakt.. tylko po prostu pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja... i się zagubiłam. Ale dobrze mówisz i parę innych pań i tak zrobię. Ale na pewno pieniędzy nie będzie chciał :) tylko dobrą kolację czy obiad :) Dziękuję za rady NIEKTÓRYM PANIOM p.s przepraszam że tak bez przecinków.

Gość abcxzKoralik
daj mu za to dobrze dupy i bedzie po sprawie.

dfdsfdsfsoja wypowiedz jest śmieszna :D dziecko drogie... :D CO ci do tego ile mam lat ? I z czego żyjemy ? Weeezzz :D śmiech... ale z ciebie :D a i panienko wykształcona mądrzejsza od samego prezydenta JA UMIEM GOTOWAĆ i nie muszę mu coś kupować :) no a że ty nie umiesz gotować i kupujesz żarcie w taniej knajpie to już twój problem :)

abcxzKoralik haha :D no widać jak się odwdzięczasz swojemu.... np. za podanie szklanki do ręki :) No sorki ale ja z tych takich jak ty dupodajek nie jestem :D I nie ucz mnie :D

Gość dfdsfdsfs
buhahahahhahahhahahahaa kobieto a wiesz czym jest obiad w restauracji?? buhahhahahhahaha tepa jestes cya dziecko!!:)

Oblubienica Najpierw pytasz, odpowiadamy zgodnie z naszym światopoglądem. A ty się obruszasz, bo uważamy, że jest inaczej, niż chciałaś usłyszeć. To przedszkolne zachowanie. Cóż - takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie..." No ale przepraszam cię bardzo jakie macie prawo oceniać moją mamę ?

dziwnych masz rodziców jakichś wieśniakowatych ;/ moi by mi nie pozwolili żeby chłopak za mnie płacił...tym bardziej że do Twojej babci jedziecie...

Gość ty jednak jestes glupia autork
o

moja mama powiedziała też że zanim vchłopak nie przeleje mi na konto 350 zł to nie mam prawa dotykać ani całować jego członka...myślicie że to fair?