Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia343234

Pierwszy spacerek

Polecane posty

Gość Kamcia343234

Kiedy można wyjść pierwszy raz z dzieckiem na spacer ? Mó synek ma 10 dni w sumie pielęgniarka powiedziała że już moge ale ja jakoś sie boje i trzeba chartowac dziecko przed wyjsciem na dwor ?

Gość asdasdsdsdsds
W taką pogodę nie trzeba i wyjść już możesz, ale zimą trzeba odczekać z tydzień góra 2 tygodnie i przystawiać do okna, żeby przyzwyczaić.

Gość pewnie że możesz
jak jest tak gorąco jak było to i hartować nie trzeba bo w domu taka sama temp jak na dworze ;)

Ja ze swoją pierwszą córeczką wyszłam jakoś po 2 tygodniach teraz z tą drugą jak miała chyba 9 dni ;)

Gość Kamcia343234
W Anglii mieszkam, jest ciepło ale jest wiatr i "mokro" jak to w Anglii... no ale trzeba w końcu wyjść z maleństwem :)

jakbym rodziła latem to pierwszy spacerek zaliczyłabym zaraz po wypisie ze szpitala :) wyjdź na zdrowie to wyjdzie i Tobie i maluszkowi :)

Gość Kamcia343234
Dzięki dziewczyny :) jutro z nim sie przejde... aaa ile czasu może trwać taki spacer? Bo mam zaproszenie na grilla, ale nie wiem czy isc

Gość na pierwszy raz
to nie za długo. tak z pól godz do godz jak jest ładna pogoda (nie wychodź na 1 spacer jak pada deszcz) Tego grila to sobie daruj chyba ze na godz skoczysz i potem wrócisz do domu, ale dziecka przy dymiącym grilu nie trzymaj

Idz gdzieś tak na godzinkę ... I nie polecam wyprawę na grilla . Powinien to być spacer w ciche miejsce nie za bardzo oddalony od domu .

a dlaczego dziś nie chcesz wyjść? przecież dopiero 13 jest! zapakuj malucha do wózka i chociaż na pół godziny wyjdź.

mała_agatka w 36 stopni w cieniu ( na słoncu pewnie z 42 ) z noworodkiem ?????? ja moją 7 tygodniową córeczkę nie wyprowadzam na dwór bo boje się , że dostanie udaru . Autorko dzisiaj możesz wyjść ale tak jak pisałam po 17 . Wtedy jest ciepło ale nie gorąco .

Gość estera jak twoja córcia
ma na imię? amelka czy emilka?

Gość fanka anka
przeciez jak dziecko wychodzi ze szpitala to jest juz chwilke na dworze, jest tak cieplo ze bez problemu mozesz wyjsc z dzieckiem na spacer, moze nawet pozniej niz o 17 bo u mnie o 17 dalej jest duszno

Gość ale ona mieszka w anglii
wiec nie wiadomo jaką ma pogodę. pisała ze jest mokro i wietrznie.

ona nie mieszka w Pl, poza tym niekoniecznie teraz! dzień jeszcze długi! może wyjść po 18, czy nawet 19. poza tym u Ciebie jest 36 stopni, u mnie 27, a to różnica spora! a też w Polsce mieszkam, więc nie uogólniajmy.

Gość to dlaczego blog
nazywa się "on ja i emilka"?

wiesz dziecko ma 10 dni. ja wyszłam z moim na spacer jak miał 2 tygodnie, było ok -5 stopni i lekko prószył śnieg, a był starszy tylko o 4 dni. wiatr nie jest przeszkodą. maluszek i tak będzie leżał w gondoli i będzie osłonięty od wiatru. latem źle, bo gorąco, jesienią źle bo deszcz i wiatr, zimą nie bo zimno i śnieg, wiosną nie, bo patrz jesień, to kiedy jest dobrze? ja wiem że najlepiej by było jakby było 20-25 stopni, słoneczko, lekki ciepły wiaterek, ale niestety to marzenia!

Gość ja z moimi wychodzilam od razu
po przyjściu ze szpitala. Jedno miało 7 dni, a drugie 4, ale akurat trafiłam na 25 stopni i lekki wiaterek więc pogoda wymarzona.

Gość czytam wlasnie więc pewnie
dojdę kiedyś bo czytam od końca :) I tak mi się nasuwa na myśl. Wiem, ze jesteś młodą mamą, też nią byłam i też panikowałam. Ale nie warto panikować. Dzieci nie są z cukru i nie trzeba na nie chuchać i dmuchać. Sama dojdziesz do tego za rok, moze dwa.