Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to za społeczenstwo wogle

agresja ludzi wobec matek z dziecmi

Polecane posty

Gość ojjojjojjoj
bezstresowe wychowanie, hehehee...a pózniej jak nie może sobie dac rady to do psychologów, którzy wymyslili cos takiego...no, coz, wszyscy chca miec prace:)

Gość fjfjdjd
najlepsze sa matki zabierajace swoje pociechy do kosciola kiedy to taki dzieciak sie drze a ksiadz wykrzywia gebe podczas gloszenia kazania :P

Mhm, wstałbyś i wyszedł z restauracji." nie wiem po jakich ty restauracjach chadzasz ale w tych co ja bywam , matka z płaczacym dzieckiem zawsze wychodzila uciszyć dziecko gdzies na uboczu lub poza restauracja ... po za tym może były z 2 przypadki w moim życiu gdzie takie zdarzenie miało miejsce ... mysle wiec że jest to tak marginalny przypadek ze nie warto zawracac zbytnio sobie nim głowe

Gość ojjojjojjoj
marginalny przypadek?! może jeżeli chodzi o restauracje...

ale komentarze, szok. matki sa popier.... twoja pewnie tez swinio. mogla pi..de zamknac i takiego bachora jak ty nigdy swiatu nie pokazywac bo to wstad dla calej ludzkosci. bo bushu lepiej i ganiaj za zajacami palancie. do powyzszego tematu dodam ze nie mialam sytuacji sapania ale nieraz po schodac musialam dzwigac woz a faceci sobie chodzili nawet nie spojrza. a najlepsi sa mlodzi dziewczyna za reke. hahahahaa, biedna nawet nie wie jakiego ciula ma za faceta.

marginalny przypadek?! może jeżeli chodzi o restauracje." a chcesz pogadac o sklepach z zabawkami :P

Gość do taka srednia mama
a ja nie rozumiem dlaczego niby chłopak idący ze swoją dziewczyną za rękę ma pomagać jakiejś mamuśce nosić wózek

Gość jebniete mamuski

Gość geedy5eyh
Ne wiem w jakim Ty mieście mieszkasz, może przyrost naturalny jest maksymalnie ujemny, ale u nas nie ma miejsca gdzie nie byłoby rozwrzeszczanych bachorów. Czy park, czy ogródek na rynku, czy restauracja. Nie da się odpoczywać w takich warunkach. Już rzeczywiście wolę wycie motoru, bo przynajmniej nie jest ciągłe. Nie mam nic do matek i dzieci, które wiedzą co to kultura i dobre wychowanie, niestety jest ich coraz mniej i dlatego WIĘKSZOŚĆ ludzi patrzy nieprzychylnie na wszystkie matki z dzieckiem - wiedzą po prostu co za chwilę najprawdopodobniej będzie. Jak palacze nie mają wstępu w niektóre miejsca z papierosem tak matka nie powinna mieć z wyjcem.

ma pomagać jakiejś mamuśce nosić wózek" ujawni w ten sposób ze jest dobrze wychowany ;) Ja wiem ... w epoce mp3 i internetu okazywanie pomocy innym dla niektórych młokosów może być czysta abstrakcja ;)

kultura, ludzie, kultura, twoja matka musiala niezle spieprzyc robote w wychowaniu ciebie. jakbym nawet widziala ze facet taszczy po schodach wozek to tez jako kobieta pomoglabym. jak ma sie wszystko w normie z glowa to jest to adekwatne do sytuacji zachowanie.

Nie mam nic do matek i dzieci, które wiedzą co to kultura i dobre wychowanie, niestety jest ich coraz mniej" ale ty tego nie zmienisz sa matki dobrze wychowujace swoje pociechy sa i matki zle wychowujace ... Taki jest i już i na to nic nie poradzisz Mozesz psioczyć i sie uskarżać na to ale takich parytetów nie zrewolucjonizujesz

Gość dokladnie tak .........
W niektore miejsca matki z wyjcami powinny nie miec wstepu.

Jak palacze nie mają wstępu w niektóre miejsca z papierosem tak matka nie powinna mieć z wyjcem To już... 2 no comments :D

Gość Ja_znam
Autorko-nie mam takich doświadczeń jak Ty ...zawsze gdy potrzebowałam czyjejś pomocy-np przy zniesieniu bądź wniesieniu wózka-prosiłam o nią grzecznie i z uśmiechem...nigdy nikt mi nie odmówił:) Restauracja czy inne miejsce, jest tak samo dla Ciebie i dziecka,jak i dla osób nie mających styczności z małolatami-gdy dziecko płacze-po prostu wychodzę na zewnątrz by je uspokoić ...

aczkolwiek zgodze sie z punktem ze dzieci nalezy wychowywac tak by zachowywaly sie po ludzku w miejscach odpoczynku patrz restauracja, kafeteria, ogrodki letnie. sama nie rozumiem matek co pozwalaja powiedzmy 3 latkom zachowywac sie jak swiry. wogole wychodzenie z 3 latkiem do restauracji jest bez sensu przeciez dziecko sie nudzi i szaleje i psoci, wiadomo. ja tego nie praktykuje, zostawiam malucha z babciom. ale male bobaski w wozkach w autobusach co placza - tu matka niestety nie ma wyjscia, nie ma jeszcze kontroli nad nim. zacisnac zeby i dalej.

Gość western gold
Autorko, przede wszystkim pisze się "skąd" a nie "z kąd"....

pisze się w ogóle:) dosyć agresywny to jest opis współobywateli przez Autorkę topiku, ludzie są różni, a tu taka negatywna generalizacja. W jakimś specyficznym miejscu Pani mieszka. nie rozumiem, ustępuje się mamie z dzieckiem, czasem 5 letnim, i ono siada, a ta stoi - o co chodzi (chodzi oczywiście o dzieci, które już nie potrzebują wózka)? kiedyś co najwyżej się dziecko brało na kolana, nawet cudze, jak ktoś miał nadinstynkt macierzyński, ale teraz jest coraz dziwniej. a już siedzący 7 latek na oko i stojąca mama, to jest już dość zastanwiające: kiedyś widziałam, jak weszła Pani z dzieciakiem na oko 6 lat. Nikt nie wstał, ja też nie, bo tramwaj nie zatłoczony, dzieciak duży. I od razu tekst: "to jest właśnie polskie społeczeństwo: dziecko wchodzi, nikt nie wstaje" Wstała młoda dziewczyna przede mną. Dzieciak usiadł, a mama sobie stoi i pyta, czy wygodnie. Laska była w moim wieku, a za naszego dzieciństwa, to jeszcze było tak, że dzieci w tym wieku to już uczono ustępować starszym, a nie traktowano jak inwalidów. Poza tym, jak sobie nie radzimy z wózkiem, można poprosić o pomoc. Zadziwiająco dużo ludzi reaguje na magiczne słowo "poproszę", wystarczy spróbować, zamiast się od razu obrażać.

Gość i babcią
a nie babciom.... boszszsz

Gość KOLCZYK11
TEZ MAM DZIECKO ALE NIGDY NIE ZDARZYŁO MI SIĘ ZEBY KTOS W SKLEPIE SYCZAŁ ZE SIĘ Z WÓZKIEM PAKUJE,TAKA ZASADA ZE JAK MALUTKI SKLEPIK TO SIE NIE PAKOWAŁAM Z WÓZKIEM TYLKO SZŁAM DO DUZEGO SKLEPU,CHOCIAZ MAM SYNKA 4.5LETNIEGO TO SZLAG MNIE TRAFIA JAK WIDZE BACHORY TAZAJACE SIE PO ZIEMI BO MAMUSIA NIE CHCE COS KUPIC LUB W KOŚCIELE WYJACE DZIECI ZE KSIEDZA NIE SŁYCHAC TO SZOK.TRZEBA DZIECKO OD MAŁEGO KRÓTKO TRZYMAC BO NA GŁOWE NAM WEJDZIE BO MODNE JEST BEZSTRESOWE WYCHOWANIE A PO TAKIM WYCHOWANIU TO MAMUSIA MOZE W PRZYSZŁOSCI TAKIE OWOCE POZBIERAC ZE SZOOOOK))))

Gość a ja powiem jedno
nigdy nie należy zbyt pochopnie oceniać ani matek ani dzieci , pewnie ze są taki które faktycznie są źle wychowane , ale uwierzcie to ,że dziecko wrzeszczy , czy rzuca się po podłodze w sklepie nie zawsze oznacza ,że rodzice popełnili jakiś błąd . sama mam dwójke dzieci 13 latke i 3 latkę , wychowuję je tak samo , kiedy ta starsza była małym brzdącem była bardzo grzeczna , a młodsza to diabełek niczego nie można jej wytłumaczyć , klapsy tez nie pomagają kiedy ona czegos chce a ja jej odmawiam to jest histeria i tyle . W dużej mierze jest to s[powodowane tym ,że jest dzieckiem niesłyszącym , czego na pierwszy rzut oka nie widac i jak mam w sklepie jej cokolwiek tłumaczyć ... sa różne dzieci z ADHA , autystyczne ... czasem nie widać ,że z dzieckiem cos jest nie tak , a uwierzcie nia łatwo zapanowac nad takimi maluchami ... zastanówcie się czasem nad tym jeden z drugim zanim cokolwiek powiecie .

Gość MŚ w piłce nożnej w RPA
A mnie wkurwia ryczący bachor gdy oglądam mecze.

Gość Ja_znam
Mając dzieci bardzo pobudzone :)wybieraj fikolandy-napijesz sie kawy,porozmawiasz sobie a dzieci wyszaleją się do woli-po co wybierać sztywne restauracje-na to mamy czas :) powoli oswajajmy dziecko(nic na siłę:)

ale uwierzcie to ,że dziecko wrzeszczy , czy rzuca się po podłodze w sklepie nie zawsze oznacza ,że rodzice popełnili jakiś błąd " dokładnie czasami w Hipermarketach jest tak duszno i gorąco że bardziej niż o dzieci bał bym sie o zachowanie dosroslych np przy kasach albo jak przy pólkach z promocjami :P

A mnie wk**wia ryczący bachor gdy oglądam mecze" idz do pubu ;)

Gość gosc434
Co innego wrzeszczenie rozwydrzonego i rozpuszczonego kilkulatka w sklepie, a co innego płacz niemowlęcia. Ale oczywiście geedy5eyh urodził się od razu z darem pięknej wymowy i słowami wyrażał swoje potrzeby :> Żałosne.

na temat sadzania 6-latka w autobusie: 6-latek w starym autosanie lub po prostu autobusie, którego kierowca "ostro" prowadzi - oznacza na 99% wybity ząb lub przynajmniej potłuczenia bo dziecko w tym wieku nie ma jeszcze tyle siły i koordynacji, żeby zachować równowagę, a jest trochę za duże, żeby go razem z torbą i zakupami zmieścić na kolanach pewnie dlatego mamy sadzają dziecko

Gość ja z zasady
nie ustepuje miejsca kobietom w ciazy, nie przepuszczam itd. to dotyczy rowniez mamusiek z bachorem. nauczona doswiadczeniem i przykrymi sytuacjami z w/w postanowilam zachowywac sie identycznie. taka franca, ledwo zobaczy 2 kreski na tescie i od razu ma postawe roszczeniowa - bo ona jest w ciazy a potem bo ona ma dziecko! a chuj mnie to obchodzi. chcialas jedna z druga bachora to se radz a nie obarczaj spoleczenstwo swoimi problemami. nie radzisz sobie to siedz w domu! proste! ja tez za bilet place i tez mi sie spieszy gdy stoje w kolejce, tez sie zle czuje, bola mnie nogi i plecy. o glowie nie wspomne i tez mam obowiazki w domu! TOWJ BACHOR TWOJA SPRAWA! nie musze wokol was skakac i rezygnowac z rzeczy, ktore mi sie naleza bo wasz bachor to czy tamto!

Gość mamuski maja nasrane we lbie

Gość liczbapi
a i jeszcze odnośnie ustępowanie miejsca kobietom w ciąży, też nie ustępuje od kiedy jedna prawie mi się rozpłakała, a ze dwie inne krzywo się na mnie spojrzały, bo wcale w ciąży nie były, tylko tak dziwnie utyły, że tylko brzuch im urósł, wole nie ryzykować, że kogoś obrażę.