Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAFETERIANKA252

Czy aby nie przesadzam? Ciąża

Polecane posty

Gość KAFETERIANKA252

Już pisałam coś takiego, ale nie mogę znaleźć... jestem w 6 tyg ciąży a siostra mówi, że przesadzam, -od kiedy zobaczyłam 2 kreski -nie pale -nie pije dużo spie odpoczywam nie spie na brzuchu nie siedzę"zgięta dobrze sie odżywiam utrzymuję higiene uwazam na siebie bardzo bo to moja 1. ciąża... Czy na prawde przesadzam?

Gość soihnosinsojsnosj
lepiej dmuchac na zimne

Gość bylo sobie dodac do ulubionych
wczesniej higieny nie utrzymywałas?

Gość ale ja jestem na tak
- nie palę - nie piję No i bardzo dobrze bo w ciąży nie jest to wskazane i każda przyszła mama powinna zrezygnować z używek na czas ciąży i karmienia piersią. dużo spie odpoczywam To akurat sprawa działania hormonów. Przejdzie ci w okolicach 2 trymestru. nie spie na brzuchu nie siedzę"zgięta Na tym etapie ciąży nie ma to żadnego znaczenia. Zarodek jest malutki i odpowiednio chroniony. dobrze się odżywiam Bardzo dobrze. Powinnaś dostarczać dziecku wszelkich niezbędnych witamin i mikroelementów. Pamiętaj żeby jeść rozsądnie "dla dwóch a nie za dwóch" utrzymuję higiene To raczej naturalne choć w ciąży powinno się temu poświęcić szczególną uwagę gdyż kobieta jest narażona szczególnie w tym okresie na rożnego typu infekcje bakteryjne i grzybicze miejsc intymnych a taki infekcje mogą mieć bardzo przykre konsekwencje.

Gość kafeterianka252
No utrzymywałam:) ale teraz specjalny płyn do higieny intymnej, zamiast kąpieli-letnie prysznice, itp...

Gość kafeterianka252
:) dzięki za wyczerpującą wypowiedź

Gość dddd111
Ja tez jestem w ciazy no i... - odrzucilo mnie momentalnie od kawy i herbaty (pije soki, napoje i wode z cytryna chociaz juz mi zbrzydla) - nie pije alkoholu - spie na brzuchu bo tylko tak umiem zasnac :D - rzadko sypiam popoludniami itp. po prostu nie chce mi sie i wczesnie wstaje :) - jem rozne rzeczy, nawet te z konserwantami, po prostu mam na to ochote, a ciezko sobie odmowic - nie jem obiadow i nie gotuje ich (nie jestem w stanie ich zjesc) no ale jakos zyje :) i mam sie dobrze!

Gość dddd111
no i nigdy nie palilam, a poza tym nie martw sie :) moja wlasna matka zyla przez 9mies. na suchych bulkach z napojami, czasem zjadla jakas zupe, a wazylam 4kg i dostalam 9/10 w skali :)

Gość kapiele nie sa zabronione
:D

Gość dddd111
Dziecko to taki maly pasozyt :) wszystko samo sciaga w 1 kolejnosci :) dlatego kobiety czesto moga miec problemi z koscmi i zebami, dlatego trzeba duzo jesc produktow zawierajacych wapno :)

Gość thaisse80
ja jak bylam w ciazy to w 1 trymestrze: - duzo spalam, ale bylo to niezalezne ode mnie, po prostu bylam wiecznie zmeczona i spiaca i najchetniej bym spala caly dzien - jadlam bardzo malo bo nie czulam glodu wogole - kolo 5-6 tyg pilam alkohol i zjadlam surowe mieso bom nie wiedziala ze jestem w ciazy, dowiedzialam sie w 8 tyg. potem juz przestalam - kawy nie pilam choc pare razy cappuccino, ale rzadko bo od kawy mnie odrzucalo w 2 trymestrze juz funkcjonowalam normalnie a corka zdrowa:))

Gość kafeterianka252
hehe a zapomniałam, że kawy też nie pije i mocnej herbaty... No to chyba z tym spaniem na brzuchu to przesadzam

Gość ale ja jestem na tak
kąpiele nie ale przesiadywanie w gorącej wodzie owszem. Bo taka woda powoduje skurcze macicy i moze prowadzić do poronienia to raz dwa łatwo o omdlenia w ciazy a gorąca woda to potęguje trzy w ogóle przesiadywanie w wodzie nie jest dobre dla przyszłej matki bo bakterie z odbytu dostają się do pochwy i moga spowodowac infekcje. Lepiej wziąć prysznic.

Gość kafeterianka252
ehh... ciągle jestem głodna....

Gość dddd111
surowe miesto tez zdarzylo mi pozrec, a po grillu to 1 raz w zyciu zdychalam caly dzien, myslalam ze sledziona wyjdzie mi gardlem bol nie do opisania i pozniej przeczytalam, ze ciezarne kobiety nie moga jesc potraw z grilla i surowego miesa :) wiec teraz mam uraz, a na poczatku ciazy schudlam od wymiotow przez zgage, teraz juz sie jej pozbylam :) i czekam z niecierpliwoscia do II trym.

Gość dddd111
ja tylko taki glod mam z rana, strasznie mnie ssie

Gość kafeterianka252
w którym t.c jestes?

ja w 1 trymestrze: - dużo spałam, bo mi się chciało - zaraz po wstaniu z łóżka musiałam coś zjeść bo inaczej gdy wypiłam coś na pusty żołądek, albo u myłam zęby to było przytulanie z kibelkiem - jadłam kwas foliowy - piłam kawe i herbate - w 12tyg wypiłam świadomie lampke wina - spałam na brzuchu bo inaczej nie umiałam teraz: - śpie tylko w nocy bo nie odczówam zmęczenia, - pracuje po 10 godzin, nawet na nocki( choć już powoli nie daje rady, ale zaraz koniec nocek) - spie na lewym boku z poduszką pod brzuchem i między nogami oraz na bardzo płaskiej poduszce, bo budząc się rano cały kręgosłup mnie boli:P - jem wszystko na co mam ochote, pomijając surowe jajka i mięso - pije wszystko kawe, herbate, cole w umiarkowanych ilościach:) - piłam pare lampek wina( ogólnie w ciąży jakoś z 8 wypiłam) zaraz mnie za to zabijecie, - unikam dymu papierosowego - nigdy nie paliłam więc, nie palę no i chyba tyle:P