Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

B-)

STAZYSCI,STAZYSTKI,ile dostajecie za staz i co robicie??i jak zalatwiliscie staz

Polecane posty

jw, jak zalatwiliscie sobie staz? przez urzad pracy czy pytaliscie sie w jakichs placowkach/sklepach. ktory sposob jest lepszy??

Gość nikt nie powie
?

Gość ja mam staz
na ulicy :classic_cool:

ja najpierw zarejestrowałam się w urzędzie pracy jako bezrobotna,a później sama znalazłam pracodawcę u którego chciałabym mieć staż, a co robię?znaczy robiłam, bo już skończyłam staż, tzw. podaj, przynieś, pozamiataj, nudziłam się tylko i dostawałam 740zł z groszami na rękę, co do sposobu załatwiania to chyba nie ma dużej różnicy, jak samemu się nie znajdzie to urząd pracy to zrobi

Gość wobec tego
zarejestrowanie sie w urzedzie nie jest konieczne?? a musialas miec NIP zeby zarejestrowac sie jako bezrobotna?

Gość nigdy nie mialam
rejestracja w up jest konieczna, bo to oni placa za staz, nie prawdziwy pracodawca

trzeba koniecznie się zarejestrować, nip jest potrzebny, u mnie to było tak, że w urzędzie pracy zapytali się mnie czy mam już jakiegoś upatrzonego pracodawcę u którego chciałabym mieć staż, powiedziałam, że tak no i dali mi papiery do wypełnienia, dla pracodawcy również, chociaż dużo było tego załatwiania i później normalnie chodziłam do pracy, dostawałam wypłatę, za która płacił urząd-a nie pracodawca, aha i zawsze na koniec miesiąca musiałam do urzędu pracy zanosić listę obecności z danego miesiąca

Gość wiem ze placi
urzad, nie pracodawca.ale slyszalam od jednej znajomej ze ona pytala sie roznych instytucji,czy chca stazystke, i jak chcieli,to oni zalatwiali cos z urzedem pracy,a tobie juz tlyko kazali sie stawic w pracy ale w UP tez chyba. no ale juz chyba rozumiem. ehh .. wlasnie zdalam mature,cieszylam sie tlyko przez kilka dni ze to juz za mna,teraz okazuje sie ze jest jeszcze gorzej... ze zaczyna sie doroslosc..a ja nie wiem co robic..