Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raczek..nieboraczek

Rocznik 2006- komunia

Polecane posty

Gość Raczek..nieboraczek

Witam mam pytanie odnośnie I komunii św. W którym roku do komunii pójdą dzieci z rocznika 2006? W 2014 razem z rocznikiem 2005 czy w 2015. Może ktoś już się orientował i wie?

Gość sraty pierdaty
o moj boze, tez masz problemy... a niby dlaczego maja isc z rocznikiem 2005???????

Gość Raczek..nieboraczek
Mam problem. Mam syna z 2006 roku. Właśnie się dowiedziałam wczoraj że w naszej miejscowości to już najlepiej teraz zarezerwować lokal na komunie i też wydawało mi się to trochę dziwne bo przecież mały ma dopiero 4 lata ale inni naprawde z tego powodu szleją . Rocznik 2006 idzie już o rok wcześniej do szkoły i w związku z tym zastanawiałam się czy pójdzie do komunii u II czy III klasie?

Gość sraty pierdaty
skoro inni juz szaleja to zwyczajnie zapytaj na ktory rok zamawiaja lokale. swoja droga to jakas paranoja :O

Gość Raczek..nieboraczek
Zdecydowanie paranoja bo rozmawiałam z 2 osobami i one właśnie zamówiły lokal na 2014 i 2015 "w razie czego" Bo same jeszcze nie wiedzą. Myślałam że tutaj się dowiem no ale Ty - mój rozmówco - też nie wiesz :)

to chyab przesada zamawiać lokal na komunie z 4 -5 letnim wyprzedzeniem :O no chyba ze trzeba się chwalić :) ja mam 3 latniego synka i nie mysle o tym na razie przedszkole przed nami a nie planowanie imprezy na komunie

Gość Raczek..nieboraczek
nikt nie wie? :(

Gość taka jedna co sobie podczytuje
Podobno w 2014 ma nie być komunii czyli dzieci z 2005 pójdą razem z dziećmi z 2006 roku? Nie wiem jak mam to rozumieć?

Rocznik 2005 i 2006 Pojda razem do szkoly.a komunie beda mieli w trzeciej klasie.czyli w 2015*w 2014 pojdzie rocznik 2004 tez w 3 klasie. w 2013 komuni nie ma.nam to ksiadz w kosciele oglosil.od rocznika 2004 komunia ma byc w 3 klasie

Opanujcie się trochę,ludzie - rezerwujecie lokale z wyprzedzeniem na chybił-trafił po kilka terminów, a potem wszyscy się dziwią,że nie ma nic wolnego. Młodsze roczniki będą szły do I komuniii w 3klasie - takie zmiany wprowadza kościół (jest w tej kwestii niezależny) - chodzi im o odpowiednie przygotowanie duchowe dzieci.Choć chyba ciężko o nim mówić,skoro rodzice kilka lat wcześniej szaleją,by zamówić lokal.Paranoja jakaś. Dawniej robiło się w domach i się dało.

Gość komunia ma byc
w 3ciej klasie dla dzieci z rocznika 2006

mnie tylko zastanawia jak ludzie rezerwuja termin na 2014 i 2015. skad wiedza w ktora niedziele ich dziecko bedzie mialo komunie? ksiadz informuje juz na kilka lat wczesniej? a jesli nie to jak rezerwuja, kazda niedziele w maju w np. 2015. tak sie tylko zastanawiam

Gość kto..wie...
kazda parafia ma z gory ustalone niezmienne od lat kiedy wypada komunia i komunie w naszej parafi mozna przewidziec nawet na 2020 rok :)

Gość kotewa
Z tego co ja sie dowiedzialam to zmian narazie niema.Reforma na krecila i tyle.Obowiazkowo 6 latki pojda do pierwszej klasy 2014r.Moja Corka jest z 2006r i miala isc do pierwszej klasy teraz to cofneli i dwa lata bedzie chodzila do zerowki.W 2014 nie bedzie komunii a w 2015 połaczą sie dwa roczniki czyli 2005 i 2006 dlatego ze dzieci z 2006r pojda do szkoły jako 7 latki i do komunii moga przystapic w II Klasie.Dopiero rocznik 2014 czyli te 6latki maja miec wprowadzony 4letni tok nauki religii i oni dopiero pojda w III klasie.Wyjatkiem maja byc dzieci z 2005 roku bo 2014 nie bedzie komunii .

Gość balibulla
pieprzycie głupoty.sami sobie róbcie w domu.matka komunijna ma przeżyć duchowo i fizycznie razem z dzieckiem komunię a nie martwić się czy w kuchni się gotuje!!!też mam komunię z rocznika 2005.a w lokalach galimatias oni sami nie wiedzą jak ma być.ja sugeruję że 2005 pójdzie w 2015 tak jak kuria nakazuje a rocznik 2006 tak czy siak w 3 klasie i tego się trzymam czyli w 2016 ale może się mylę.właściciel lokalu sugeruje nam że komunie się zdublują!czyżby miał rację o zgrozo!a tym mądrym co pieprzą że w domu radzę nie komentować bo pytanie jest ewidentne tylko dla zainteresowanych.i tylko zainteresowanych się prosi o odpowiedź a nie o jakieś głupie komentarze.

Gość fghg
A nie łatwiej zapytać proboszcza własnej parafii jakie są ustalenia w tej sprawie, niż na forum, gdzie nikt nic nie wie?

Gość balibulla
pewnie a nawet z pewnością masz racje ale nasz proboszcz jest baaaaardzo konserwatywny i potrafi wyzwać dosłownie a ja się boję że nie wytrzymam i mu odpowiem bo mnie denerwuje.z szacunku do jego wieku milczę bo on zapomniał że ksiądz jest dla ludzi a nie ludzie dla księdza!ale myślę że będzie taka sytuacja że okazja nadejdzie i się zapytam choćby wikarego ten jest super!

Moje dziecko jest z 2005 r .We wrześniu idzie do 1 klasy i póki co koncentruję się na tym co jest teraz.Zupełnie nie rozumiem mamusiek panikujących dzieci 4-5 letnich :o